Bilder på Oneplus 5T läcker ut på nätet

Om bildläckan visar sig stämma kommer även kinesiska Oneplus hoppa på trenden med smala skärmkanter och en heltäckande skärmupplevelse.

Kinesiska Oneplus har kommit långt sedan företaget var en uppstickare vars första telefon endast kunde köpas av den som fick en inbjudan. Säljargumentet för företagets telefoner har varit att de erbjuder snudd på flaggskepps-konfigurationer till ett betydligt lägre pris än marknadens mest namnkunniga flaggskeppstelefoner.

Med Oneplus 5 började dock detta förhållande ändras något. Telefonen var bättre på de flesta punkter än tidigare modeller, men prislappen hade också tagit ett skutt uppåt. Nu läcker bilder på den uppgraderade modellen Oneplus 5T ut och om dessa visar sig stämma fortsätter Oneplus att haka på trenderna som råder på flaggskeppsmarknaden.

Bilderna visar upp en design som påminner mycket om den hos Oneplus 5 men anammar trenden med smala skärmkanter och en skärm som täcker majoriteten av telefonens framsida. Skärmens bildförhållande uppges även ändras från 16:9 till 18:9 och upplösningen ska gå upp från 1 920 x 1 080 pixel (1080p) till 2 160 x 1 080 pixel (FHD+).

Då det inte finns något utrymme för en hemknapp och fingeravtrycksläsare kommer dessa gissningsvis flyttas till telefonens baksida, dock är detta något som de läckta bilderna inte avslöjar. Det avslöjas inte heller några detaljer om huruvida telefonen blir vatten- och dammtålig eller stöder trådlös laddning, något som skulle medföra ytterligare en prishöjning jämfört med Oneplus 5.

Bilderna visar samma uppsättning dubbla kameralinser som används i Oneplus 5, och gissningsvis kommer det handla om samma uppsättning av en standardlins och en telefotolins. Något pris eller lanseringslucka har inte avslöjats, men rykten anger att produkten kan presenteras redan i november.

Kommentarer
4 svar

Årets nya Iphone-modeller är här! Här går vi igenom vad du bör tänka på innan du byter till en ny telefon och hur du gör för att flytta allt från din gamla. Efteråt kan du lämna din gamla telefon till någon ny eller kanske sälja den.

Med IOS 12 dök äntligen appen Genvägar upp. Har du hunnit kika på den och framför allt – har du satt upp några genvägar? Tipsa om dina favorit i den här tråden.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.