Bilder på Oneplus 5T läcker ut på nätet

Om bildläckan visar sig stämma kommer även kinesiska Oneplus hoppa på trenden med smala skärmkanter och en heltäckande skärmupplevelse.

Kinesiska Oneplus har kommit långt sedan företaget var en uppstickare vars första telefon endast kunde köpas av den som fick en inbjudan. Säljargumentet för företagets telefoner har varit att de erbjuder snudd på flaggskepps-konfigurationer till ett betydligt lägre pris än marknadens mest namnkunniga flaggskeppstelefoner.

Med Oneplus 5 började dock detta förhållande ändras något. Telefonen var bättre på de flesta punkter än tidigare modeller, men prislappen hade också tagit ett skutt uppåt. Nu läcker bilder på den uppgraderade modellen Oneplus 5T ut och om dessa visar sig stämma fortsätter Oneplus att haka på trenderna som råder på flaggskeppsmarknaden.

Bilderna visar upp en design som påminner mycket om den hos Oneplus 5 men anammar trenden med smala skärmkanter och en skärm som täcker majoriteten av telefonens framsida. Skärmens bildförhållande uppges även ändras från 16:9 till 18:9 och upplösningen ska gå upp från 1 920 x 1 080 pixel (1080p) till 2 160 x 1 080 pixel (FHD+).

Då det inte finns något utrymme för en hemknapp och fingeravtrycksläsare kommer dessa gissningsvis flyttas till telefonens baksida, dock är detta något som de läckta bilderna inte avslöjar. Det avslöjas inte heller några detaljer om huruvida telefonen blir vatten- och dammtålig eller stöder trådlös laddning, något som skulle medföra ytterligare en prishöjning jämfört med Oneplus 5.

Bilderna visar samma uppsättning dubbla kameralinser som används i Oneplus 5, och gissningsvis kommer det handla om samma uppsättning av en standardlins och en telefotolins. Något pris eller lanseringslucka har inte avslöjats, men rykten anger att produkten kan presenteras redan i november.

Kommentarer
4 svar

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.

Ingen näthandel ännu, men däremot molntjänster. Amazon Web Services öppnar sin verksamhet i Sverige idag.

Bilder på en Iphone XS-version av Apples puckelryggiga batterifodral har dykt upp på nätet, och produkten kan rentav dyka upp innan jul.