Bilder på Oneplus 5T läcker ut på nätet

Om bildläckan visar sig stämma kommer även kinesiska Oneplus hoppa på trenden med smala skärmkanter och en heltäckande skärmupplevelse.

Kinesiska Oneplus har kommit långt sedan företaget var en uppstickare vars första telefon endast kunde köpas av den som fick en inbjudan. Säljargumentet för företagets telefoner har varit att de erbjuder snudd på flaggskepps-konfigurationer till ett betydligt lägre pris än marknadens mest namnkunniga flaggskeppstelefoner.

Med Oneplus 5 började dock detta förhållande ändras något. Telefonen var bättre på de flesta punkter än tidigare modeller, men prislappen hade också tagit ett skutt uppåt. Nu läcker bilder på den uppgraderade modellen Oneplus 5T ut och om dessa visar sig stämma fortsätter Oneplus att haka på trenderna som råder på flaggskeppsmarknaden.

Bilderna visar upp en design som påminner mycket om den hos Oneplus 5 men anammar trenden med smala skärmkanter och en skärm som täcker majoriteten av telefonens framsida. Skärmens bildförhållande uppges även ändras från 16:9 till 18:9 och upplösningen ska gå upp från 1 920 x 1 080 pixel (1080p) till 2 160 x 1 080 pixel (FHD+).

Då det inte finns något utrymme för en hemknapp och fingeravtrycksläsare kommer dessa gissningsvis flyttas till telefonens baksida, dock är detta något som de läckta bilderna inte avslöjar. Det avslöjas inte heller några detaljer om huruvida telefonen blir vatten- och dammtålig eller stöder trådlös laddning, något som skulle medföra ytterligare en prishöjning jämfört med Oneplus 5.

Bilderna visar samma uppsättning dubbla kameralinser som används i Oneplus 5, och gissningsvis kommer det handla om samma uppsättning av en standardlins och en telefotolins. Något pris eller lanseringslucka har inte avslöjats, men rykten anger att produkten kan presenteras redan i november.

Kommentarer
4 svar

En blinkning så är våren förbi tycker redaktionen som har massor av spännande prylar att hugga tag i. Vi hälsar i alla fall prylvåren välkommen med ett nytt avsnitt av vår podd.

Det blåser orkanvindar runt Facebook just nu efter veckans avslöjanden om hur användarnas data kan utnyttjas tämligen frikostigt, och vi passar därför på att bjuda på vd:n Mark Zuckerbergs pudel-intervju.

Det nya smarta låset ska ge dig valmöjligheter med hur du låser upp dörren, där både fingret och mobilen är två av flera alternativ.

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?