Bilder på Oneplus 5T läcker ut på nätet

Om bildläckan visar sig stämma kommer även kinesiska Oneplus hoppa på trenden med smala skärmkanter och en heltäckande skärmupplevelse.

Kinesiska Oneplus har kommit långt sedan företaget var en uppstickare vars första telefon endast kunde köpas av den som fick en inbjudan. Säljargumentet för företagets telefoner har varit att de erbjuder snudd på flaggskepps-konfigurationer till ett betydligt lägre pris än marknadens mest namnkunniga flaggskeppstelefoner.

Med Oneplus 5 började dock detta förhållande ändras något. Telefonen var bättre på de flesta punkter än tidigare modeller, men prislappen hade också tagit ett skutt uppåt. Nu läcker bilder på den uppgraderade modellen Oneplus 5T ut och om dessa visar sig stämma fortsätter Oneplus att haka på trenderna som råder på flaggskeppsmarknaden.

Bilderna visar upp en design som påminner mycket om den hos Oneplus 5 men anammar trenden med smala skärmkanter och en skärm som täcker majoriteten av telefonens framsida. Skärmens bildförhållande uppges även ändras från 16:9 till 18:9 och upplösningen ska gå upp från 1 920 x 1 080 pixel (1080p) till 2 160 x 1 080 pixel (FHD+).

Då det inte finns något utrymme för en hemknapp och fingeravtrycksläsare kommer dessa gissningsvis flyttas till telefonens baksida, dock är detta något som de läckta bilderna inte avslöjar. Det avslöjas inte heller några detaljer om huruvida telefonen blir vatten- och dammtålig eller stöder trådlös laddning, något som skulle medföra ytterligare en prishöjning jämfört med Oneplus 5.

Bilderna visar samma uppsättning dubbla kameralinser som används i Oneplus 5, och gissningsvis kommer det handla om samma uppsättning av en standardlins och en telefotolins. Något pris eller lanseringslucka har inte avslöjats, men rykten anger att produkten kan presenteras redan i november.

Kommentarer
4 svar

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!

Vår Jakob har tagit semester så självklart passar vi på att störa honom med frågor om vilka prylar och tjänster som han kommer använda mest under ledigheten.

Det finns många som önskar sig en ny modell av den lilla och behändiga Iphone SE, och Ida Blix håller med. I en värld av allt större mobiler behövs något greppvänligt och lagom.

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?