Räknestrul i IOS 11

En bugg i IOS 11 gör att kalkylatorn lätt visar felaktiga resultat. Om du skriver in 1+2+3 snabbt blir resultatet 24 istället för 6.

I veckan har ett problem i IOS 11 uppdagats och uppmärksammats flitigt i forumet Reddit. Buggen är egentligen ingen nyhet utan har varit känd ända sedan betaversionen av IOS 11. Problemet har dock hängt kvar in i den skarpa versionen och i uppdateringar.

Om du snabbt slår in 1+2+3 i IOS egen kalkylator är det mycket troligare att du får resultatet 24 snarare än det rätta svaret 6. Detta beror inte på att kalkylatorn har blivit knäpp utan på att animationslagg leder till att den räknar fel.

När du slår in siffror snabbt i kalkylatorn hinner inte appen registrera alla tryck och du får ett felaktigt resultat. När du trycker på en knapp i appen lyser den upp under en kort tid. Under tiden som animationen sker kan inte appen registrera andra knapptryck och därför blir det lätt fel resultat.

Förhoppningsvis åtgärdas buggen i nästa uppdatering av IOS 11, men till dess kan det vara en god idé att använda en tredjepartsapp eller att slå in sifforna långsamt.

Källa: Reddit | Macrumors

Kommentarer
20 svar

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.

I framtiden tros Apple byta ut sina skärmar från Samsung och LG mot egna skärmar med Micro-LED.