Räknestrul i IOS 11

En bugg i IOS 11 gör att kalkylatorn lätt visar felaktiga resultat. Om du skriver in 1+2+3 snabbt blir resultatet 24 istället för 6.

I veckan har ett problem i IOS 11 uppdagats och uppmärksammats flitigt i forumet Reddit. Buggen är egentligen ingen nyhet utan har varit känd ända sedan betaversionen av IOS 11. Problemet har dock hängt kvar in i den skarpa versionen och i uppdateringar.

Om du snabbt slår in 1+2+3 i IOS egen kalkylator är det mycket troligare att du får resultatet 24 snarare än det rätta svaret 6. Detta beror inte på att kalkylatorn har blivit knäpp utan på att animationslagg leder till att den räknar fel.

När du slår in siffror snabbt i kalkylatorn hinner inte appen registrera alla tryck och du får ett felaktigt resultat. När du trycker på en knapp i appen lyser den upp under en kort tid. Under tiden som animationen sker kan inte appen registrera andra knapptryck och därför blir det lätt fel resultat.

Förhoppningsvis åtgärdas buggen i nästa uppdatering av IOS 11, men till dess kan det vara en god idé att använda en tredjepartsapp eller att slå in sifforna långsamt.

Källa: Reddit | Macrumors

Kommentarer
20 svar

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Kontaktlösa mobilbetalningar är bara början, för tack vare sakernas internet kan snart kylskåpet, bilen och kläderna betala själva. Ida har träffat Christina Lind, Sverigechef på Visa för att prata om framtidens betalningar och hur de påverkar oss kunder.

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

USA har rivit upp sin princip om nätneutralitet, men låt oss kämpa för att behålla den i Sverige. Youtube-profilen CGP Grey förklarar varför det är en bra idé.

Oneplus har släppt en uppdatering till mobiltelefonen Oneplus 6, som åtgärdar den säkerhetslucka som försatte data i fara.

Valve gör ett nytt försök med sin IOS-app som ger möjligheten att strömma Steam-spel från en dator till en Iphone eller Ipad.