Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Räknestrul i IOS 11

En bugg i IOS 11 gör att kalkylatorn lätt visar felaktiga resultat. Om du skriver in 1+2+3 snabbt blir resultatet 24 istället för 6.

I veckan har ett problem i IOS 11 uppdagats och uppmärksammats flitigt i forumet Reddit. Buggen är egentligen ingen nyhet utan har varit känd ända sedan betaversionen av IOS 11. Problemet har dock hängt kvar in i den skarpa versionen och i uppdateringar.

Om du snabbt slår in 1+2+3 i IOS egen kalkylator är det mycket troligare att du får resultatet 24 snarare än det rätta svaret 6. Detta beror inte på att kalkylatorn har blivit knäpp utan på att animationslagg leder till att den räknar fel.

När du slår in siffror snabbt i kalkylatorn hinner inte appen registrera alla tryck och du får ett felaktigt resultat. När du trycker på en knapp i appen lyser den upp under en kort tid. Under tiden som animationen sker kan inte appen registrera andra knapptryck och därför blir det lätt fel resultat.

Förhoppningsvis åtgärdas buggen i nästa uppdatering av IOS 11, men till dess kan det vara en god idé att använda en tredjepartsapp eller att slå in sifforna långsamt.

Källa: Reddit | Macrumors

Kommentarer
20 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.