Räknestrul i IOS 11

En bugg i IOS 11 gör att kalkylatorn lätt visar felaktiga resultat. Om du skriver in 1+2+3 snabbt blir resultatet 24 istället för 6.

I veckan har ett problem i IOS 11 uppdagats och uppmärksammats flitigt i forumet Reddit. Buggen är egentligen ingen nyhet utan har varit känd ända sedan betaversionen av IOS 11. Problemet har dock hängt kvar in i den skarpa versionen och i uppdateringar.

Om du snabbt slår in 1+2+3 i IOS egen kalkylator är det mycket troligare att du får resultatet 24 snarare än det rätta svaret 6. Detta beror inte på att kalkylatorn har blivit knäpp utan på att animationslagg leder till att den räknar fel.

När du slår in siffror snabbt i kalkylatorn hinner inte appen registrera alla tryck och du får ett felaktigt resultat. När du trycker på en knapp i appen lyser den upp under en kort tid. Under tiden som animationen sker kan inte appen registrera andra knapptryck och därför blir det lätt fel resultat.

Förhoppningsvis åtgärdas buggen i nästa uppdatering av IOS 11, men till dess kan det vara en god idé att använda en tredjepartsapp eller att slå in sifforna långsamt.

Källa: Reddit | Macrumors

Kommentarer
20 svar

Domen innebär att Telia ska betala kassettskatt för Iphone-modeller från 2009 och framåt, vilket kan leda till dyrare telefoner.

Som en julklapp till bokälskare ger Apple bort flera klassiska romaner som ljudböcker, inlästa av kända skådespelare och komiker.

Googles röstassistent nöjer sig inte med att informera om försenade flyg; nu börjar den digitala hjälpredan också förutse förseningar och meddela om dessa.

Bakåt-knappen i webbläsare kan luras genom att webbplatser lägger till falsk historik som skickar användaren åt fel håll, men nu jobbar Chrome på en lösning för allas trevnad.

Apple har rekryterat branschkändisen Andrew Kim, en designer som jobbat åt både Tesla och Microsoft med allt från Model 3, Windows 10 och Xbox. Vad ska han hitta på hos Apple tro?

I ett test utfört av Forbes kunde ett 3D-utskrivet huvud låsa upp ett flertal Android-mobiler utan större bekymmer. Iphone X gick dock inte att lura.

Tack till carlsson för detta #nyhetstips!