Räknestrul i IOS 11

En bugg i IOS 11 gör att kalkylatorn lätt visar felaktiga resultat. Om du skriver in 1+2+3 snabbt blir resultatet 24 istället för 6.

I veckan har ett problem i IOS 11 uppdagats och uppmärksammats flitigt i forumet Reddit. Buggen är egentligen ingen nyhet utan har varit känd ända sedan betaversionen av IOS 11. Problemet har dock hängt kvar in i den skarpa versionen och i uppdateringar.

Om du snabbt slår in 1+2+3 i IOS egen kalkylator är det mycket troligare att du får resultatet 24 snarare än det rätta svaret 6. Detta beror inte på att kalkylatorn har blivit knäpp utan på att animationslagg leder till att den räknar fel.

När du slår in siffror snabbt i kalkylatorn hinner inte appen registrera alla tryck och du får ett felaktigt resultat. När du trycker på en knapp i appen lyser den upp under en kort tid. Under tiden som animationen sker kan inte appen registrera andra knapptryck och därför blir det lätt fel resultat.

Förhoppningsvis åtgärdas buggen i nästa uppdatering av IOS 11, men till dess kan det vara en god idé att använda en tredjepartsapp eller att slå in sifforna långsamt.

Källa: Reddit | Macrumors

Kommentarer
20 svar

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.

Apples bilsystem Carplay har nu stöd för andra karttjänster, och först ut är ärkerivalen Google Maps.

UE har uppdaterat sin Boom-serie med portabla Bluetooth-högtalare. De nya modellerna är vattentäta och har fått flera nya finesser.

Tillsammans med IOS 12 släppte Apple också Watch OS 5 till världen. Vi går igenom nyheterna som väntar dig.

På fredag börjar Apples nya flaggskeppsmobiler att säljas i butiker. Om du har en Iphone X redan – finns det några skäl att uppgradera? Kanske finns det ett stort skäl.

IOS 12 är här, och går att ladda hem. Här är en snabb genomgång av nyheterna i systemet.