fulkultur

Fulkultur om Blade Runner

Denna vecka samtalar Fulkulturgänget om regn, neon, noir, framtid och androider när de avhandlar kultfilmen Blade Runner.

Trångbodd framtid, regn och replikanter står på menyn när Fulkulturgänget Jakob Nilsson, Amanda Reventlid, Thomas Ytterberg och Jonas Thörnqvist tar sig an den klassiska filmen Blade Runner, och dess helt nya uppföljare Blade Runner 2049. Vad är egentligen Deckard, hur bär man sig åt för att återskapa Rachels frisyr och hur pretto är egentligen Blade Runner?

Spoilers för nya filmen dyker upp 50 minuter in i programmet och därefter.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Det går att prenumerera på podden via RSS eller Itunes och Fulkultur har dessutom en egen Tumblr-sida där länklista och alla avsnitt samlas. Podden finns dessutom representerad på Facebook, Instagram och Twitter. Som vanligt tar vi tacksamt emot all form av feedback. Berätta också gärna vad ni skulle vilja höra oss diskutera i framtida avsnitt.

I dagsläget kan det mesta mäta vad vi gör och ge lite tips och trix på vad i vardagen vi bör ändra på. Men detta kan också gå överstyr.

För att Postnord ska klara av att hantera det nya systemet för lagring av paket från länder utanför EU kommer de nu bygga ett nytt lager i Örebro samt anställa runt 90 personer.

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.