fulkultur

Fulkultur om Blade Runner

Denna vecka samtalar Fulkulturgänget om regn, neon, noir, framtid och androider när de avhandlar kultfilmen Blade Runner.

Trångbodd framtid, regn och replikanter står på menyn när Fulkulturgänget Jakob Nilsson, Amanda Reventlid, Thomas Ytterberg och Jonas Thörnqvist tar sig an den klassiska filmen Blade Runner, och dess helt nya uppföljare Blade Runner 2049. Vad är egentligen Deckard, hur bär man sig åt för att återskapa Rachels frisyr och hur pretto är egentligen Blade Runner?

Spoilers för nya filmen dyker upp 50 minuter in i programmet och därefter.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Det går att prenumerera på podden via RSS eller Itunes och Fulkultur har dessutom en egen Tumblr-sida där länklista och alla avsnitt samlas. Podden finns dessutom representerad på Facebook, Instagram och Twitter. Som vanligt tar vi tacksamt emot all form av feedback. Berätta också gärna vad ni skulle vilja höra oss diskutera i framtida avsnitt.

Huawei P20 Pro vinner EISA-utmärkelsen för årets bästa mobil, och visst är det en bra telefon. Men för 99:s del är konkurrensen stenhård, och fler flaggskepp är på gång i höst.

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Netflix har börjat testa att visa promotionvideor för andra program mellan avsnitt, och användarna som råkat ut för det är inte glada.

Nätdejting blir allt vanligare men det kan vara svårt att navigera sig i appdjungeln. Vi hjälper dig att reda ut vilken app du inte kan vara utan och vilka du bör undvika.

De som chockas och upprörs mest av Googles datainsamling är de många användare som aldrig ens reflekterat över att de är företagets användare, och som inte känner till Googles natur.

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!