Pixel 2 XL dras med rejäla problem

Väsande oljud som kommer från telefonen och en skärm som lider av både inbrända färger och färgavvikelser är bara några av telefonens problem.

Om vi bortser från att de de inte släpps på den svenska marknaden är Googles nya Pixel 2-telefoner onekligen bland marknadens mest intressanta. Med en marknadsledande kamera, Googles senaste Android-upplevelse och AI-fylld mjukvara ser den onekligen ut att vara en av Android-lägrets stora giganter, men med blott några veckor på marknaden börjar rapporter om ett flertal stora problem hopa sig runt Googles flaggskeppstelefoner.

De första problemen som uppdagades för några dagar sedan är att den LG-tillverkade OLED-skärmen i Pixel 2 XL uppvisar problem med färgåtergivning. När den betraktas från sidan förvrängs färgerna på ett sätt som är otypiskt för en OLED-skärm, och när skärmens ljusstyrka är satt på låg nivå ska bilden dessutom bli grynig.

På tal om just OLED-skärmar är det andra stora problemet att Pixel 2 XL-skärmens bildpanel lider av inbrända pixlar. Inbrända pixlar är ett problem som kan uppstå med OLED-paneler, men marknadens främsta aktörer tillämpar tekniker som ser till att problem med inbrända pixlar normalt sett uppstår först efter flera års användning. Att Pixel 2 XL-kunder rapporterar dessa problem efter blott några veckor tyder på större problem med den LG-tillverkade OLED-panelen.

Som om inte detta var nog har en mängd användare rapporterat att telefonens högtalare ger ifrån sig höga vinande och klickande ljud. Detta problem har rapporterats för både den mindre Pixel 2 och storasyskonet Pixel 2 XL. Vissa användare rapporterar att missljuden uppstår endast under telefonsamtal medan andra rapporterar att de dyker upp så fort telefonens skärm är aktiverad.

Användare som har varit i kontakt med kundtjänst har blivit tillsagda att returnera telefonerna, och vissa har fått information om att ljudproblemen kan komma att åtgärdas via mjukvaruuppdateringar framöver. Andra användare påstår att missljuden lindras om NFC-funktionen stängs av.

Det återstår att se hur stort detta problem blir då det redan höjts röster om att Pixel 2 XL bör återkallas helt till dess att problemen med skärmen är åtgärdade tillverkningsmässigt. Du som har funderat på att importera en Pixel 2 XL bör alltså ha lite is i magen i väntan på att lösningen på dessa problem fastställs.

Kommentarer
9 svar

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.