Pixel 2 XL dras med rejäla problem

Väsande oljud som kommer från telefonen och en skärm som lider av både inbrända färger och färgavvikelser är bara några av telefonens problem.

Om vi bortser från att de de inte släpps på den svenska marknaden är Googles nya Pixel 2-telefoner onekligen bland marknadens mest intressanta. Med en marknadsledande kamera, Googles senaste Android-upplevelse och AI-fylld mjukvara ser den onekligen ut att vara en av Android-lägrets stora giganter, men med blott några veckor på marknaden börjar rapporter om ett flertal stora problem hopa sig runt Googles flaggskeppstelefoner.

De första problemen som uppdagades för några dagar sedan är att den LG-tillverkade OLED-skärmen i Pixel 2 XL uppvisar problem med färgåtergivning. När den betraktas från sidan förvrängs färgerna på ett sätt som är otypiskt för en OLED-skärm, och när skärmens ljusstyrka är satt på låg nivå ska bilden dessutom bli grynig.

På tal om just OLED-skärmar är det andra stora problemet att Pixel 2 XL-skärmens bildpanel lider av inbrända pixlar. Inbrända pixlar är ett problem som kan uppstå med OLED-paneler, men marknadens främsta aktörer tillämpar tekniker som ser till att problem med inbrända pixlar normalt sett uppstår först efter flera års användning. Att Pixel 2 XL-kunder rapporterar dessa problem efter blott några veckor tyder på större problem med den LG-tillverkade OLED-panelen.

Som om inte detta var nog har en mängd användare rapporterat att telefonens högtalare ger ifrån sig höga vinande och klickande ljud. Detta problem har rapporterats för både den mindre Pixel 2 och storasyskonet Pixel 2 XL. Vissa användare rapporterar att missljuden uppstår endast under telefonsamtal medan andra rapporterar att de dyker upp så fort telefonens skärm är aktiverad.

Användare som har varit i kontakt med kundtjänst har blivit tillsagda att returnera telefonerna, och vissa har fått information om att ljudproblemen kan komma att åtgärdas via mjukvaruuppdateringar framöver. Andra användare påstår att missljuden lindras om NFC-funktionen stängs av.

Det återstår att se hur stort detta problem blir då det redan höjts röster om att Pixel 2 XL bör återkallas helt till dess att problemen med skärmen är åtgärdade tillverkningsmässigt. Du som har funderat på att importera en Pixel 2 XL bör alltså ha lite is i magen i väntan på att lösningen på dessa problem fastställs.

Kommentarer
9 svar

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.