Honda Goldwing får stöd för Carplay

Honda blir först ut med att erbjuda Carplay för motorcyklar, via en moderniserad variant av bjässen Goldwing.

Honda Goldwing har ibland kritiserats av tvåhjuliga purister för att vara en slags hybrid mellan en bil och en motorcykel, med bland annat en vräkig fåtölj, inbyggd stereo och svällande kåpor. För att tilltala yngre generationer har nu Honda valt att göra en större omdesign av spektaklet och samtidigt som första motorcykeltillverkare erbjuda stöd för Carplay, uppger CNET.

Bland ändringarna för 2018 kan nämnas 40 kilo lägre vikt, en mer kompakt motor, en smalare figur och packlådor med centrallås. Som tillbehör går det även exempelvis att få en LED-belysning som lyser upp marken runt motorcykeln när föraren närmar sig.

Carplay visar sig bli ett något missvisande namn när tekniken nu även når motorcyklar via en centralt placerad 7 tum stor LCD. Ett krav från Apple är dock att ett Bluetoothheadset är inkopplat, gissningsvis för att händerna ska förbli på styret när motorcykeln är i rörelse.

De amerikanska priserna för Goldwing 2018 börjar på 23 500 dollar, motsvarande cirka 240 000 kronor. Det återstår dock att se hur prissättningen ser ut i Sverige.

Källa: CNET

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.