Honda Goldwing får stöd för Carplay

Honda blir först ut med att erbjuda Carplay för motorcyklar, via en moderniserad variant av bjässen Goldwing.

Honda Goldwing har ibland kritiserats av tvåhjuliga purister för att vara en slags hybrid mellan en bil och en motorcykel, med bland annat en vräkig fåtölj, inbyggd stereo och svällande kåpor. För att tilltala yngre generationer har nu Honda valt att göra en större omdesign av spektaklet och samtidigt som första motorcykeltillverkare erbjuda stöd för Carplay, uppger CNET.

Bland ändringarna för 2018 kan nämnas 40 kilo lägre vikt, en mer kompakt motor, en smalare figur och packlådor med centrallås. Som tillbehör går det även exempelvis att få en LED-belysning som lyser upp marken runt motorcykeln när föraren närmar sig.

Carplay visar sig bli ett något missvisande namn när tekniken nu även når motorcyklar via en centralt placerad 7 tum stor LCD. Ett krav från Apple är dock att ett Bluetoothheadset är inkopplat, gissningsvis för att händerna ska förbli på styret när motorcykeln är i rörelse.

De amerikanska priserna för Goldwing 2018 börjar på 23 500 dollar, motsvarande cirka 240 000 kronor. Det återstår dock att se hur prissättningen ser ut i Sverige.

Källa: CNET

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.

Den 16 juli är det officiellt säljstart för den nostalgiframkallande Nokia 8110 4G, mer populärt kallad för "banantelefonen".

Hur gick det i förra veckans quiz? Vi ställde kluriga frågor om Sonos och så här gick det.

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.