Honda Goldwing får stöd för Carplay

Honda blir först ut med att erbjuda Carplay för motorcyklar, via en moderniserad variant av bjässen Goldwing.

Honda Goldwing har ibland kritiserats av tvåhjuliga purister för att vara en slags hybrid mellan en bil och en motorcykel, med bland annat en vräkig fåtölj, inbyggd stereo och svällande kåpor. För att tilltala yngre generationer har nu Honda valt att göra en större omdesign av spektaklet och samtidigt som första motorcykeltillverkare erbjuda stöd för Carplay, uppger CNET.

Bland ändringarna för 2018 kan nämnas 40 kilo lägre vikt, en mer kompakt motor, en smalare figur och packlådor med centrallås. Som tillbehör går det även exempelvis att få en LED-belysning som lyser upp marken runt motorcykeln när föraren närmar sig.

Carplay visar sig bli ett något missvisande namn när tekniken nu även når motorcyklar via en centralt placerad 7 tum stor LCD. Ett krav från Apple är dock att ett Bluetoothheadset är inkopplat, gissningsvis för att händerna ska förbli på styret när motorcykeln är i rörelse.

De amerikanska priserna för Goldwing 2018 börjar på 23 500 dollar, motsvarande cirka 240 000 kronor. Det återstår dock att se hur prissättningen ser ut i Sverige.

Källa: CNET

Trots all automatisering kan det ibland vara skönt att kunna tända sina uppkopplade lampor via den vanliga strömbrytaren på väggen. Innan årets slut kommer det att släppas smarta strömbrytare till Philips Hue-lampor.

Nu är programmering en del av grundskolans läroplan. Varför är det viktigt när det samtidigt kommer larmrapporter om att elever presterar allt sämre i de traditionella ämnena undrar du?

Lite från ingenstans skickade Apple ut en pressinbjudan idag till ett event där de planerar att prata om nya kreativa idéer för lärare och elever.

Amanda och Ida pratar om att ha ett jobb som är som julafton, Idas nya jobbdator, WWDC, Klingoner – deras mat och språk, Fibits nya klocka och "tjejprodukter".

Vetenskapsmannen Stephen Hawking somnade under veckan in i sitt hem 76 år gammal. Vi ärar hans minne med veckans fredagsvideo.

Amanda testar högtalaren JBL Boombox som levererar mycket bas, fylligt ljud, fiffiga funktioner och lång batteritid.