Honda Goldwing får stöd för Carplay

Honda blir först ut med att erbjuda Carplay för motorcyklar, via en moderniserad variant av bjässen Goldwing.

Honda Goldwing har ibland kritiserats av tvåhjuliga purister för att vara en slags hybrid mellan en bil och en motorcykel, med bland annat en vräkig fåtölj, inbyggd stereo och svällande kåpor. För att tilltala yngre generationer har nu Honda valt att göra en större omdesign av spektaklet och samtidigt som första motorcykeltillverkare erbjuda stöd för Carplay, uppger CNET.

Bland ändringarna för 2018 kan nämnas 40 kilo lägre vikt, en mer kompakt motor, en smalare figur och packlådor med centrallås. Som tillbehör går det även exempelvis att få en LED-belysning som lyser upp marken runt motorcykeln när föraren närmar sig.

Carplay visar sig bli ett något missvisande namn när tekniken nu även når motorcyklar via en centralt placerad 7 tum stor LCD. Ett krav från Apple är dock att ett Bluetoothheadset är inkopplat, gissningsvis för att händerna ska förbli på styret när motorcykeln är i rörelse.

De amerikanska priserna för Goldwing 2018 börjar på 23 500 dollar, motsvarande cirka 240 000 kronor. Det återstår dock att se hur prissättningen ser ut i Sverige.

Källa: CNET

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.

Nu har vi lagt vantarna på en Iphone XS Max i guld. Självklart kan inga tester börja förrän vi packat upp den – häng med.

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.