fredagsvideo

Fredagsvideo: Jimmy Fallon får besök av robotar

Vi är lite insnöade på androider och robotar just nu. Det märks också i veckans fredagsvideo där Jimmy Fallon får besök av en gäng olika robotar i sitt tv-program.

Äntligen är det fredag och dags för en av veckans ofta lite mer humoristiska inslag här på 99 – fredagsvideon. Idag bjuder vi på ett inslag från Jimmy Fallons tv-program där ett gäng olika robotar får visa upp sig. Först ut är en ormrobot, sedan kommer Sophia (både cool och läskig) och slutligen några läckra fjärilar.

Har du någon favoritrobot/android? Länka gärna en video eller bild i kommentarerna.

Ha en fin fredag!

Skriven av Ida Blix

De som chockas och upprörs mest av Googles datainsamling är de många användare som aldrig ens reflekterat över att de är företagets användare, och som inte känner till Googles natur.

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. I Geeks valspecial har det nu blivit dags för Socialdemokraterna, som berättar om partiets politik i teknikrelaterade frågor.

Efter uppmärksamheten kring hur Google använder och lagrar användares platshistorik har nu företaget förtydligat sin beskrivning av inställningarna.

I september kommer Apple att visa upp årets nya Iphone-modeller, och enligt det senaste ryktet kommer det finnas stöd för ritdonet Apple Pencil.