Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google Assistant får stöd för Apple Music på Iphone

Du kan nu styra och navigera i Apple Music med hjälp av Googles smarta röstassistent på en Iphone.

Om inte Apples egna röstassistent Siri inte faller dig i smaken kan du istället använda Googles smarta röstassistent även i Iphone. Detta kan speciellt vara smidigt om du flitigt använder Googles olika tjänster.

Nu går Google Assistant även att använda för att styra Apple Music i Iphone. För att få detta att fungera måste du dock aktivera funktionen i Inställningar. När funktionen väl är aktiverad går det att be Google Assistant att spela upp exempelvis en sång eller ett album som du köpt eller strömmar från Apple Music. Tyvärr verkar det dock inte som att radiokanalen Beats 1 fungerar, men allt annat fungerar som det ska.

Du får tillgång till Google Assistant genom att ladda ner Google Allo. För att aktivera funktionen måste du även ha Google Home-appen installerad på telefonen. Google Home-appen måste också vara kopplad till en Google-enhet.

Det ska sedan gå att gå in i Inställningar i Google Home och aktivera Apple Music-styrning med hjälp av Google Assistant. Detta kan vara lite meckigt att få till i Sverige eftersom Google Home inte säljs i Sverige.

Läs mer från oss:

Google Assistant släpps till Iphone
Google visar upp översättningsläge för Assistant
Flest unika lyssnare på Apple Music

Källa: 9to5google

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.