LIFX får stöd för Homekit

Nu lanserar LIFX en ny serie minilampor för hemmet och introducerar stöd för Apples Homekit.

LIFX (uttalas LIFE-X) är likt kanske mer välkända Philips Hue en smart belysningslösning för hemmet. Nu lanseras en ny serie trådlösa minilampor samtidigt som LIFX berättar att deras lampor får stöd för Apples Homekit.

Den nya Mini-serien är framtagna för mindre belysningskällor där vanliga lampor är för stora, exempelvis sänglampor eller bordslampor. Serien inkluderar Mini White, Mini Colour och Mini Day & Dusk. Färglampan kan lysa i 16 miljoner färger och den lite billigare modellen Day & Dusk kan ställas in så att den automatiskt följer dygnets rytm, exempelvis från mjukt solnedsgångsljus till klart dagsljus.

När det gäller Homekit är det lamporna i serierna LIFX, LIFX GU10, LIFX Downlight, LIFX+ och Mini som kan kontrolleras från Apples Hem-app, eller med hjälp av röstassistenten Siri. De nya lamporna förväntas dyka upp i butiker omkring den 1 november.

LIFX har funnits på marknaden sedan 2014, men behöver inte någon hub som tidigare nämnda Philips Hue. LIFX-lamporna har inbyggt Wifi och ansluts direkt med appen.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
5 svar

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.

Apples bilsystem Carplay har nu stöd för andra karttjänster, och först ut är ärkerivalen Google Maps.

UE har uppdaterat sin Boom-serie med portabla Bluetooth-högtalare. De nya modellerna är vattentäta och har fått flera nya finesser.

Tillsammans med IOS 12 släppte Apple också Watch OS 5 till världen. Vi går igenom nyheterna som väntar dig.

På fredag börjar Apples nya flaggskeppsmobiler att säljas i butiker. Om du har en Iphone X redan – finns det några skäl att uppgradera? Kanske finns det ett stort skäl.

IOS 12 är här, och går att ladda hem. Här är en snabb genomgång av nyheterna i systemet.