LIFX får stöd för Homekit

Nu lanserar LIFX en ny serie minilampor för hemmet och introducerar stöd för Apples Homekit.

LIFX (uttalas LIFE-X) är likt kanske mer välkända Philips Hue en smart belysningslösning för hemmet. Nu lanseras en ny serie trådlösa minilampor samtidigt som LIFX berättar att deras lampor får stöd för Apples Homekit.

Den nya Mini-serien är framtagna för mindre belysningskällor där vanliga lampor är för stora, exempelvis sänglampor eller bordslampor. Serien inkluderar Mini White, Mini Colour och Mini Day & Dusk. Färglampan kan lysa i 16 miljoner färger och den lite billigare modellen Day & Dusk kan ställas in så att den automatiskt följer dygnets rytm, exempelvis från mjukt solnedsgångsljus till klart dagsljus.

När det gäller Homekit är det lamporna i serierna LIFX, LIFX GU10, LIFX Downlight, LIFX+ och Mini som kan kontrolleras från Apples Hem-app, eller med hjälp av röstassistenten Siri. De nya lamporna förväntas dyka upp i butiker omkring den 1 november.

LIFX har funnits på marknaden sedan 2014, men behöver inte någon hub som tidigare nämnda Philips Hue. LIFX-lamporna har inbyggt Wifi och ansluts direkt med appen.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
5 svar

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.

I framtiden tros Apple byta ut sina skärmar från Samsung och LG mot egna skärmar med Micro-LED.