LIFX får stöd för Homekit

Nu lanserar LIFX en ny serie minilampor för hemmet och introducerar stöd för Apples Homekit.

LIFX (uttalas LIFE-X) är likt kanske mer välkända Philips Hue en smart belysningslösning för hemmet. Nu lanseras en ny serie trådlösa minilampor samtidigt som LIFX berättar att deras lampor får stöd för Apples Homekit.

Den nya Mini-serien är framtagna för mindre belysningskällor där vanliga lampor är för stora, exempelvis sänglampor eller bordslampor. Serien inkluderar Mini White, Mini Colour och Mini Day & Dusk. Färglampan kan lysa i 16 miljoner färger och den lite billigare modellen Day & Dusk kan ställas in så att den automatiskt följer dygnets rytm, exempelvis från mjukt solnedsgångsljus till klart dagsljus.

När det gäller Homekit är det lamporna i serierna LIFX, LIFX GU10, LIFX Downlight, LIFX+ och Mini som kan kontrolleras från Apples Hem-app, eller med hjälp av röstassistenten Siri. De nya lamporna förväntas dyka upp i butiker omkring den 1 november.

LIFX har funnits på marknaden sedan 2014, men behöver inte någon hub som tidigare nämnda Philips Hue. LIFX-lamporna har inbyggt Wifi och ansluts direkt med appen.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
5 svar

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Kontaktlösa mobilbetalningar är bara början, för tack vare sakernas internet kan snart kylskåpet, bilen och kläderna betala själva. Ida har träffat Christina Lind, Sverigechef på Visa för att prata om framtidens betalningar och hur de påverkar oss kunder.

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

USA har rivit upp sin princip om nätneutralitet, men låt oss kämpa för att behålla den i Sverige. Youtube-profilen CGP Grey förklarar varför det är en bra idé.

Oneplus har släppt en uppdatering till mobiltelefonen Oneplus 6, som åtgärdar den säkerhetslucka som försatte data i fara.

Valve gör ett nytt försök med sin IOS-app som ger möjligheten att strömma Steam-spel från en dator till en Iphone eller Ipad.