LIFX får stöd för Homekit

Nu lanserar LIFX en ny serie minilampor för hemmet och introducerar stöd för Apples Homekit.

LIFX (uttalas LIFE-X) är likt kanske mer välkända Philips Hue en smart belysningslösning för hemmet. Nu lanseras en ny serie trådlösa minilampor samtidigt som LIFX berättar att deras lampor får stöd för Apples Homekit.

Den nya Mini-serien är framtagna för mindre belysningskällor där vanliga lampor är för stora, exempelvis sänglampor eller bordslampor. Serien inkluderar Mini White, Mini Colour och Mini Day & Dusk. Färglampan kan lysa i 16 miljoner färger och den lite billigare modellen Day & Dusk kan ställas in så att den automatiskt följer dygnets rytm, exempelvis från mjukt solnedsgångsljus till klart dagsljus.

När det gäller Homekit är det lamporna i serierna LIFX, LIFX GU10, LIFX Downlight, LIFX+ och Mini som kan kontrolleras från Apples Hem-app, eller med hjälp av röstassistenten Siri. De nya lamporna förväntas dyka upp i butiker omkring den 1 november.

LIFX har funnits på marknaden sedan 2014, men behöver inte någon hub som tidigare nämnda Philips Hue. LIFX-lamporna har inbyggt Wifi och ansluts direkt med appen.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
5 svar

Domen innebär att Telia ska betala kassettskatt för Iphone-modeller från 2009 och framåt, vilket kan leda till dyrare telefoner.

Som en julklapp till bokälskare ger Apple bort flera klassiska romaner som ljudböcker, inlästa av kända skådespelare och komiker.

Googles röstassistent nöjer sig inte med att informera om försenade flyg; nu börjar den digitala hjälpredan också förutse förseningar och meddela om dessa.

Bakåt-knappen i webbläsare kan luras genom att webbplatser lägger till falsk historik som skickar användaren åt fel håll, men nu jobbar Chrome på en lösning för allas trevnad.

Apple har rekryterat branschkändisen Andrew Kim, en designer som jobbat åt både Tesla och Microsoft med allt från Model 3, Windows 10 och Xbox. Vad ska han hitta på hos Apple tro?

I ett test utfört av Forbes kunde ett 3D-utskrivet huvud låsa upp ett flertal Android-mobiler utan större bekymmer. Iphone X gick dock inte att lura.

Tack till carlsson för detta #nyhetstips!