Apple kan dumpa Qualcomm med 2018 års Iphone-modeller

Apple kan vara på väg att byta ut Qualcomm till nästa års Iphone-modeller. Anledningen är troligen den juridiska tvist som de två företagen är inblandade i gällande Qualcomms licensvillkor till Apple.

Apple och Qualcomm är motparter i en multinationell juridisk tvist gällande licensvillkor. Den här tvisten kan vara anledningen till nya uppgifter som gör gällande att Apple byter ut Qualcomm i nästa års Iphone-modeller.

Qualcomm har under många år levererat modem till Apples telefoner, kretsar som gör det möjligt att ansluta till mobila nätverk såsom 3G och 4G. Qualcomm var först med att integrera modem för 3G/4G-nätverk direkt på systemkretsen med Snapdragon 800-kretsarna.

Dispyten mellan företagen nu kommer från en ändring i leveranserna där Qualcomm slutat skicka med mjukvara som Apple kan testa modemen med i sina telefon-modeller. Uppgifterna om att Apple kan byta bort Qualcomm helt till nästa års Iphone-modeller kommer från anynoma källor som dock poängterar att Apple kan ändra sig i frågan igen.

Qualcomm är inte exklusiv leverantör av modem till Iphone idag, Apple har de senaste åren också köpt modem från Intel som används hos vissa mobiloperatörer. Intels modem stöder inte alla mobila nätverkstekniker, men via uppköp skulle sådant stöd kunna läggas till och därmed låta Intel helt ersätta Qualcomm som leverantör av mobil modemteknik.

Ring Video Doorbell 2 är en dörrklocka med inbyggd kamera. Via en app får du full koll på vad som händer vid ytterdörren – utan att behöva resa dig från soffan, eller för den delen ens vara hemma. 99 har testat.

Domen innebär att Telia ska betala kassettskatt för Iphone-modeller från 2009 och framåt, vilket kan leda till dyrare telefoner.

Som en julklapp till bokälskare ger Apple bort flera klassiska romaner som ljudböcker, inlästa av kända skådespelare och komiker.

Googles röstassistent nöjer sig inte med att informera om försenade flyg; nu börjar den digitala hjälpredan också förutse förseningar och meddela om dessa.

Bakåt-knappen i webbläsare kan luras genom att webbplatser lägger till falsk historik som skickar användaren åt fel håll, men nu jobbar Chrome på en lösning för allas trevnad.

Apple har rekryterat branschkändisen Andrew Kim, en designer som jobbat åt både Tesla och Microsoft med allt från Model 3, Windows 10 och Xbox. Vad ska han hitta på hos Apple tro?