99 pratar trådlös laddning med Belkin

Simon Kvibäck från Belkin hälsade på 99-redaktionen för att prata om trådlös laddning av mobila enheter och hur det fungerar i praktiken.

Denna vecka har vi bjudit in Simon Kvibäck som är regional säljansvarig hos Belkin för att prata om den trådlösa laddningsstandarden Qi och några av Belkins lösningar för trådlös laddning.

Belkins trådlösa laddare använder sig av den trådlösa laddningstekniken Qi, vilken samtliga mobiltillverkare använder. Nu när Apple också hoppat på tåget med trådlös laddning baserat på Qi-standarden lär detta sannolikt ta fart på allvar, och vi tyckte därför att det skulle vara intressant att prata om hur detta fungerar, vad man ska tänka på vid trådlös laddning, hur snabbladdning fungerar vid trådlös laddning och mycket annat.

Belkin Qi Charging Pad
Den här laddaren kan ladda alla Qi-kompatibla telefoner och surfplattor med 5 watts kapacitet, det vill säga laddning i normal hastighet. Den kan användas med både Android- och Apple-telefoner.

Produktlänk: Belkin Qi Charging Pad + laddare, 5 watt (Webbhallen).
Cirkapris: 380 kronor.

Belkin Wireless Charging Pad 7.5W
Iphone-telefoner ska också kunna snabbladdas med Belkins trådlösa snabbladdar-platta som kan mata 7,5 watt trådlöst. Då Apple ännu inte släppt den mjukvaruuppdatering som krävs för trådlös snabbladdning av Iphone 8/X kommer denna tills vidare ladda med 5 watt. Denna laddare kan även ladda telefoner från andra tillverkare, men då med kapacitet om 5 watt.

Produktlänk: Belkin Wireless Charging Pad, 7,5W (Dustin).
Cirkapris: 650 kronor.
När uppdateringen har släppts uppdateras sidan med information om detta.

Belkin Boost Up Wireless Qi Charger
Den här laddaren kan ladda alla telefoner och surplattor med stöd för Qi med hastighet på upp till 15W. Samsungs telefoner stödjer idag laddning på upp till 9 watt och laddaren möjliggör därmed trådlös snabbladdning av Samsungs enheter. En iPhone 8/iPhone 8 Plus eller iPhone X kommer endast att laddas med 5W.

Framtida enheter som stödjer upp till 15 watt kommer således att kunna snabbladdas med denna kapacitet, dock finns det idag inga enheter som stödjer detta. Laddaren har passiv kylning, det vill säga det finns ingen fläkt som surrar när laddningsplattan används.

Produktlänk: Belkin Boost Up Wireless Qi Charger, 15 watt (Dustin).
Cirkapris: 590 kronor.

Skriven av Sponsrat inlägg
Kommentarer
3 svar

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.

Nu har vi lagt vantarna på en Iphone XS Max i guld. Självklart kan inga tester börja förrän vi packat upp den – häng med.

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.