Speltjänsten Geforce Now blir tillgänglig för Mac i betaversion

Om du lider av ett bristande spelutbud på Mac-plattformen kan räddningen vara på väg i form av speltjänsten Geforce Now som får stöd för just Mac.

Om det är något Mac-plattformen inte kan anklagas för är det att ha tillgång till ett stort utbud av speltitlar. En gång i tiden var Apple II en populär speldator, men sedan Windows- och pc-plattformen exploderade i popularitet har Mac-användare fått nöja sig med sporadiska portningar av speltitlar från Windows.

Nu kan detta problem kringgås då speltjänsten Geforce Now blir tillgänglig för Mac i betaversion. Geforce Now är en tjänst där användaren får tillgång till hårdvara på Nvidias molntjänst där spelen körs, och spelen strömmas sedan till spelarens dator som en videoström. Spelaren styr spelet med mus och tangentbord, eller handkontroll, från sin dator precis som om spelet skulle vara installerat på datorn.

Utbudet av speltitlar bygger på titlar från distributionsplattformarna Steam och Battle.net, om du äger spelen här kan du installera och köra igång dem på Geforce Now. I dagsläget uppges Geforce Now stöda sammanlagt 100 titlar från Steam och Battle.net. Spelen installeras och uppdateras på Nvidias servrar, vilket innebär att spelaren inte behöver underhålla mjukvaran. Spelaren får tillgång till hårdvara i Nvidias molntjänst och logiskt nog är grafikkortet som tillhandahålls ett Nvidia-kort, närmare bestämt ett Geforce GTX 1080.

Stödet för Mac-datorer sträcker sig tillbaks till modeller från 2009 och tjänsten kräver att du har Mac OS 10.10 eller senare installerat. Sett till din bredbandsuppkoppling krävs en bandbredd på minst 25 Mbit/s, men 50 Mbit/s är rekommenderat.

Geforce Now är gratis att använda under betaperioden. Nvidia anger inte vad tjänsten kommer kosta när den lanseras i skarp version utöver att användaren betalar efter hur mycket innehåll som konsumeras. Vi återkommer med mer information om prissättningen när detta blir tillgängligt.

Kommentarer
12 svar

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.

Ingen näthandel ännu, men däremot molntjänster. Amazon Web Services öppnar sin verksamhet i Sverige idag.

Bilder på en Iphone XS-version av Apples puckelryggiga batterifodral har dykt upp på nätet, och produkten kan rentav dyka upp innan jul.

Längtar du efter en portabel och vattentålig högtalare med inbyggt smart röstassistent, då är det förmodligen JBL Link 20 du behöver.

Specialversionen av Oneplus 6T får ett Mclaren-inspirerat utseende, 10 gigabyte primärminne och extra snabb snabbladdning. 99 närvarar vid lanseringseventet utanför London.