Speltjänsten Geforce Now blir tillgänglig för Mac i betaversion

Om du lider av ett bristande spelutbud på Mac-plattformen kan räddningen vara på väg i form av speltjänsten Geforce Now som får stöd för just Mac.

Om det är något Mac-plattformen inte kan anklagas för är det att ha tillgång till ett stort utbud av speltitlar. En gång i tiden var Apple II en populär speldator, men sedan Windows- och pc-plattformen exploderade i popularitet har Mac-användare fått nöja sig med sporadiska portningar av speltitlar från Windows.

Nu kan detta problem kringgås då speltjänsten Geforce Now blir tillgänglig för Mac i betaversion. Geforce Now är en tjänst där användaren får tillgång till hårdvara på Nvidias molntjänst där spelen körs, och spelen strömmas sedan till spelarens dator som en videoström. Spelaren styr spelet med mus och tangentbord, eller handkontroll, från sin dator precis som om spelet skulle vara installerat på datorn.

Utbudet av speltitlar bygger på titlar från distributionsplattformarna Steam och Battle.net, om du äger spelen här kan du installera och köra igång dem på Geforce Now. I dagsläget uppges Geforce Now stöda sammanlagt 100 titlar från Steam och Battle.net. Spelen installeras och uppdateras på Nvidias servrar, vilket innebär att spelaren inte behöver underhålla mjukvaran. Spelaren får tillgång till hårdvara i Nvidias molntjänst och logiskt nog är grafikkortet som tillhandahålls ett Nvidia-kort, närmare bestämt ett Geforce GTX 1080.

Stödet för Mac-datorer sträcker sig tillbaks till modeller från 2009 och tjänsten kräver att du har Mac OS 10.10 eller senare installerat. Sett till din bredbandsuppkoppling krävs en bandbredd på minst 25 Mbit/s, men 50 Mbit/s är rekommenderat.

Geforce Now är gratis att använda under betaperioden. Nvidia anger inte vad tjänsten kommer kosta när den lanseras i skarp version utöver att användaren betalar efter hur mycket innehåll som konsumeras. Vi återkommer med mer information om prissättningen när detta blir tillgängligt.

Kommentarer
12 svar

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.

Nu har vi lagt vantarna på en Iphone XS Max i guld. Självklart kan inga tester börja förrän vi packat upp den – häng med.

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.

Apples bilsystem Carplay har nu stöd för andra karttjänster, och först ut är ärkerivalen Google Maps.