Razer Phone är officiell – skryter bland annat med 120 Hz-skärm

Det välkända spelföretaget släpper en telefon med fokus på just spel, där bilduppdatering på 120 Hz och rejäla högtalare är unika egenskaper.

Razer är kända för att tillverka spelrelaterade tillbehör såsom tangentbord, hörlurar och möss, men har under senare år expanderat repertoaren till bärbara datorer och mikrofoner. Efter att företaget köpte upp telefontillverkaren Nextbit Robin tidigare i år inleddes spekulationer runt en Razer-tillverkad telefon, och nu är telefonen officiellt presenterad.

Razer Phone siktar in sig på att vara den mest spelfokuserade telefonen på marknaden, och centralt för detta är bildskärmen som kan uppdateras i 120 Hz. Detta var paradnumret för Ipad Pro 10,5 tum, men Razer blir först med att få in en sådan skärm i en telefon. Skärmens storlek är 5,7 tum och dess upplösning är 2 560 x 1 440 pixlar, eller 1440p, och är av typen LCD/IGZO.

En trend Razer Phone inte följer är en skärm som täcker nästan hela telefonens framsida med smala skärmkanter, men enligt företaget är detta ytterst medvetet. Skärmkanterna och utrymmet ovanför och nedanför skärmen ska användas dels till att ge användaren någonstans att vila fingrarna under spelsessioner, och dels hyser detta utrymme rejäla Dolby Atmos-certifierade högtalare.

Utöver detta står som väntat Qualcomms Snapdragon 835 för hästkrafterna i systemet, och detta backas av 8 GB primärminne. Razer skryter också med att telefonens kylning är särskilt effektiv där telefonens metallchassi används till att avleda värmen som systemkretsen genererar. Den interna lagringen rymmer 64 GB och detta kan utökas med minneskort på upp till 2 TB.

Kameralösningen består av två bakre 12 megapixelsensorer som utgörs av ett normalobjektiv med bländaröppning på f/1.7 och ett telefotoobjektiv med 2x zoom. Den främre selfiekameran skryter med 8 megapixels upplösning. Rejäl spelprestanda och 120 Hz-skärm ställer höga krav på batteriet, och detta har Razer löst med att utrusta telefonen med ett batteri på 4 000 milliamperetimmar. Telefonen blir även först med snabbladdning via Qualcomm Quick Charge 4+ som ska kunna ladda batteriet från 0 till 85 procents laddning på en timme.

Sett till specifikationerna ser Razer Phone ut att bli ett mycket intressant första intåg på mobilmarknaden. Telefonen ska säljas tillsammans med operatören Tre på bland annat den svenska marknaden, och månadskostnaden för telefonen blir 449 till 599 kronor beroende på mängden surf du väljer. Kontantpriset blir 6 500 kronor och telefonerna börjar levereras den 17 november.

Kommentarer
5 svar

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.

I framtiden tros Apple byta ut sina skärmar från Samsung och LG mot egna skärmar med Micro-LED.