Samsung rullar ut Oreo-beta till Galaxy S8 och S8 Plus

Samsung har börjat rulla ut betaversionen av Android 8.0 Oreo till vissa versioner av Galaxy S8 och S8 Plus.

Android 8.0 Oreo har redan varit ute i några månader men Samsung skeppar fortfarande ut Galaxy S8-telefoner med Android 7 Nougat. Nu har Samsung börjat rulla ut en betaversion av Oreo. För att kunna ladda ner betaversionen måste du ha T-Mobile, Sprint, eller en olåst variant av Galaxy S8 och S8 Plus.

Än så länge finns uppdateringen att hämta i länderna Storbritannien, Sydkorea och USA och vi hittar tyvärr ingen information om när betaversionen blir tillgänglig här i Sverige.

När uppdateringen dyker upp hittas den via Samsung Plus-appen. Om du har rätt modell kommer det gå att registrera dig för betaversionen längst upp i appen. Betaversionen påverkar inte telefonen avsevärt men några nya trevliga funktioner har tillkommit, såsom färgade notiser och kontextuella genvägsmenyer som gör att mer information dyker upp när du markerar ikonen, likt 3D Touch på IOS.

Medlemmar på Reddit som testat betaversioner uppger att Oreo gör att telefonen flyter på betydligt bättre. Det är alltid en god idé att säkerhetskopiera innehållet på mobilen om du vill testa betan av Oreo.

Läs mer om Oreo:

Källa: Samsung Newsroom | Reddit

För dig som är sugen på att bli amatörpilot, men inte vill ge dig in på drönarmarknaden finns snart pappersflygplanet Powerup Dart som alternativ.

I den här tråden samlas de som redan lagt vantarna på en Homepod. In och läs om du är riktigt sugen på att skaffa en. Och har du redan köpt en vill vi läsa om dina intryck!

Andreas vilar upp sig hemma, Amandas halsont ställer till det – men podd blir det ändå. Som nästan varje vecka.

Den här killen styr det viktigaste i hemmet med sin Ocarina. Hemautomation gjord Zelda-style.

Det är bara att bita ihop och betala säger Tullverket.

Röstassistenten Google Assistant har ett hektiskt år framför sig. Enligt en bild från en Google-presentation kommer assistenten under 2018 att lanseras i flera nya länder och lära sig nya språk.