Samsung rullar ut Oreo-beta till Galaxy S8 och S8 Plus

Samsung har börjat rulla ut betaversionen av Android 8.0 Oreo till vissa versioner av Galaxy S8 och S8 Plus.

Android 8.0 Oreo har redan varit ute i några månader men Samsung skeppar fortfarande ut Galaxy S8-telefoner med Android 7 Nougat. Nu har Samsung börjat rulla ut en betaversion av Oreo. För att kunna ladda ner betaversionen måste du ha T-Mobile, Sprint, eller en olåst variant av Galaxy S8 och S8 Plus.

Än så länge finns uppdateringen att hämta i länderna Storbritannien, Sydkorea och USA och vi hittar tyvärr ingen information om när betaversionen blir tillgänglig här i Sverige.

När uppdateringen dyker upp hittas den via Samsung Plus-appen. Om du har rätt modell kommer det gå att registrera dig för betaversionen längst upp i appen. Betaversionen påverkar inte telefonen avsevärt men några nya trevliga funktioner har tillkommit, såsom färgade notiser och kontextuella genvägsmenyer som gör att mer information dyker upp när du markerar ikonen, likt 3D Touch på IOS.

Medlemmar på Reddit som testat betaversioner uppger att Oreo gör att telefonen flyter på betydligt bättre. Det är alltid en god idé att säkerhetskopiera innehållet på mobilen om du vill testa betan av Oreo.

Läs mer om Oreo:

Källa: Samsung Newsroom | Reddit

Netflix har börjat testa att visa promotionvideor för andra program mellan avsnitt, och användarna som råkat ut för det är inte glada.

De som chockas och upprörs mest av Googles datainsamling är de många användare som aldrig ens reflekterat över att de är företagets användare, och som inte känner till Googles natur.

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. I Geeks valspecial har det nu blivit dags för Socialdemokraterna, som berättar om partiets politik i teknikrelaterade frågor.

Efter uppmärksamheten kring hur Google använder och lagrar användares platshistorik har nu företaget förtydligat sin beskrivning av inställningarna.