Samsung rullar ut Oreo-beta till Galaxy S8 och S8 Plus

Samsung har börjat rulla ut betaversionen av Android 8.0 Oreo till vissa versioner av Galaxy S8 och S8 Plus.

Android 8.0 Oreo har redan varit ute i några månader men Samsung skeppar fortfarande ut Galaxy S8-telefoner med Android 7 Nougat. Nu har Samsung börjat rulla ut en betaversion av Oreo. För att kunna ladda ner betaversionen måste du ha T-Mobile, Sprint, eller en olåst variant av Galaxy S8 och S8 Plus.

Än så länge finns uppdateringen att hämta i länderna Storbritannien, Sydkorea och USA och vi hittar tyvärr ingen information om när betaversionen blir tillgänglig här i Sverige.

När uppdateringen dyker upp hittas den via Samsung Plus-appen. Om du har rätt modell kommer det gå att registrera dig för betaversionen längst upp i appen. Betaversionen påverkar inte telefonen avsevärt men några nya trevliga funktioner har tillkommit, såsom färgade notiser och kontextuella genvägsmenyer som gör att mer information dyker upp när du markerar ikonen, likt 3D Touch på IOS.

Medlemmar på Reddit som testat betaversioner uppger att Oreo gör att telefonen flyter på betydligt bättre. Det är alltid en god idé att säkerhetskopiera innehållet på mobilen om du vill testa betan av Oreo.

Läs mer om Oreo:

Källa: Samsung Newsroom | Reddit

SweClockers och 99:s skärmguru Thomas Ytterberg har en matig köpguide sprängfull av värdefull info för alla som tänkt handla ny tv på Black Friday.

Efter begränsning av dataroaming inför nu EU begränsningar av de avgifter som operatörer får ta ut för samtal och sms mellan EU-länderna.

Project Treble går som tåget. Åtminstone hävdar Google detta i ett blogginlägg där de beskriver hur Android 9 Pie kommer göra uppdateringar av systemet mycket snabbare än tidigare.

Apple fortsätter sin marknadsföring av Iphone som kamera, och nu fokuserar företaget på den senaste telefonen Iphone XR.

Ikeas efterlängtade smarta rullgardiner kommer allt närmare en lansering, och nu har produkten dykt upp i svenska butikernas datorsystem, med priser.

Dekorera ditt hem med smarta lampor, och få kontroll över belysningen med automatiseringar, förutbestämda scener och kraftfulla röstkommandon. Börja här!