Samsung rullar ut Oreo-beta till Galaxy S8 och S8 Plus

Samsung har börjat rulla ut betaversionen av Android 8.0 Oreo till vissa versioner av Galaxy S8 och S8 Plus.

Android 8.0 Oreo har redan varit ute i några månader men Samsung skeppar fortfarande ut Galaxy S8-telefoner med Android 7 Nougat. Nu har Samsung börjat rulla ut en betaversion av Oreo. För att kunna ladda ner betaversionen måste du ha T-Mobile, Sprint, eller en olåst variant av Galaxy S8 och S8 Plus.

Än så länge finns uppdateringen att hämta i länderna Storbritannien, Sydkorea och USA och vi hittar tyvärr ingen information om när betaversionen blir tillgänglig här i Sverige.

När uppdateringen dyker upp hittas den via Samsung Plus-appen. Om du har rätt modell kommer det gå att registrera dig för betaversionen längst upp i appen. Betaversionen påverkar inte telefonen avsevärt men några nya trevliga funktioner har tillkommit, såsom färgade notiser och kontextuella genvägsmenyer som gör att mer information dyker upp när du markerar ikonen, likt 3D Touch på IOS.

Medlemmar på Reddit som testat betaversioner uppger att Oreo gör att telefonen flyter på betydligt bättre. Det är alltid en god idé att säkerhetskopiera innehållet på mobilen om du vill testa betan av Oreo.

Läs mer om Oreo:

Källa: Samsung Newsroom | Reddit

Hör du till dem som tycker att Apple Homepod är alldeles för dyr? Rapporter gör gällande att Apple planerar ett billigare syskon under varumärket Beats.

Den sjätte uppstickartelefonen känns som en förfinad version av föregångaren som hänger på moderna trender, på gott och ont. Andreas har hunnit testa en helg, och så här tycker han.

Postnord och e-handelsföretaget Wish har enats om momshantering, och därmed kommer Postnords hanteringsavgift på 75 kronor snart att försvinna enligt nya uppgifter.

Just nu pågår en diskussion i forumet om hur man gör sin Iphone-mobil så säker som möjligt. Ge Appleman och varandra era bästa tips eller om du själv vill ha svar på frågan; gå in och läsa om alla tips och trix!

Apputvecklare bildar förbund inför konferensen WWDC, och kräver nu förändringar i Apples butik App Store. Bland annat vill de att Apple ska ta mindre än 30 procent av intäkterna.

Jag har varit Spotify trogen sedan 2008, men en så enkel sak som att jag slipper reklam på Youtube kan faktiskt vara nog för att jag ska överge min gamla musikpartner.