Oneplus vd motiverar inkluderingen av hörlursport i Oneplus 5T

Allt fler flaggskeppstelefoner offrar den klassiska hörlursporten, men Oneplus kommande telefon 5T bryter mot trenden och inkluderar en sådan port.

Under fjolårets lansering av Pixel-familjen gjorde Google en stor affär av att telefonerna minsann utrustades med hörlursport, en uppenbar gliring till Apples val att offra denna. Ett flertal andra tillverkare har dock valt att göra samma sak, och med årets presentation av Pixel 2-familjen var Google överraskande tystlåtna om det faktum att de också offrar hörlursporten.

Ett företag som inte väljer att följa denna trend är Oneplus som nyligen presenterade Oneplus 5T, en uppgraderad variant av Oneplus 5 från tidigare i år. Utöver andra trendriktiga egenskaper som en skärm som täcker nästan hela telefonens framsida och smala skärmkanter har Oneplus valt att behålla hörlursporten med denna telefon, och nu har företagets vd Pete Lau gått ut med motiveringen bakom detta val i ett foruminlägg på företagets officiella webbplats.

Den huvudsakliga anledningen som anges är att ljudkvaliteten helt enkelt blir bättre med hörlurar som ansluts via en fysisk 3,5-millimetersingång. Detta har företaget kommit fram till efter att undersökningar gjorts med Oneplus-kunder. Han menar vidare att det är möjligt att få riktigt bra trådlöst ljud, men att det gäller riktigt dyra hörlurar som kostar över 2 000 kronor.

En annan anledning som anges är att företaget vill erbjuda kunderna valfrihet. Om de redan äger trådbundna hörlurar ska de få kunna använda dessa. Företaget har enligt Lau funderat på att ersätta 3,5-millimetersutgången med en andra USB Type-C-port, då det skulle vara möjligt att göra telefonerna tunnare på så sätt, men man kom fram till att det inte skulle tillföra någon påtaglig fördel för användaren och valde därför att inte göra detta.

Oneplus 5T ryktas bli avtäckt den 16 november. Vi återkommer med mer information om detta när det blir tillgängligt.

Kommentarer
2 svar

Årets nya Iphone-modeller är här! Här går vi igenom vad du bör tänka på innan du byter till en ny telefon och hur du gör för att flytta allt från din gamla. Efteråt kan du lämna din gamla telefon till någon ny eller kanske sälja den.

Med IOS 12 dök äntligen appen Genvägar upp. Har du hunnit kika på den och framför allt – har du satt upp några genvägar? Tipsa om dina favorit i den här tråden.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.