Oneplus vd motiverar inkluderingen av hörlursport i Oneplus 5T

Allt fler flaggskeppstelefoner offrar den klassiska hörlursporten, men Oneplus kommande telefon 5T bryter mot trenden och inkluderar en sådan port.

Under fjolårets lansering av Pixel-familjen gjorde Google en stor affär av att telefonerna minsann utrustades med hörlursport, en uppenbar gliring till Apples val att offra denna. Ett flertal andra tillverkare har dock valt att göra samma sak, och med årets presentation av Pixel 2-familjen var Google överraskande tystlåtna om det faktum att de också offrar hörlursporten.

Ett företag som inte väljer att följa denna trend är Oneplus som nyligen presenterade Oneplus 5T, en uppgraderad variant av Oneplus 5 från tidigare i år. Utöver andra trendriktiga egenskaper som en skärm som täcker nästan hela telefonens framsida och smala skärmkanter har Oneplus valt att behålla hörlursporten med denna telefon, och nu har företagets vd Pete Lau gått ut med motiveringen bakom detta val i ett foruminlägg på företagets officiella webbplats.

Den huvudsakliga anledningen som anges är att ljudkvaliteten helt enkelt blir bättre med hörlurar som ansluts via en fysisk 3,5-millimetersingång. Detta har företaget kommit fram till efter att undersökningar gjorts med Oneplus-kunder. Han menar vidare att det är möjligt att få riktigt bra trådlöst ljud, men att det gäller riktigt dyra hörlurar som kostar över 2 000 kronor.

En annan anledning som anges är att företaget vill erbjuda kunderna valfrihet. Om de redan äger trådbundna hörlurar ska de få kunna använda dessa. Företaget har enligt Lau funderat på att ersätta 3,5-millimetersutgången med en andra USB Type-C-port, då det skulle vara möjligt att göra telefonerna tunnare på så sätt, men man kom fram till att det inte skulle tillföra någon påtaglig fördel för användaren och valde därför att inte göra detta.

Oneplus 5T ryktas bli avtäckt den 16 november. Vi återkommer med mer information om detta när det blir tillgängligt.

Kommentarer
2 svar

En blinkning så är våren förbi tycker redaktionen som har massor av spännande prylar att hugga tag i. Vi hälsar i alla fall prylvåren välkommen med ett nytt avsnitt av vår podd.

Det blåser orkanvindar runt Facebook just nu efter veckans avslöjanden om hur användarnas data kan utnyttjas tämligen frikostigt, och vi passar därför på att bjuda på vd:n Mark Zuckerbergs pudel-intervju.

Det nya smarta låset ska ge dig valmöjligheter med hur du låser upp dörren, där både fingret och mobilen är två av flera alternativ.

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?