Oneplus vd motiverar inkluderingen av hörlursport i Oneplus 5T

Allt fler flaggskeppstelefoner offrar den klassiska hörlursporten, men Oneplus kommande telefon 5T bryter mot trenden och inkluderar en sådan port.

Under fjolårets lansering av Pixel-familjen gjorde Google en stor affär av att telefonerna minsann utrustades med hörlursport, en uppenbar gliring till Apples val att offra denna. Ett flertal andra tillverkare har dock valt att göra samma sak, och med årets presentation av Pixel 2-familjen var Google överraskande tystlåtna om det faktum att de också offrar hörlursporten.

Ett företag som inte väljer att följa denna trend är Oneplus som nyligen presenterade Oneplus 5T, en uppgraderad variant av Oneplus 5 från tidigare i år. Utöver andra trendriktiga egenskaper som en skärm som täcker nästan hela telefonens framsida och smala skärmkanter har Oneplus valt att behålla hörlursporten med denna telefon, och nu har företagets vd Pete Lau gått ut med motiveringen bakom detta val i ett foruminlägg på företagets officiella webbplats.

Den huvudsakliga anledningen som anges är att ljudkvaliteten helt enkelt blir bättre med hörlurar som ansluts via en fysisk 3,5-millimetersingång. Detta har företaget kommit fram till efter att undersökningar gjorts med Oneplus-kunder. Han menar vidare att det är möjligt att få riktigt bra trådlöst ljud, men att det gäller riktigt dyra hörlurar som kostar över 2 000 kronor.

En annan anledning som anges är att företaget vill erbjuda kunderna valfrihet. Om de redan äger trådbundna hörlurar ska de få kunna använda dessa. Företaget har enligt Lau funderat på att ersätta 3,5-millimetersutgången med en andra USB Type-C-port, då det skulle vara möjligt att göra telefonerna tunnare på så sätt, men man kom fram till att det inte skulle tillföra någon påtaglig fördel för användaren och valde därför att inte göra detta.

Oneplus 5T ryktas bli avtäckt den 16 november. Vi återkommer med mer information om detta när det blir tillgängligt.

Kommentarer
2 svar

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!

Vår Jakob har tagit semester så självklart passar vi på att störa honom med frågor om vilka prylar och tjänster som han kommer använda mest under ledigheten.

Det finns många som önskar sig en ny modell av den lilla och behändiga Iphone SE, och Ida Blix håller med. I en värld av allt större mobiler behövs något greppvänligt och lagom.

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?