Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Oneplus vd motiverar inkluderingen av hörlursport i Oneplus 5T

Allt fler flaggskeppstelefoner offrar den klassiska hörlursporten, men Oneplus kommande telefon 5T bryter mot trenden och inkluderar en sådan port.

Under fjolårets lansering av Pixel-familjen gjorde Google en stor affär av att telefonerna minsann utrustades med hörlursport, en uppenbar gliring till Apples val att offra denna. Ett flertal andra tillverkare har dock valt att göra samma sak, och med årets presentation av Pixel 2-familjen var Google överraskande tystlåtna om det faktum att de också offrar hörlursporten.

Ett företag som inte väljer att följa denna trend är Oneplus som nyligen presenterade Oneplus 5T, en uppgraderad variant av Oneplus 5 från tidigare i år. Utöver andra trendriktiga egenskaper som en skärm som täcker nästan hela telefonens framsida och smala skärmkanter har Oneplus valt att behålla hörlursporten med denna telefon, och nu har företagets vd Pete Lau gått ut med motiveringen bakom detta val i ett foruminlägg på företagets officiella webbplats.

Den huvudsakliga anledningen som anges är att ljudkvaliteten helt enkelt blir bättre med hörlurar som ansluts via en fysisk 3,5-millimetersingång. Detta har företaget kommit fram till efter att undersökningar gjorts med Oneplus-kunder. Han menar vidare att det är möjligt att få riktigt bra trådlöst ljud, men att det gäller riktigt dyra hörlurar som kostar över 2 000 kronor.

En annan anledning som anges är att företaget vill erbjuda kunderna valfrihet. Om de redan äger trådbundna hörlurar ska de få kunna använda dessa. Företaget har enligt Lau funderat på att ersätta 3,5-millimetersutgången med en andra USB Type-C-port, då det skulle vara möjligt att göra telefonerna tunnare på så sätt, men man kom fram till att det inte skulle tillföra någon påtaglig fördel för användaren och valde därför att inte göra detta.

Oneplus 5T ryktas bli avtäckt den 16 november. Vi återkommer med mer information om detta när det blir tillgängligt.

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.