313 Iphone X-enheter stulna i San Francisco

Nyligen stal tre personer 313 Iphone X-telefoner från en UPS-lastbil som var parkerad utanför Apple-butiken i San Francisco.

Det är många som vill lägga vantarna på Apples nya premiumtelefon Iphone X. Idag, fredag, börjar telefonerna säljas i butiker världen över, men det finns vissa som inte orkat vänta så länge.

I onsdags rånades en UPS-lastbil som hade en väldigt dyrbar last. 313 Iphone X-enheter stals från bilen som stod parkerad utanför Apple Store i San Francisco. Gärningsmännen har ännu inte hittats men stöldgodset var värt hela 370 000 dollar, vilket motsvarar 3 111 700 svenska kronor.

En insatt person i frågan meddelade Cnet att alla som har förbeställt en telefon kommer att kunna hämta den som planerat. Det är inget nytt att tjuvar stjäl Apple-enheter eller andra teknikprodukter några dagar innan säljstart. På grund av Apples funktion Find my Iphone och möjlighet att låsa telefonen har dock stölderna minskat en del på senare tid.

Läs mer från oss:

Lång väntetid för Iphone X
Lyckades du förbeställa en Iphone X?
Apples nya flaggskepp heter Iphone X

Källa: Cnet

Kommentarer
13 svar

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.

Den 16 juli är det officiellt säljstart för den nostalgiframkallande Nokia 8110 4G, mer populärt kallad för "banantelefonen".

Hur gick det i förra veckans quiz? Vi ställde kluriga frågor om Sonos och så här gick det.

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.