313 Iphone X-enheter stulna i San Francisco

Nyligen stal tre personer 313 Iphone X-telefoner från en UPS-lastbil som var parkerad utanför Apple-butiken i San Francisco.

Det är många som vill lägga vantarna på Apples nya premiumtelefon Iphone X. Idag, fredag, börjar telefonerna säljas i butiker världen över, men det finns vissa som inte orkat vänta så länge.

I onsdags rånades en UPS-lastbil som hade en väldigt dyrbar last. 313 Iphone X-enheter stals från bilen som stod parkerad utanför Apple Store i San Francisco. Gärningsmännen har ännu inte hittats men stöldgodset var värt hela 370 000 dollar, vilket motsvarar 3 111 700 svenska kronor.

En insatt person i frågan meddelade Cnet att alla som har förbeställt en telefon kommer att kunna hämta den som planerat. Det är inget nytt att tjuvar stjäl Apple-enheter eller andra teknikprodukter några dagar innan säljstart. På grund av Apples funktion Find my Iphone och möjlighet att låsa telefonen har dock stölderna minskat en del på senare tid.

Läs mer från oss:

Lång väntetid för Iphone X
Lyckades du förbeställa en Iphone X?
Apples nya flaggskepp heter Iphone X

Källa: Cnet

Kommentarer
13 svar

Trots all automatisering kan det ibland vara skönt att kunna tända sina uppkopplade lampor via den vanliga strömbrytaren på väggen. Innan årets slut kommer det att släppas smarta strömbrytare till Philips Hue-lampor.

Nu är programmering en del av grundskolans läroplan. Varför är det viktigt när det samtidigt kommer larmrapporter om att elever presterar allt sämre i de traditionella ämnena undrar du?

Lite från ingenstans skickade Apple ut en pressinbjudan idag till ett event där de planerar att prata om nya kreativa idéer för lärare och elever.

Amanda och Ida pratar om att ha ett jobb som är som julafton, Idas nya jobbdator, WWDC, Klingoner – deras mat och språk, Fibits nya klocka och "tjejprodukter".

Vetenskapsmannen Stephen Hawking somnade under veckan in i sitt hem 76 år gammal. Vi ärar hans minne med veckans fredagsvideo.

Amanda testar högtalaren JBL Boombox som levererar mycket bas, fylligt ljud, fiffiga funktioner och lång batteritid.