313 Iphone X-enheter stulna i San Francisco

Nyligen stal tre personer 313 Iphone X-telefoner från en UPS-lastbil som var parkerad utanför Apple-butiken i San Francisco.

Det är många som vill lägga vantarna på Apples nya premiumtelefon Iphone X. Idag, fredag, börjar telefonerna säljas i butiker världen över, men det finns vissa som inte orkat vänta så länge.

I onsdags rånades en UPS-lastbil som hade en väldigt dyrbar last. 313 Iphone X-enheter stals från bilen som stod parkerad utanför Apple Store i San Francisco. Gärningsmännen har ännu inte hittats men stöldgodset var värt hela 370 000 dollar, vilket motsvarar 3 111 700 svenska kronor.

En insatt person i frågan meddelade Cnet att alla som har förbeställt en telefon kommer att kunna hämta den som planerat. Det är inget nytt att tjuvar stjäl Apple-enheter eller andra teknikprodukter några dagar innan säljstart. På grund av Apples funktion Find my Iphone och möjlighet att låsa telefonen har dock stölderna minskat en del på senare tid.

Läs mer från oss:

Lång väntetid för Iphone X
Lyckades du förbeställa en Iphone X?
Apples nya flaggskepp heter Iphone X

Källa: Cnet

Kommentarer
13 svar

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.

Nu har vi lagt vantarna på en Iphone XS Max i guld. Självklart kan inga tester börja förrän vi packat upp den – häng med.

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.

Apples bilsystem Carplay har nu stöd för andra karttjänster, och först ut är ärkerivalen Google Maps.