fredagsvideo

Ballmer ballar ur över Iphone

Några år efter Apples stora succé med Iphone ångrar Steve Ballmer att de inte var snabbare på mobil-bollen.

Microsofts förra vd Steve Ballmer är känd för ett videoklipp när han reagerar väldigt starkt på Apples då nya telefon Iphone. Han tyckte att hela idéen var ett skämt och trodde inte på telefonens framtid. Så här 10 år senare går det att fnissa åt Ballmers uttalande. I denna fredagsvideo ser Ballmer tillbaka på Microsofts beslut och ångrar att de inte var snabbare på att tillverka egna mobiler.

Det är lätt att vara efterklok men för den som inte får nog av Ballmers helt förbluffade ansikte när han pratar om den första Iphone-telefonen kommer här det kända klippet:

Kommentarer
12 svar

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Kontaktlösa mobilbetalningar är bara början, för tack vare sakernas internet kan snart kylskåpet, bilen och kläderna betala själva. Ida har träffat Christina Lind, Sverigechef på Visa för att prata om framtidens betalningar och hur de påverkar oss kunder.

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

USA har rivit upp sin princip om nätneutralitet, men låt oss kämpa för att behålla den i Sverige. Youtube-profilen CGP Grey förklarar varför det är en bra idé.

Oneplus har släppt en uppdatering till mobiltelefonen Oneplus 6, som åtgärdar den säkerhetslucka som försatte data i fara.

Valve gör ett nytt försök med sin IOS-app som ger möjligheten att strömma Steam-spel från en dator till en Iphone eller Ipad.