Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

HTC presenterar U11 Plus

Som rykteskarusellen förutspådde presenterade HTC idag U11 Plus vars tillägg jämfört med originalet följer dagens smartphonetrender.

Vi har tidigare skrivit om rykten som påstått att HTC skulle presentera modellen U11 Plus idag, och dessa rykten visade sig stämma alldeles utmärkt. HTC U11 Plus är en uppgraderad variant av HTC U11 som släpptes tidigare i år. Plus-varianten behåller designspråket från föregångaren och även den kläm-känsliga genvägsfunktionen, men lägger till en skärm som täcker nästan hela telefonens framsida och har bildförhållandet 18:9.

Själva skärmytan är 6 tum stor med upplösningen 2 880 x 1 440 pixlar, och själva bildpanelen är nästa generation av HTC:s beprövade Super LCD-paneler. Skärmen stöder även förbättrad färgåtergivning via HDR10 och skyddas av Corning Gorilla Glass 5. Systemkretsen är en Qualcomm Snapdragon 835 och denna backas av 6 GB primärminne. Lagringen sköts av internt lagringsutrymme på 128 GB vilket kan utökas med minneskort.

Vi nämnde tidigare att telefonen likt sin föregångare U11 stöder aktivering av funktioner genom att klämma på telefonens sidor, vilket kan kännas bekant för er som såg Googles presentation av Pixel 2-telefonerna. Då HTC tillverkar Pixel 2 är det inte så överraskande att de båda företagen delar med sig av teknik, och överlag stämmer U11 Plus ganska väl in på specifikationerna för Googles större modell
Pixel 2 XL.

Här stöds Bluetooth 5.0, NFC och telefonen laddas via USB Type-C 3.1, och precis som hos Googles telefon saknas fysisk hörlursutgång. Om du kan tänka dig att störa din omgivning ska de inbyggda högtalarna erbjuda högre ljud än någonsin enligt HTC, och tack vare Bluetooth 5.0 ska du kunna ansluta till två Bluetooth-enheter samtidigt.

Utöver en heltäckande skärm och det nya bildförhållandet utrustar HTC även telefonen med ett rejält tilltaget batteri, hela 3930 milliamperetimmar blir det vilket är betydligt bättre kapacitet än hos majoriteten av konkurrenterna, även om de får se sig marginellt knäppta på näsan av Razer Phone som presenterades tidigare i veckan. Telefonen är även vatten- och dammtålig enligt IP69-standarden.

Sett till kameralösningen används en bakre kamera på 12 megapixel som utrustats med både optisk och elektronisk bildstabilisering. Bländaröppningen är klart imponerande f/1,7, och den främre selfie-kameran består av en 8 megapixels sensor. Telefonen väger 188 gram.

Mjukvaran som används är Android 8.0 "Oreo" i botten med HTC egna användarmiljö Sense ovanpå, där användaren kan få fram en samling funktionsgenvägar kallade Edge Sense genom att klämma på telefonens sidor.

Information om en lansering på svensk mark saknas i skrivande stund, men det internationella riktpriset är 799 Euro vilket borde motsvara cirka 10 000 kronor om den lanseras här.

Vi återkommer med uppdaterad information om en svensk lansering när/om sådan blir tillgänglig.

Läs relaterade artiklar:

HTC ska hålla event 2 november (nyhet, 2017-10-18)
Google köper delar av HTC (nyhet, 2017-09-21)
Razer Phone är officiell (nyhet, 2017-11-02)
Google presenterar Pixel 2 och Pixel 2 XL (nyhet, 2017-10-04)

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.