Internet får tag på animojis och resultatet är inget annat än fantastiskt

Med Apples nya telefon Iphone X kom även en ny funktion – animoji. Telefonen har knappt funnits i en vecka men här är allt internet hunnit göra med funktionen.

Apples nya telefon Iphone X har bara funnits i mindre än en vecka men internet har redan hunnit göra under med den nya funktionen. Animoji presenterades under Apples septemberevent i samband med att Iphone X avtäcktes. Funktionen är beroende av True Depth-kameran som består av en avståndssensor som läser av geometrin i ditt ansikte.

Animoji-funktionen fungerar som så att kameran analyserar mer än 50 olika muskelrörelser i ditt ansikte och överför ditt uttryck i en emoji, vilket skapar en så kallad animoji. Animoji-symbolen kan både göra ett enskilt uttryck eller bestå av en animerad video med ansiktuttryck och röst. Detta är något som nätet tagit fasta på rejält.

Vi har samlat de roligaste och mest kreativa sätten att använda den nya animoji-funktionen på. Youtube bokstavligen svämmar över med olika karaokeversioner. Här är ett urval:

Youtube-kanalen Technocal Bros har här gjort en karaokeversion av Queens hit Bohemian Rhapsody.

Aaron Brannan låter de söta djupen sjunga med till Smash Mouths klassiker All Star.

Dennis Gorsline har fyndigt nog gjort en animojikaraoke av norska låten "What Does the Fox Say?". Där mycket riktigt rävanimoji-symbolen används när räven sjunger.

Den senaste trenden är att lägga på en animoji-symbol över huvudena på personer i kända filmklipp som Best Vine har lagt upp.

Vi kan även varmt rekommendera att kolla in hashtaggen animoji på Twitter.

Kommentarer
2 svar

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.

Den 16 juli är det officiellt säljstart för den nostalgiframkallande Nokia 8110 4G, mer populärt kallad för "banantelefonen".

Hur gick det i förra veckans quiz? Vi ställde kluriga frågor om Sonos och så här gick det.

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!