Nu kan du skriva längre tweetar

Brukar du behöva dela upp dina tweetar i flera för att de inte ryms på 140 tecken? Då kommer nu goda nyheter – Twitter fördubblar nu teckengränsen till 280 tecken.

I september började Twitter att testa att öka antalet tecken en tweet får innehålla från 140 tecken till 280. Nu meddelar företaget att det här nu rullas ut till alla användare.

I ett blogginlägg förklarar Twitters produktchef Aliza Rosen vad företaget lärde sig under testperioden som nu lett fram till beslutet att genomföra ändringen för alla användare.

När Twitter började testa det här fick de kritik från användare som oroade sig för att deras tidslinjer skulle bli full av de nya långa tweetarna, att färre skulle få plats med mer skrollande som följd, och att användargränssnittet skulle bli sämre. Men enligt blogginlägget kan alla lugna sig.

"Vi – och många av er – var oroliga att tidslinjerna skulle fyllas upp med 280-teckens tweetar, och att människor med den nya gränsen alltid skulle använda alla tecken. Men det hände inte. Bara 5 procent av tweetarna som skickades var längre än 140 tecken och bara 2 procent var längre än 190 tecken. Resultatet, din läsupplevelse på tidslinjen borde inte förändras väsentligt, du kommer fortfarande att se ungefär samma antal tweetar. Som referens, på tidslinjen tar en tweet med en bild eller omröstning vanligtvis upp mer plats än en 190-teckens tweet."

Twitter säger också att det är enklare för användare att tweeta med den nya gränsen och att de med möjligheten att använda fler än 140 tecken fått fler favorit-markeringar, retweetar, omnämningar och följare.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
6 svar

Domen innebär att Telia ska betala kassettskatt för Iphone-modeller från 2009 och framåt, vilket kan leda till dyrare telefoner.

Som en julklapp till bokälskare ger Apple bort flera klassiska romaner som ljudböcker, inlästa av kända skådespelare och komiker.

Googles röstassistent nöjer sig inte med att informera om försenade flyg; nu börjar den digitala hjälpredan också förutse förseningar och meddela om dessa.

Bakåt-knappen i webbläsare kan luras genom att webbplatser lägger till falsk historik som skickar användaren åt fel håll, men nu jobbar Chrome på en lösning för allas trevnad.

Apple har rekryterat branschkändisen Andrew Kim, en designer som jobbat åt både Tesla och Microsoft med allt från Model 3, Windows 10 och Xbox. Vad ska han hitta på hos Apple tro?

I ett test utfört av Forbes kunde ett 3D-utskrivet huvud låsa upp ett flertal Android-mobiler utan större bekymmer. Iphone X gick dock inte att lura.

Tack till carlsson för detta #nyhetstips!