Nu kan du skriva längre tweetar

Brukar du behöva dela upp dina tweetar i flera för att de inte ryms på 140 tecken? Då kommer nu goda nyheter – Twitter fördubblar nu teckengränsen till 280 tecken.

I september började Twitter att testa att öka antalet tecken en tweet får innehålla från 140 tecken till 280. Nu meddelar företaget att det här nu rullas ut till alla användare.

I ett blogginlägg förklarar Twitters produktchef Aliza Rosen vad företaget lärde sig under testperioden som nu lett fram till beslutet att genomföra ändringen för alla användare.

När Twitter började testa det här fick de kritik från användare som oroade sig för att deras tidslinjer skulle bli full av de nya långa tweetarna, att färre skulle få plats med mer skrollande som följd, och att användargränssnittet skulle bli sämre. Men enligt blogginlägget kan alla lugna sig.

"Vi – och många av er – var oroliga att tidslinjerna skulle fyllas upp med 280-teckens tweetar, och att människor med den nya gränsen alltid skulle använda alla tecken. Men det hände inte. Bara 5 procent av tweetarna som skickades var längre än 140 tecken och bara 2 procent var längre än 190 tecken. Resultatet, din läsupplevelse på tidslinjen borde inte förändras väsentligt, du kommer fortfarande att se ungefär samma antal tweetar. Som referens, på tidslinjen tar en tweet med en bild eller omröstning vanligtvis upp mer plats än en 190-teckens tweet."

Twitter säger också att det är enklare för användare att tweeta med den nya gränsen och att de med möjligheten att använda fler än 140 tecken fått fler favorit-markeringar, retweetar, omnämningar och följare.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
6 svar

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.

Apples bilsystem Carplay har nu stöd för andra karttjänster, och först ut är ärkerivalen Google Maps.

UE har uppdaterat sin Boom-serie med portabla Bluetooth-högtalare. De nya modellerna är vattentäta och har fått flera nya finesser.

Tillsammans med IOS 12 släppte Apple också Watch OS 5 till världen. Vi går igenom nyheterna som väntar dig.

På fredag börjar Apples nya flaggskeppsmobiler att säljas i butiker. Om du har en Iphone X redan – finns det några skäl att uppgradera? Kanske finns det ett stort skäl.

IOS 12 är här, och går att ladda hem. Här är en snabb genomgång av nyheterna i systemet.