Nu kan du skriva längre tweetar

Brukar du behöva dela upp dina tweetar i flera för att de inte ryms på 140 tecken? Då kommer nu goda nyheter – Twitter fördubblar nu teckengränsen till 280 tecken.

I september började Twitter att testa att öka antalet tecken en tweet får innehålla från 140 tecken till 280. Nu meddelar företaget att det här nu rullas ut till alla användare.

I ett blogginlägg förklarar Twitters produktchef Aliza Rosen vad företaget lärde sig under testperioden som nu lett fram till beslutet att genomföra ändringen för alla användare.

När Twitter började testa det här fick de kritik från användare som oroade sig för att deras tidslinjer skulle bli full av de nya långa tweetarna, att färre skulle få plats med mer skrollande som följd, och att användargränssnittet skulle bli sämre. Men enligt blogginlägget kan alla lugna sig.

"Vi – och många av er – var oroliga att tidslinjerna skulle fyllas upp med 280-teckens tweetar, och att människor med den nya gränsen alltid skulle använda alla tecken. Men det hände inte. Bara 5 procent av tweetarna som skickades var längre än 140 tecken och bara 2 procent var längre än 190 tecken. Resultatet, din läsupplevelse på tidslinjen borde inte förändras väsentligt, du kommer fortfarande att se ungefär samma antal tweetar. Som referens, på tidslinjen tar en tweet med en bild eller omröstning vanligtvis upp mer plats än en 190-teckens tweet."

Twitter säger också att det är enklare för användare att tweeta med den nya gränsen och att de med möjligheten att använda fler än 140 tecken fått fler favorit-markeringar, retweetar, omnämningar och följare.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
6 svar

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Kontaktlösa mobilbetalningar är bara början, för tack vare sakernas internet kan snart kylskåpet, bilen och kläderna betala själva. Ida har träffat Christina Lind, Sverigechef på Visa för att prata om framtidens betalningar och hur de påverkar oss kunder.

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

USA har rivit upp sin princip om nätneutralitet, men låt oss kämpa för att behålla den i Sverige. Youtube-profilen CGP Grey förklarar varför det är en bra idé.

Oneplus har släppt en uppdatering till mobiltelefonen Oneplus 6, som åtgärdar den säkerhetslucka som försatte data i fara.

Valve gör ett nytt försök med sin IOS-app som ger möjligheten att strömma Steam-spel från en dator till en Iphone eller Ipad.