Den här kortfilmen filmad med Iphone X gör oss sötsugna

Mindre än en vecka efter säljstarten finns det redan en kortfilm filmad helt med Iphone X att titta på. Det franska produktionsteamet Amnesi Art har gjort en kort dokumentär om konditorn Elise Lepinteur.

Det franska produktionsteamet Amnesi Art har släppt en ny dokumentär kortfilm filmad helt med en Iphone. Den här gången visar de vad som är möjligt med Apples senaste flaggskepp Iphone X.

Den här filmen gör oss väldigt sötsugna då den visar många vackra närbilder på godsaker gjorda av Elise Lepinteur som är student till den världskända konditorn Christophe Adam i Paris.

Made in Paris

Amnesi Art har delat med sig av några bilder från inspelningen och berättar också vad de använt för utrustning och appar för att skapa fillmen.

Ryan Earl och Nick Arcivos berättar att de mestadels använder enbensstativ (monopods) från Gitzo och handhållna stabilisatorer från DJI Osmo Mobile och Zhiyun Smooth Q. Filmen är inspelad med Apples inbyggda kameraapp med 24 bilder per sekund. I några scener använder de appen Filmic Pro som en fjärr.

När det gäller ljud använder teamet en Rode Lavalier och en Rode NTG3 genom en Zoom H4N.

Domen innebär att Telia ska betala kassettskatt för Iphone-modeller från 2009 och framåt, vilket kan leda till dyrare telefoner.

Som en julklapp till bokälskare ger Apple bort flera klassiska romaner som ljudböcker, inlästa av kända skådespelare och komiker.

Googles röstassistent nöjer sig inte med att informera om försenade flyg; nu börjar den digitala hjälpredan också förutse förseningar och meddela om dessa.

Bakåt-knappen i webbläsare kan luras genom att webbplatser lägger till falsk historik som skickar användaren åt fel håll, men nu jobbar Chrome på en lösning för allas trevnad.

Apple har rekryterat branschkändisen Andrew Kim, en designer som jobbat åt både Tesla och Microsoft med allt från Model 3, Windows 10 och Xbox. Vad ska han hitta på hos Apple tro?

I ett test utfört av Forbes kunde ett 3D-utskrivet huvud låsa upp ett flertal Android-mobiler utan större bekymmer. Iphone X gick dock inte att lura.

Tack till carlsson för detta #nyhetstips!