99 och FZ testar mobilspel som kostar

I en ny videoserie gör 99 och syskonsajten FZ gemensam sak i att testa mobilspel, i andra avsnittet kollar vi in mobilspel som kostar pengar.

För drygt en månad sedan kollade vi på mobilspelen som tjänar mest på köp inuti-apparna tillsammans med Carl Johansson-Sundelius från vår syskonsajt FZ. I detta avsnitt spelar Amanda och Calle spel som kostar pengar, något som för många kändes orimligt i smarttelefonernas begynnelse.

Allt fler spelföretag börjar våga ta betalt för sina spel i telefonen, och priserna skiftar mellan 20 kronor till strax över hundralappen. Vi har valt ut fem stycken mobilspel som kostar och ser hur mycket mer man egentligen får för slantarna.

The Witness

Google Play: 139 kronor
App Store: 109 kronor
Tillverkare: Thekla Inc.

Oxenfree

Google Play: 44 kronor
App Store: 50 kronor
Tillverkare: Night School Studio

The Talos Principle

Google Play: 49 kronor
App Store: 50 kronor
Tillverkare: GHI Media LLC

Monument Valley-serien

Monument Valley 1
Google Play: 42 kronor
App Store: 40 kronor
Tillverkare: Ustwo Games Ltd

Monument Valley 2
Google Play: 49 kronor
App Store: 50 kronor
Tillverkare: Ustwo Games Ltd

Pinout

Google Play: Gratis med köp i appen
App Store: Gratis med köp i appen
Tillverkare: Mediocre

Vill du se när vi går igenom de mest lönsamma mobilspelen? Klicka här.
Vilka mobilspel som kostar pengar är era favoritspel? Tipsa i kommentarerna nedan.

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.