Apple uppdaterar videoappen Clips

Apples app Clips uppdateras nu till version 2.0 med nytt gränssnitt, nya effekter och något som kallas för selfiescener.

I mars släppte Apple den kostnadsfria appen Clips som är gjord för att snabbt få ihop videoklipp att dela med andra. Nu uppdateras appen till 2.0 och får ett nytt gränssnitt, nya effekter och något som kallas för selfiescener.

Iphone X-användare kan med Truedepth-kamerasystemet placera sig själva i 360-graders scener för roliga videoklipp eller stillbilder. Välj mellan stadsmiljöer, landskap eller hoppa in i Star Wars-miljöer från Star Wars: The Last Jedi.

Alla Iphone-användare får ta del av nya effekter som dekaler, affischer och ljudspår. Dessutom har Apple sett över gränssnittet.

Clips får också stöd för Apples molntjänst Icloud vilket betyder att dina klipp automatiskt laddas upp i molnet och säkerhetskopieras. Du kan börja jobba på en video i din telefon men senare göra klart den i din Ipad.

Leta upp oss på Instagram för en exempelvideo med undertecknad. Vi heter Nittinio.

Skriven av Ida Blix

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.

Swype var länge ett populärt tangentbordsalterantiv för Android, och hittade också in i App Store, men nu meddelar utvecklarna att det inte kommer några fler uppdateringar.

Googles systerbolag Verily har tagit fram en artificiell intelligens som kan identifiera om en patient kan drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar genom att analysera patientens ögonbotten.