Apple uppdaterar videoappen Clips

Apples app Clips uppdateras nu till version 2.0 med nytt gränssnitt, nya effekter och något som kallas för selfiescener.

I mars släppte Apple den kostnadsfria appen Clips som är gjord för att snabbt få ihop videoklipp att dela med andra. Nu uppdateras appen till 2.0 och får ett nytt gränssnitt, nya effekter och något som kallas för selfiescener.

Iphone X-användare kan med Truedepth-kamerasystemet placera sig själva i 360-graders scener för roliga videoklipp eller stillbilder. Välj mellan stadsmiljöer, landskap eller hoppa in i Star Wars-miljöer från Star Wars: The Last Jedi.

Alla Iphone-användare får ta del av nya effekter som dekaler, affischer och ljudspår. Dessutom har Apple sett över gränssnittet.

Clips får också stöd för Apples molntjänst Icloud vilket betyder att dina klipp automatiskt laddas upp i molnet och säkerhetskopieras. Du kan börja jobba på en video i din telefon men senare göra klart den i din Ipad.

Leta upp oss på Instagram för en exempelvideo med undertecknad. Vi heter Nittinio.

Skriven av Ida Blix

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.