Apple uppdaterar videoappen Clips

Apples app Clips uppdateras nu till version 2.0 med nytt gränssnitt, nya effekter och något som kallas för selfiescener.

I mars släppte Apple den kostnadsfria appen Clips som är gjord för att snabbt få ihop videoklipp att dela med andra. Nu uppdateras appen till 2.0 och får ett nytt gränssnitt, nya effekter och något som kallas för selfiescener.

Iphone X-användare kan med Truedepth-kamerasystemet placera sig själva i 360-graders scener för roliga videoklipp eller stillbilder. Välj mellan stadsmiljöer, landskap eller hoppa in i Star Wars-miljöer från Star Wars: The Last Jedi.

Alla Iphone-användare får ta del av nya effekter som dekaler, affischer och ljudspår. Dessutom har Apple sett över gränssnittet.

Clips får också stöd för Apples molntjänst Icloud vilket betyder att dina klipp automatiskt laddas upp i molnet och säkerhetskopieras. Du kan börja jobba på en video i din telefon men senare göra klart den i din Ipad.

Leta upp oss på Instagram för en exempelvideo med undertecknad. Vi heter Nittinio.

Skriven av Ida Blix

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.

Den 16 juli är det officiellt säljstart för den nostalgiframkallande Nokia 8110 4G, mer populärt kallad för "banantelefonen".

Hur gick det i förra veckans quiz? Vi ställde kluriga frågor om Sonos och så här gick det.

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!