Apple uppdaterar videoappen Clips

Apples app Clips uppdateras nu till version 2.0 med nytt gränssnitt, nya effekter och något som kallas för selfiescener.

I mars släppte Apple den kostnadsfria appen Clips som är gjord för att snabbt få ihop videoklipp att dela med andra. Nu uppdateras appen till 2.0 och får ett nytt gränssnitt, nya effekter och något som kallas för selfiescener.

Iphone X-användare kan med Truedepth-kamerasystemet placera sig själva i 360-graders scener för roliga videoklipp eller stillbilder. Välj mellan stadsmiljöer, landskap eller hoppa in i Star Wars-miljöer från Star Wars: The Last Jedi.

Alla Iphone-användare får ta del av nya effekter som dekaler, affischer och ljudspår. Dessutom har Apple sett över gränssnittet.

Clips får också stöd för Apples molntjänst Icloud vilket betyder att dina klipp automatiskt laddas upp i molnet och säkerhetskopieras. Du kan börja jobba på en video i din telefon men senare göra klart den i din Ipad.

Leta upp oss på Instagram för en exempelvideo med undertecknad. Vi heter Nittinio.

Skriven av Ida Blix

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.