fredagsvideo

Gör ditt eget astronautprogram

Alla har vi nog drömt om att besöka rymden, men det är få som antas till NASA:s utbildningsprogram. Det gör inget! Simone Giertz har gjort sitt eget träningsprogram för astronauter.

Det är nog många med mig som drömmer om att en dag få besöka rymden och som drömde om att bli en astronaut när de var små. Det är däremot väldigt svårt att komma ut i rymden, kraven är höga och platserna väldigt få, men misströsta inte!

Robotentusiasten Simone Giertz har gjort sitt eget hemsnickrade träningsprogram för att bli en astronaut. Serien består av tre delar och innefattar viktiga faktorer som att inte kräkas, kunna hantera en isolerad miljö eller tyngdlöshet.

Del 2: Isolera dig själv

Del 3: Upplev tyngdlöshet

Om du gjorde det eget träningsprogram, vilka moment skulle du tycka var viktiga att få med?

Med detta önskar vi trevlig helg!

Näthandelsjätten Amazon har kallat till presskonferens i Stockholm på onsdag – nu kan den länge omtalade svenska etableringen vara här.

Tack till Zeugma för detta #nyhetstips!

Det lackar mot jul, och kanske har du fortfarande en del klappar att handla innan du kan slappna av. Här är några tips på ställen att handla från som vi på 99 brukar använda oss av. Innehåller provisionslänkar.

Sony och Samsung har redan presenterat kamerasensorer med 48 megapixel, och nu hakar även Honor och Xiaomi på tåget med extremt högupplösta bildfångare.

Google vill utöka sitt huvudkontor i Mountain View med ett nytt campus, jätten har köpt mer mark och 25 gamla byggnader ska bort för att ge plats åt en liten stad med kontor, butiker och bostäder.

Det har dykt upp ett gäng skyddsfodral av olika slag till Apples Airpods – men trenden i Sydkorea har inget med silikon eller läder att göra, där är det virkade små gulliga figurer som är grejen att stoppa ditt batterifodral i.

Det är hög tid att handla julklappar nu och 99 har sammanställt några av de bästa tipsen när det gäller hårda teknikklappar. Bidra gärna med egna tips i kommentarstråden.