fredagsvideo

Gör ditt eget astronautprogram

Alla har vi nog drömt om att besöka rymden, men det är få som antas till NASA:s utbildningsprogram. Det gör inget! Simone Giertz har gjort sitt eget träningsprogram för astronauter.

Det är nog många med mig som drömmer om att en dag få besöka rymden och som drömde om att bli en astronaut när de var små. Det är däremot väldigt svårt att komma ut i rymden, kraven är höga och platserna väldigt få, men misströsta inte!

Robotentusiasten Simone Giertz har gjort sitt eget hemsnickrade träningsprogram för att bli en astronaut. Serien består av tre delar och innefattar viktiga faktorer som att inte kräkas, kunna hantera en isolerad miljö eller tyngdlöshet.

Del 2: Isolera dig själv

Del 3: Upplev tyngdlöshet

Om du gjorde det eget träningsprogram, vilka moment skulle du tycka var viktiga att få med?

Med detta önskar vi trevlig helg!

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.