fredagsvideo

Gör ditt eget astronautprogram

Alla har vi nog drömt om att besöka rymden, men det är få som antas till NASA:s utbildningsprogram. Det gör inget! Simone Giertz har gjort sitt eget träningsprogram för astronauter.

Det är nog många med mig som drömmer om att en dag få besöka rymden och som drömde om att bli en astronaut när de var små. Det är däremot väldigt svårt att komma ut i rymden, kraven är höga och platserna väldigt få, men misströsta inte!

Robotentusiasten Simone Giertz har gjort sitt eget hemsnickrade träningsprogram för att bli en astronaut. Serien består av tre delar och innefattar viktiga faktorer som att inte kräkas, kunna hantera en isolerad miljö eller tyngdlöshet.

Del 2: Isolera dig själv

Del 3: Upplev tyngdlöshet

Om du gjorde det eget träningsprogram, vilka moment skulle du tycka var viktiga att få med?

Med detta önskar vi trevlig helg!

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.

Swype var länge ett populärt tangentbordsalterantiv för Android, och hittade också in i App Store, men nu meddelar utvecklarna att det inte kommer några fler uppdateringar.

Googles systerbolag Verily har tagit fram en artificiell intelligens som kan identifiera om en patient kan drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar genom att analysera patientens ögonbotten.