fredagsvideo

Gör ditt eget astronautprogram

Alla har vi nog drömt om att besöka rymden, men det är få som antas till NASA:s utbildningsprogram. Det gör inget! Simone Giertz har gjort sitt eget träningsprogram för astronauter.

Det är nog många med mig som drömmer om att en dag få besöka rymden och som drömde om att bli en astronaut när de var små. Det är däremot väldigt svårt att komma ut i rymden, kraven är höga och platserna väldigt få, men misströsta inte!

Robotentusiasten Simone Giertz har gjort sitt eget hemsnickrade träningsprogram för att bli en astronaut. Serien består av tre delar och innefattar viktiga faktorer som att inte kräkas, kunna hantera en isolerad miljö eller tyngdlöshet.

Del 2: Isolera dig själv

Del 3: Upplev tyngdlöshet

Om du gjorde det eget träningsprogram, vilka moment skulle du tycka var viktiga att få med?

Med detta önskar vi trevlig helg!

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.

Den 16 juli är det officiellt säljstart för den nostalgiframkallande Nokia 8110 4G, mer populärt kallad för "banantelefonen".

Hur gick det i förra veckans quiz? Vi ställde kluriga frågor om Sonos och så här gick det.

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!