99 testar Iphone X: prestanda och skärm

Nu har det blivit dags för en ny del i vår testserie om Iphone X. Dags att ta tag i prestandamätningarna, batteritiden och skärmen.

Inledning

Nu har jag haft Iphone X i snart en vecka. Jag har hunnit med att testa Face ID och pratat om den nya designen i två tidigare testdelar. Den här veckan hamnar fokus på prestandatester och en batteridagbok och så har jag låtit vår skärmexpert Thomas Ytterberg ta sig an OLED-skärmen som bara han kan.

Vårt testexemplar är som jag tidigare berättat en silverfärgad Iphone X med 256 gigabyte lagring. Här nedan listas lite mer detaljerade tekniska specifikationer.

Specifikationer: Apple Iphone X

Iphone X

Mått

143,6 x 70,9 x 7,7 mm

Vikt

174 g

Färgval

Silver
Rymdgrå

Skärmstorlek

5,8 tum

Upplösning

2 436 x 1 125 px
458 ppi

Systemkrets

Apple A11 Bionic
M11

Minne

3 GB

Lagring

64, 256 GB

Sensorer

Face ID
Barometer
Gyro med tre axlar
Accelerometer
Avståndssensor
Sensor för omgivande ljus

Mobilnätverk

GSM/Edge
UMTS/HSPA+/DC-HSDPA
TD-LTE
FDD-LTE

Trådlöst

802.11 b/g/n/ac
2,4 + 5,0 GHz
Bluetooth 5.0
NFC
A-gps, Glonass, Galileo och QZSS

Kamera fram

7 Mpx
Bländare ƒ/2,2
1080p-video

Kamera bak

2x 12 Mpx
Vidvinkel: bländare ƒ/1,8
Tele: bländare ƒ/2,4
4K-video
Dubbel optisk bildstabilisering

Anslutningar

Lightning

Batteritid tal

21 h

Batteritid musik

60 h

Batteritid video

13 h

Batteritid surf
(LTE/Wifi)

12 h

Kommentarer
7 svar

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.