99 testar Iphone X: prestanda och skärm

Nu har det blivit dags för en ny del i vår testserie om Iphone X. Dags att ta tag i prestandamätningarna, batteritiden och skärmen.

Inledning

Nu har jag haft Iphone X i snart en vecka. Jag har hunnit med att testa Face ID och pratat om den nya designen i två tidigare testdelar. Den här veckan hamnar fokus på prestandatester och en batteridagbok och så har jag låtit vår skärmexpert Thomas Ytterberg ta sig an OLED-skärmen som bara han kan.

Vårt testexemplar är som jag tidigare berättat en silverfärgad Iphone X med 256 gigabyte lagring. Här nedan listas lite mer detaljerade tekniska specifikationer.

Specifikationer: Apple Iphone X

Iphone X

Mått

143,6 x 70,9 x 7,7 mm

Vikt

174 g

Färgval

Silver
Rymdgrå

Skärmstorlek

5,8 tum

Upplösning

2 436 x 1 125 px
458 ppi

Systemkrets

Apple A11 Bionic
M11

Minne

3 GB

Lagring

64, 256 GB

Sensorer

Face ID
Barometer
Gyro med tre axlar
Accelerometer
Avståndssensor
Sensor för omgivande ljus

Mobilnätverk

GSM/Edge
UMTS/HSPA+/DC-HSDPA
TD-LTE
FDD-LTE

Trådlöst

802.11 b/g/n/ac
2,4 + 5,0 GHz
Bluetooth 5.0
NFC
A-gps, Glonass, Galileo och QZSS

Kamera fram

7 Mpx
Bländare ƒ/2,2
1080p-video

Kamera bak

2x 12 Mpx
Vidvinkel: bländare ƒ/1,8
Tele: bländare ƒ/2,4
4K-video
Dubbel optisk bildstabilisering

Anslutningar

Lightning

Batteritid tal

21 h

Batteritid musik

60 h

Batteritid video

13 h

Batteritid surf
(LTE/Wifi)

12 h

Kommentarer
7 svar

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.