99 testar Iphone X: prestanda och skärm

Nu har det blivit dags för en ny del i vår testserie om Iphone X. Dags att ta tag i prestandamätningarna, batteritiden och skärmen.

Inledning

Nu har jag haft Iphone X i snart en vecka. Jag har hunnit med att testa Face ID och pratat om den nya designen i två tidigare testdelar. Den här veckan hamnar fokus på prestandatester och en batteridagbok och så har jag låtit vår skärmexpert Thomas Ytterberg ta sig an OLED-skärmen som bara han kan.

Vårt testexemplar är som jag tidigare berättat en silverfärgad Iphone X med 256 gigabyte lagring. Här nedan listas lite mer detaljerade tekniska specifikationer.

Specifikationer: Apple Iphone X

Iphone X

Mått

143,6 x 70,9 x 7,7 mm

Vikt

174 g

Färgval

Silver
Rymdgrå

Skärmstorlek

5,8 tum

Upplösning

2 436 x 1 125 px
458 ppi

Systemkrets

Apple A11 Bionic
M11

Minne

3 GB

Lagring

64, 256 GB

Sensorer

Face ID
Barometer
Gyro med tre axlar
Accelerometer
Avståndssensor
Sensor för omgivande ljus

Mobilnätverk

GSM/Edge
UMTS/HSPA+/DC-HSDPA
TD-LTE
FDD-LTE

Trådlöst

802.11 b/g/n/ac
2,4 + 5,0 GHz
Bluetooth 5.0
NFC
A-gps, Glonass, Galileo och QZSS

Kamera fram

7 Mpx
Bländare ƒ/2,2
1080p-video

Kamera bak

2x 12 Mpx
Vidvinkel: bländare ƒ/1,8
Tele: bländare ƒ/2,4
4K-video
Dubbel optisk bildstabilisering

Anslutningar

Lightning

Batteritid tal

21 h

Batteritid musik

60 h

Batteritid video

13 h

Batteritid surf
(LTE/Wifi)

12 h

Kommentarer
7 svar

Längtar du efter en portabel och vattentålig högtalare med inbyggt smart röstassistent, då är det förmodligen JBL Link 20 du behöver.

Specialversionen av Oneplus 6T får ett Mclaren-inspirerat utseende, 10 gigabyte primärminne och extra snabb snabbladdning. 99 närvarar vid lanseringseventet utanför London.

Svenska betaltjänsten Klarna får nu stöd för Apple Pay. Det betyder i praktiken att även de som har banker och betalkort som inte har stöd kan använda Apple Pay genom Klarna.

Inför lanseringen av Mate 20 Pro skröt Huawei att företagets Kirin 980-processor skulle vara betydligt snabbare än konkurrenten Apples A12 Bionic-processor. Nu har telefonerna gått en match mot varandra.

Google Plus är Facebook-utmanaren som kom av sig, och efter att ännu mer data läckt kommer nu tjänsten att stänga ned redan i april.

Kommer du ihåg Infinity Blade-spelen som ofta visades upp på Apples presentationer som exempel på vad som var tekniskt möjligt på IOS? Epic har nu tagit bort dem från App Store.