Volkswagen har planer på eldriven Beetle

Tesla må ha gjort elbilen cool, men de är inte alls ensamma om att tillverka eldriva bilar. Tyska Volkswagen har planer på att släppa en eldriven version av sin ikoniska Beetle.

Tyska biltillverkaren Volkswagen satsar likt övriga biltillverkare en hel del på att ta fram eldriva bilar. De har dock ett äss i rockärmen, nämligen den ikoniska bilen Beetle, eller Bubblan som den ofta kallas här i Sverige.

Tillverkarens styrelseordförande Herbert Deiss berättar för Autocar att Volkswagen aktivt överväger att släppa en eldriven Beetle. Han säger också att om bilen blir verklighet kommer den att vara mer som originalet och exempelvis vara bakhjulsdriven.

Volkswagen har inte börjat arbeta på en än, men Diess säger att konceptet kommer att läggas fram när styrelsen ska rösta om sätt att expandera företagets utbud av eldrivna bilar.

Volkswagen har kommit betydligt längre med en annan av deras välkända bilmodellern, nämligen folkabussen. Till 2022 kommer en eldriven version som heter ID Buzz att släppas.

Källa: Autocar

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.

Den 16 juli är det officiellt säljstart för den nostalgiframkallande Nokia 8110 4G, mer populärt kallad för "banantelefonen".

Hur gick det i förra veckans quiz? Vi ställde kluriga frågor om Sonos och så här gick det.

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!