Volkswagen har planer på eldriven Beetle

Tesla må ha gjort elbilen cool, men de är inte alls ensamma om att tillverka eldriva bilar. Tyska Volkswagen har planer på att släppa en eldriven version av sin ikoniska Beetle.

Tyska biltillverkaren Volkswagen satsar likt övriga biltillverkare en hel del på att ta fram eldriva bilar. De har dock ett äss i rockärmen, nämligen den ikoniska bilen Beetle, eller Bubblan som den ofta kallas här i Sverige.

Tillverkarens styrelseordförande Herbert Deiss berättar för Autocar att Volkswagen aktivt överväger att släppa en eldriven Beetle. Han säger också att om bilen blir verklighet kommer den att vara mer som originalet och exempelvis vara bakhjulsdriven.

Volkswagen har inte börjat arbeta på en än, men Diess säger att konceptet kommer att läggas fram när styrelsen ska rösta om sätt att expandera företagets utbud av eldrivna bilar.

Volkswagen har kommit betydligt längre med en annan av deras välkända bilmodellern, nämligen folkabussen. Till 2022 kommer en eldriven version som heter ID Buzz att släppas.

Källa: Autocar

I dagsläget kan det mesta mäta vad vi gör och ge lite tips och trix på vad i vardagen vi bör ändra på. Men detta kan också gå överstyr.

För att Postnord ska klara av att hantera det nya systemet för lagring av paket från länder utanför EU kommer de nu bygga ett nytt lager i Örebro samt anställa runt 90 personer.

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.