Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ida testar Fitbit Ionic

Fitbit är aktuella med den smarta klockan och träningskompisen Fitbit Ionic. Efter ett par veckors test är det dags för Ida att dela med sig av detaljerna.

Fitbit hör till en av jättarna på marknaden för aktivitetsmätare. Förra året släppte de för första gången en smart klocka, Fitbit Blaze. I år är de tillbaka med kanske deras mest spännande produkt så här långt – Fitbit Ionic.

Innan vi går in på klockan och dess funktioner är det värt att tänka tillbaka lite på vad som lett fram till dess skapelse. Fitbit har nämligen haft på sig de stora spenderarbyxorna nu ett tag och gjort en rad uppköp som alla antagligen påverkat den här produkten. I december förra året köpte Fitbit upp Pebble, en annan mycket populär tillverkare av smarta klockor. Tråkigt nog för alla Pebble-användare har Fitbit inga framtidsplaner för befintliga enheter, utan lovar endast att hålla Pebble-klockornas molntjänster igång under resten av 2017.

Nu för tiden är det också populärt att erbjuda kontaktlös betalning i mobiler och smarta klockor och Fitbit är inget undantag. De arbetar på att få hit sin egna tjänst Fitbit Pay (innan året är slut har jag fått höra) och har bland annat köpt upp Coin för att få till NFC-tekniken. Vi ser fram emot att kunna återkomma med ett eget test när tjänsten fungerar.

Med ett eget operativsystem, en egen plattform för appar, samarbeten med ett gäng app-tillverkare och en NFC-betaltjänst är Fitbit redo att ta sig an konkurrenterna, inklusive Apple Watch. Fitbit Ionic finns i svenska butiker för cirka 3 500 kronor och fungerar tillsammans med både IOS- och Android-enheter.

Tekniska specifikationer: Fitbit Ionic

Mått (själva klockan)

39 x 47 x 12 mm (BxLxH)

Vikt

36 gram (med läderarmband)

Skärmstorlek

1,42"

Skärmupplösning

348 x 250

Färger

Silver, Orange, Mörkgrå

Trådlöst

Bluetooth 4.0
Wifi 802.11b/g/n
NFC
GPS

Sensorer

Accelerometer
Gyroskop
Höjdmätare
Pulsmätare

Batteritid

Upp till 4 dagar enligt Fitbit

Vattentålighet

Vattentålig ner till 50 meter, kan använda för simning

Kommentarer
12 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.