Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Så lätt byter du glas på din Iphone 5S med delar från Teknikdelar

Har du en Iphone 5S med krossat glas eller sprucken bildskärm kan du själv reparera den. Det är billigt, miljövänligt och kan vara riktigt kul.

Tyvärr händer det att våra telefoner möter ett otrevligt öde och får spräckta skärmar, oavsett hur stryktåligt skärmglaset påstås vara. Ett alternativ när olyckan är framme är att lämna in telefonen för reparation, vilket kan bli något av en dyr historia. Själv är bäste dräng heter det ju, och du kan reparera din telefon själv om du bara har rätt verktyg och instruktioner om hur du går till väga.

Hos Teknikdelar.se kan du köpa dels reservdelsskärmen, men även de verktyg som krävs för att byta skärm på din telefon. I videoguiden nedan ser du hur processen att byta skärm går till, och om du fortfarande är osäker på de olika stegen i bytet kan du kontakta Teknikdelars support som hjälper dig vidare med dessa.

Om du behöver byta ut en trasig skärm på din Iphone 5S erbjuder Teknikdelar en rabatt till 99-medlemmar. Genom att skriva in koden 99se får du 10 procent rabatt på din beställning.

Saker att tänka på innan du inleder reparationen:

  • Se till att batteriet tömts till under 25 %.

  • Stäng av mobilen.

  • Tejpa över den spruckna skärmen med tejp för att underlätta din reparation. På så sätt kan du suga upp skärmen lättare med sugkoppen och du slipper oroa dig för flera små glasbitar.

  • Om du vill behålla Touch ID-funktionen måste du flytta över originalhemknappen till din nya skärm. När du väl har utfört de olika säkerhetsåtgärderna kan du börja skruva loss din Iphone 5S för att byta skärmen.

Reservdelar och tillbehör som visas i videon:

Teknikdelars guide för att byta batteri på Iphone 5S

Reservdelar, verktyg och andra tillbehör till telefonreparation kan hittas tillsammans med tillhörande guider på www.teknikdelar.se.

Skriven av Andreas Eklöv

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.