Rikskortet funkar nu med Apple Pay

Nu kan du lägga till ytterligare ett kort i din digitala plånbok Apple Pay. Rikskortet har anslutit sig.

Apple Pay kom nyligen till Sverige, men till en början bara med kort från Nordea och St1. Nu tillkommer ytterligare ett alternativ, Rikskortet, som vanligen används för att köpa lunch.

När undertecknad nyss var ute på lunchjakt gick det tyvärr inte att betala med Apple Pay då falafel-stället saknade NFC-terminal, men nu är jag redo när jag snubblar över ett matställe där det funkar.

För att lägga till Rikskortet öppnar du appen Wallet och följer stegen för att lägga till ett nytt kort. Välj att få in verifieringskod via mejl (det tog en bra stund för mig) och ange den sedan i Wallet-appen.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
17 svar

I dagsläget kan det mesta mäta vad vi gör och ge lite tips och trix på vad i vardagen vi bör ändra på. Men detta kan också gå överstyr.

För att Postnord ska klara av att hantera det nya systemet för lagring av paket från länder utanför EU kommer de nu bygga ett nytt lager i Örebro samt anställa runt 90 personer.

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.