Rikskortet funkar nu med Apple Pay

Nu kan du lägga till ytterligare ett kort i din digitala plånbok Apple Pay. Rikskortet har anslutit sig.

Apple Pay kom nyligen till Sverige, men till en början bara med kort från Nordea och St1. Nu tillkommer ytterligare ett alternativ, Rikskortet, som vanligen används för att köpa lunch.

När undertecknad nyss var ute på lunchjakt gick det tyvärr inte att betala med Apple Pay då falafel-stället saknade NFC-terminal, men nu är jag redo när jag snubblar över ett matställe där det funkar.

För att lägga till Rikskortet öppnar du appen Wallet och följer stegen för att lägga till ett nytt kort. Välj att få in verifieringskod via mejl (det tog en bra stund för mig) och ange den sedan i Wallet-appen.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
17 svar

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.

Den 16 juli är det officiellt säljstart för den nostalgiframkallande Nokia 8110 4G, mer populärt kallad för "banantelefonen".

Hur gick det i förra veckans quiz? Vi ställde kluriga frågor om Sonos och så här gick det.

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!