Rikskortet funkar nu med Apple Pay

Nu kan du lägga till ytterligare ett kort i din digitala plånbok Apple Pay. Rikskortet har anslutit sig.

Apple Pay kom nyligen till Sverige, men till en början bara med kort från Nordea och St1. Nu tillkommer ytterligare ett alternativ, Rikskortet, som vanligen används för att köpa lunch.

När undertecknad nyss var ute på lunchjakt gick det tyvärr inte att betala med Apple Pay då falafel-stället saknade NFC-terminal, men nu är jag redo när jag snubblar över ett matställe där det funkar.

För att lägga till Rikskortet öppnar du appen Wallet och följer stegen för att lägga till ett nytt kort. Välj att få in verifieringskod via mejl (det tog en bra stund för mig) och ange den sedan i Wallet-appen.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
17 svar

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.