Rikskortet funkar nu med Apple Pay

Nu kan du lägga till ytterligare ett kort i din digitala plånbok Apple Pay. Rikskortet har anslutit sig.

Apple Pay kom nyligen till Sverige, men till en början bara med kort från Nordea och St1. Nu tillkommer ytterligare ett alternativ, Rikskortet, som vanligen används för att köpa lunch.

När undertecknad nyss var ute på lunchjakt gick det tyvärr inte att betala med Apple Pay då falafel-stället saknade NFC-terminal, men nu är jag redo när jag snubblar över ett matställe där det funkar.

För att lägga till Rikskortet öppnar du appen Wallet och följer stegen för att lägga till ett nytt kort. Välj att få in verifieringskod via mejl (det tog en bra stund för mig) och ange den sedan i Wallet-appen.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
17 svar

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.