Flygande bilar kan bli verklighet 2019

Volvos ägare Geely har köpt upp ett företag som utvecklar flygande bilar.

I somras florerade ett rykte om att Volvos ägare Geely var i förhandlingar om att köpa upp uppstartsföretaget Terrafugia som utvecklar flygande bilar. Nu visar det sig att ryktena stämde.

Terrafugia kommer stanna i USA och fortsätta med sitt arbete att ta fram en flygande bil men med ordentlig ekonomisk uppbackning av Geely.

Terrafugia kan anställa nästan 100 nya ingenjörer tack vare uppköpet. Företaget själva menar att de kommer kunna presentera en flygande bil så tidigt som 2019. Nästa modell som också är en elbil kommer 2023.

Källa: Terrafugia

Kommentarer
7 svar

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.

I framtiden tros Apple byta ut sina skärmar från Samsung och LG mot egna skärmar med Micro-LED.

Trots all automatisering kan det ibland vara skönt att kunna tända sina uppkopplade lampor via den vanliga strömbrytaren på väggen. Innan årets slut kommer det att släppas smarta strömbrytare till Philips Hue-lampor.

Att ladda ner spel som sedan visar sig vara usla är sällan skoj. Speciellt inte om det suger en massa datatrafik i väntan på bussen. Men genom Google Play Instant ska användare kunna testa spel utan att ladda ner dem.