Bill Gates bygger smart stad

Grundaren till Microsoft Bill Gates har bestämt sig för att bygga en smart stad i Arizona.

En av grundarna och förra vd:n för Microsoft Bill Gates planerar att bygga en smart stad strax utanför Phoenix, Arizona i USA. Gates kommer lägga ner 80 miljoner dollar på projektet.

Pengarna kommer att betalas ut av Gates investeringsbolag Cascade Investment. Staden kommer uppta nästan 50 000 hektar. I staden kommer det finnas skolor, grönområden, industri- och företagsbyggnader, och närmare 80 000 bostäder.

Staden kommer även ha datacenter, höghastighetsnät, självkörande bilar, och massor av spjutspetsteknik. Visionen är att det ska vara framtidens stad där ny teknik kan blomstra och utvecklas.

Skulle du vilja bo i Gates stad?

Kommentarer
5 svar

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.

Nu har vi lagt vantarna på en Iphone XS Max i guld. Självklart kan inga tester börja förrän vi packat upp den – häng med.

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.