Bill Gates bygger smart stad

Grundaren till Microsoft Bill Gates har bestämt sig för att bygga en smart stad i Arizona.

En av grundarna och förra vd:n för Microsoft Bill Gates planerar att bygga en smart stad strax utanför Phoenix, Arizona i USA. Gates kommer lägga ner 80 miljoner dollar på projektet.

Pengarna kommer att betalas ut av Gates investeringsbolag Cascade Investment. Staden kommer uppta nästan 50 000 hektar. I staden kommer det finnas skolor, grönområden, industri- och företagsbyggnader, och närmare 80 000 bostäder.

Staden kommer även ha datacenter, höghastighetsnät, självkörande bilar, och massor av spjutspetsteknik. Visionen är att det ska vara framtidens stad där ny teknik kan blomstra och utvecklas.

Skulle du vilja bo i Gates stad?

Kommentarer
5 svar

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.

Den 16 juli är det officiellt säljstart för den nostalgiframkallande Nokia 8110 4G, mer populärt kallad för "banantelefonen".

Hur gick det i förra veckans quiz? Vi ställde kluriga frågor om Sonos och så här gick det.

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.