fredagsvideo

Min robot gör snyggare bakåtvolter än din

Roboten Atlas från Boston Dynamics har övat på sina färdigheter och kan nu göra en bakåtvolt utan att blinka.

Företaget Boston Dynamics har gjort sig kända för sina väldigt coola robotar som ibland är så imponerande att de också blir rätt läskiga. Förra året lade företaget upp ett videoklipp där de visade upp nästa generations Atlas-robot. Då kunde Atlas gå på ojämna underlag, öppna dörrar, hantera knuffar och stapla lådor.

Atlas har slipat sina färdigheter och i veckan lade Boston Dynamics upp nytt videoklipp där Atlas hoppar upp på lådor och gör en perfekt bakåtvolt. Vi är såklart imponerade och lite avis på Atlas som kan göra så snitsiga grejer.

Tidigare i veckan lade Boston Dynamics även ut en video på den hundliknande roboten Spotmini som ser ut att vara direkt hämtad från en läskig sci-fi-film där onda robotar tar över världen.

Trevlig helg!

Kommentarer
5 svar

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.