fredagsvideo

Min robot gör snyggare bakåtvolter än din

Roboten Atlas från Boston Dynamics har övat på sina färdigheter och kan nu göra en bakåtvolt utan att blinka.

Företaget Boston Dynamics har gjort sig kända för sina väldigt coola robotar som ibland är så imponerande att de också blir rätt läskiga. Förra året lade företaget upp ett videoklipp där de visade upp nästa generations Atlas-robot. Då kunde Atlas gå på ojämna underlag, öppna dörrar, hantera knuffar och stapla lådor.

Atlas har slipat sina färdigheter och i veckan lade Boston Dynamics upp nytt videoklipp där Atlas hoppar upp på lådor och gör en perfekt bakåtvolt. Vi är såklart imponerade och lite avis på Atlas som kan göra så snitsiga grejer.

Tidigare i veckan lade Boston Dynamics även ut en video på den hundliknande roboten Spotmini som ser ut att vara direkt hämtad från en läskig sci-fi-film där onda robotar tar över världen.

Trevlig helg!

Kommentarer
5 svar

För att Postnord ska klara av att hantera det nya systemet för lagring av paket från länder utanför EU kommer de nu bygga ett nytt lager i Örebro samt anställa runt 90 personer.

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.

Swype var länge ett populärt tangentbordsalterantiv för Android, och hittade också in i App Store, men nu meddelar utvecklarna att det inte kommer några fler uppdateringar.