fredagsvideo

Min robot gör snyggare bakåtvolter än din

Roboten Atlas från Boston Dynamics har övat på sina färdigheter och kan nu göra en bakåtvolt utan att blinka.

Företaget Boston Dynamics har gjort sig kända för sina väldigt coola robotar som ibland är så imponerande att de också blir rätt läskiga. Förra året lade företaget upp ett videoklipp där de visade upp nästa generations Atlas-robot. Då kunde Atlas gå på ojämna underlag, öppna dörrar, hantera knuffar och stapla lådor.

Atlas har slipat sina färdigheter och i veckan lade Boston Dynamics upp nytt videoklipp där Atlas hoppar upp på lådor och gör en perfekt bakåtvolt. Vi är såklart imponerade och lite avis på Atlas som kan göra så snitsiga grejer.

Tidigare i veckan lade Boston Dynamics även ut en video på den hundliknande roboten Spotmini som ser ut att vara direkt hämtad från en läskig sci-fi-film där onda robotar tar över världen.

Trevlig helg!

Kommentarer
5 svar

Längtar du efter en portabel och vattentålig högtalare med inbyggt smart röstassistent, då är det förmodligen JBL Link 20 du behöver.

Specialversionen av Oneplus 6T får ett Mclaren-inspirerat utseende, 10 gigabyte primärminne och extra snabb snabbladdning. 99 närvarar vid lanseringseventet utanför London.

Svenska betaltjänsten Klarna får nu stöd för Apple Pay. Det betyder i praktiken att även de som har banker och betalkort som inte har stöd kan använda Apple Pay genom Klarna.

Inför lanseringen av Mate 20 Pro skröt Huawei att företagets Kirin 980-processor skulle vara betydligt snabbare än konkurrenten Apples A12 Bionic-processor. Nu har telefonerna gått en match mot varandra.

Google Plus är Facebook-utmanaren som kom av sig, och efter att ännu mer data läckt kommer nu tjänsten att stänga ned redan i april.

Kommer du ihåg Infinity Blade-spelen som ofta visades upp på Apples presentationer som exempel på vad som var tekniskt möjligt på IOS? Epic har nu tagit bort dem från App Store.