Fulkultur om spelikonen Super Mario

Den senaste delen i Super Mario-serien har hyllats unisont, och Nintendos före detta rörmokare lyckas bevisligen hålla sig relevant än idag. Fulkultur utforskar den ständigt aktuelle Super Mario.

Den som har varit med sedan spelkonsolerna först gjorde sitt intåg på marknaden under 80-talet har säkerligen någon form av minne från det första Super Mario-spelet till Nintendo 8-bitars. För många av oss var det det första konsolspelet. Men Mario har inte bara ett nostalgiskt värde utan har lyckats hålla sig relevant och populär under flera årtionden, vilket illustreras av det senaste tillskottet Super Mario Odyssey till Nintendo Switch som är ett av årets mest hyllade spel.

Hur kan Mario-spelen fortsätta vara så populära så här många år senare? Vad var vårt första möte med Mario och vilka är våra favoriter i serien? Vad är det i Nintendos magiska formel som gör spelen så bra? Detta och mycket mer utforskar Fulkultur-panelen som denna gång utgörs av Andreas Eklöv, Ida Blix, Jonas Thörnqvist och Kenneth Lindqvist.

Om ni vill dela med er av era egna favoriter i Super Mario-serien kan ni göra detta här. Väl mött!

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Det går att prenumerera på podden via RSS eller Itunes och Fulkultur har dessutom en egen Tumblr-sida där länklista och alla avsnitt samlas. Podden finns dessutom representerad på Facebook, Instagram och Twitter. Numera finns vi även representerade på Spotify. Som vanligt tar vi tacksamt emot all form av feedback. Berätta också gärna vad ni skulle vilja höra oss diskutera i framtida avsnitt.

Kommentarer
5 svar

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.