Fulkultur om spelikonen Super Mario

Den senaste delen i Super Mario-serien har hyllats unisont, och Nintendos före detta rörmokare lyckas bevisligen hålla sig relevant än idag. Fulkultur utforskar den ständigt aktuelle Super Mario.

Den som har varit med sedan spelkonsolerna först gjorde sitt intåg på marknaden under 80-talet har säkerligen någon form av minne från det första Super Mario-spelet till Nintendo 8-bitars. För många av oss var det det första konsolspelet. Men Mario har inte bara ett nostalgiskt värde utan har lyckats hålla sig relevant och populär under flera årtionden, vilket illustreras av det senaste tillskottet Super Mario Odyssey till Nintendo Switch som är ett av årets mest hyllade spel.

Hur kan Mario-spelen fortsätta vara så populära så här många år senare? Vad var vårt första möte med Mario och vilka är våra favoriter i serien? Vad är det i Nintendos magiska formel som gör spelen så bra? Detta och mycket mer utforskar Fulkultur-panelen som denna gång utgörs av Andreas Eklöv, Ida Blix, Jonas Thörnqvist och Kenneth Lindqvist.

Om ni vill dela med er av era egna favoriter i Super Mario-serien kan ni göra detta här. Väl mött!

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Det går att prenumerera på podden via RSS eller Itunes och Fulkultur har dessutom en egen Tumblr-sida där länklista och alla avsnitt samlas. Podden finns dessutom representerad på Facebook, Instagram och Twitter. Numera finns vi även representerade på Spotify. Som vanligt tar vi tacksamt emot all form av feedback. Berätta också gärna vad ni skulle vilja höra oss diskutera i framtida avsnitt.

Kommentarer
5 svar

Längtar du efter en portabel och vattentålig högtalare med inbyggt smart röstassistent, då är det förmodligen JBL Link 20 du behöver.

Specialversionen av Oneplus 6T får ett Mclaren-inspirerat utseende, 10 gigabyte primärminne och extra snabb snabbladdning. 99 närvarar vid lanseringseventet utanför London.

Svenska betaltjänsten Klarna får nu stöd för Apple Pay. Det betyder i praktiken att även de som har banker och betalkort som inte har stöd kan använda Apple Pay genom Klarna.

Inför lanseringen av Mate 20 Pro skröt Huawei att företagets Kirin 980-processor skulle vara betydligt snabbare än konkurrenten Apples A12 Bionic-processor. Nu har telefonerna gått en match mot varandra.

Google Plus är Facebook-utmanaren som kom av sig, och efter att ännu mer data läckt kommer nu tjänsten att stänga ned redan i april.

Kommer du ihåg Infinity Blade-spelen som ofta visades upp på Apples presentationer som exempel på vad som var tekniskt möjligt på IOS? Epic har nu tagit bort dem från App Store.