Fulkultur om spelikonen Super Mario

Den senaste delen i Super Mario-serien har hyllats unisont, och Nintendos före detta rörmokare lyckas bevisligen hålla sig relevant än idag. Fulkultur utforskar den ständigt aktuelle Super Mario.

Den som har varit med sedan spelkonsolerna först gjorde sitt intåg på marknaden under 80-talet har säkerligen någon form av minne från det första Super Mario-spelet till Nintendo 8-bitars. För många av oss var det det första konsolspelet. Men Mario har inte bara ett nostalgiskt värde utan har lyckats hålla sig relevant och populär under flera årtionden, vilket illustreras av det senaste tillskottet Super Mario Odyssey till Nintendo Switch som är ett av årets mest hyllade spel.

Hur kan Mario-spelen fortsätta vara så populära så här många år senare? Vad var vårt första möte med Mario och vilka är våra favoriter i serien? Vad är det i Nintendos magiska formel som gör spelen så bra? Detta och mycket mer utforskar Fulkultur-panelen som denna gång utgörs av Andreas Eklöv, Ida Blix, Jonas Thörnqvist och Kenneth Lindqvist.

Om ni vill dela med er av era egna favoriter i Super Mario-serien kan ni göra detta här. Väl mött!

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Det går att prenumerera på podden via RSS eller Itunes och Fulkultur har dessutom en egen Tumblr-sida där länklista och alla avsnitt samlas. Podden finns dessutom representerad på Facebook, Instagram och Twitter. Numera finns vi även representerade på Spotify. Som vanligt tar vi tacksamt emot all form av feedback. Berätta också gärna vad ni skulle vilja höra oss diskutera i framtida avsnitt.

Kommentarer
5 svar

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.