Fulkultur om spelikonen Super Mario

Den senaste delen i Super Mario-serien har hyllats unisont, och Nintendos före detta rörmokare lyckas bevisligen hålla sig relevant än idag. Fulkultur utforskar den ständigt aktuelle Super Mario.

Den som har varit med sedan spelkonsolerna först gjorde sitt intåg på marknaden under 80-talet har säkerligen någon form av minne från det första Super Mario-spelet till Nintendo 8-bitars. För många av oss var det det första konsolspelet. Men Mario har inte bara ett nostalgiskt värde utan har lyckats hålla sig relevant och populär under flera årtionden, vilket illustreras av det senaste tillskottet Super Mario Odyssey till Nintendo Switch som är ett av årets mest hyllade spel.

Hur kan Mario-spelen fortsätta vara så populära så här många år senare? Vad var vårt första möte med Mario och vilka är våra favoriter i serien? Vad är det i Nintendos magiska formel som gör spelen så bra? Detta och mycket mer utforskar Fulkultur-panelen som denna gång utgörs av Andreas Eklöv, Ida Blix, Jonas Thörnqvist och Kenneth Lindqvist.

Om ni vill dela med er av era egna favoriter i Super Mario-serien kan ni göra detta här. Väl mött!

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Det går att prenumerera på podden via RSS eller Itunes och Fulkultur har dessutom en egen Tumblr-sida där länklista och alla avsnitt samlas. Podden finns dessutom representerad på Facebook, Instagram och Twitter. Numera finns vi även representerade på Spotify. Som vanligt tar vi tacksamt emot all form av feedback. Berätta också gärna vad ni skulle vilja höra oss diskutera i framtida avsnitt.

Kommentarer
5 svar

För att Postnord ska klara av att hantera det nya systemet för lagring av paket från länder utanför EU kommer de nu bygga ett nytt lager i Örebro samt anställa runt 90 personer.

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.

Swype var länge ett populärt tangentbordsalterantiv för Android, och hittade också in i App Store, men nu meddelar utvecklarna att det inte kommer några fler uppdateringar.