Laddaren till Surface Book 2 håller inte jämna steg med komponenterna

Laddaren som följer med Microsofts nya Surface Book 2 verkar inte hålla jämna steg med hårdvaran. Nu bekräftar Microsoft det som påvisats av teknikmedierna.

Den 16:e november lanserade Microsoft sin senaste iteration av den bärbara datorn Surface Book. Enheten stoltserar med processorer från Intels generation sju och åtta, en högupplöst skärm och den bär namnet Surface Book 2.

The Verge rapporterade i förra veckan att de hade haft problem med att datorn laddade ur under tung belastning – även fast den var inkopplad med den medföljande laddaren. Problemet uppenbarade sig när den diskreta grafikkretsen belastades hårt och energiinställningarna är satta till Bästa prestanda. Det har nu visat sig att Surface Book 2 levereras med en laddare som har lägre kapacitet än vad enheten drar vid tung belastning.

Microsoft har nu gått ut och bekräftat att så är fallet. Vidare skriver Microsoft att de givit användaren kontrollen över balansen mellan batteritid och prestanda och att batteriet kan ladda ur under tungt arbete. Men de säger också att Surface Book är designad för att aldrig ladda ur helt på det här viset.

The Verge uppmärksammar också att inställningen Bästa prestanda mer eller mindre är ett krav för att det ska gå att spela på enheten och att prestandan faller drastiskt vid andra inställningar. Å andra sida är Surface Book inte heller designad för att driva spel, utan är i första hand riktad till kreatörer av olika slag.

Kommentarer
1 svar

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.