Laddaren till Surface Book 2 håller inte jämna steg med komponenterna

Laddaren som följer med Microsofts nya Surface Book 2 verkar inte hålla jämna steg med hårdvaran. Nu bekräftar Microsoft det som påvisats av teknikmedierna.

Den 16:e november lanserade Microsoft sin senaste iteration av den bärbara datorn Surface Book. Enheten stoltserar med processorer från Intels generation sju och åtta, en högupplöst skärm och den bär namnet Surface Book 2.

The Verge rapporterade i förra veckan att de hade haft problem med att datorn laddade ur under tung belastning – även fast den var inkopplad med den medföljande laddaren. Problemet uppenbarade sig när den diskreta grafikkretsen belastades hårt och energiinställningarna är satta till Bästa prestanda. Det har nu visat sig att Surface Book 2 levereras med en laddare som har lägre kapacitet än vad enheten drar vid tung belastning.

Microsoft har nu gått ut och bekräftat att så är fallet. Vidare skriver Microsoft att de givit användaren kontrollen över balansen mellan batteritid och prestanda och att batteriet kan ladda ur under tungt arbete. Men de säger också att Surface Book är designad för att aldrig ladda ur helt på det här viset.

The Verge uppmärksammar också att inställningen Bästa prestanda mer eller mindre är ett krav för att det ska gå att spela på enheten och att prestandan faller drastiskt vid andra inställningar. Å andra sida är Surface Book inte heller designad för att driva spel, utan är i första hand riktad till kreatörer av olika slag.

Kommentarer
1 svar

För att Postnord ska klara av att hantera det nya systemet för lagring av paket från länder utanför EU kommer de nu bygga ett nytt lager i Örebro samt anställa runt 90 personer.

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.

Swype var länge ett populärt tangentbordsalterantiv för Android, och hittade också in i App Store, men nu meddelar utvecklarna att det inte kommer några fler uppdateringar.