Laddaren till Surface Book 2 håller inte jämna steg med komponenterna

Laddaren som följer med Microsofts nya Surface Book 2 verkar inte hålla jämna steg med hårdvaran. Nu bekräftar Microsoft det som påvisats av teknikmedierna.

Den 16:e november lanserade Microsoft sin senaste iteration av den bärbara datorn Surface Book. Enheten stoltserar med processorer från Intels generation sju och åtta, en högupplöst skärm och den bär namnet Surface Book 2.

The Verge rapporterade i förra veckan att de hade haft problem med att datorn laddade ur under tung belastning – även fast den var inkopplad med den medföljande laddaren. Problemet uppenbarade sig när den diskreta grafikkretsen belastades hårt och energiinställningarna är satta till Bästa prestanda. Det har nu visat sig att Surface Book 2 levereras med en laddare som har lägre kapacitet än vad enheten drar vid tung belastning.

Microsoft har nu gått ut och bekräftat att så är fallet. Vidare skriver Microsoft att de givit användaren kontrollen över balansen mellan batteritid och prestanda och att batteriet kan ladda ur under tungt arbete. Men de säger också att Surface Book är designad för att aldrig ladda ur helt på det här viset.

The Verge uppmärksammar också att inställningen Bästa prestanda mer eller mindre är ett krav för att det ska gå att spela på enheten och att prestandan faller drastiskt vid andra inställningar. Å andra sida är Surface Book inte heller designad för att driva spel, utan är i första hand riktad till kreatörer av olika slag.

Kommentarer
1 svar

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.