Messenger får stöd för bilder i 4K

Facebooks tjänst Messenger får nu stöd för bilder med upplösningen 4K. Funktionen lanseras till en början inte i Sverige. Men under de kommande veckorna rullas uppdateringen ut löpande världen över.

Den populära chattjänsten Messenger är nog de flesta bekanta med. Facebook uppdaterar nu klienten till att stödja foton i 4K. Det verkar röra sig om just bilder. Försändelser i form av film verkar inte få några uppdateringar.

Messenger har tidigare haft stöd för bilder i upp till 2K. Så även om antalet pixlar ökar drastiskt har det inte på något vis varit lågupplösta bilder tidigare.

Till en början lanseras uppdateringen i bland annat USA, Japan och Storbritannien. Men Facebook uppger att uppdateringen kommer rullas ut löpande till resten av världen under de kommande veckorna.

Källa: Facebook

Ytterligare en instruktionsfilm för Homepod når Youtube, denna gången med fokus på att få ut det mesta av sin smarta högtalare.

Apples nya högeffektiva bildformat sparar dig utrymme, men är inte kompatibelt med allt och att konvertera stora mängder bilder tar tid. Denna snabbguide gör processen snabb och enkel.

För dig som är sugen på att bli amatörpilot, men inte vill ge dig in på drönarmarknaden finns snart pappersflygplanet Powerup Dart som alternativ.

I den här tråden samlas de som redan lagt vantarna på en Homepod. In och läs om du är riktigt sugen på att skaffa en. Och har du redan köpt en vill vi läsa om dina intryck!

Andreas vilar upp sig hemma, Amandas halsont ställer till det – men podd blir det ändå. Som nästan varje vecka.

Den här killen styr det viktigaste i hemmet med sin Ocarina. Hemautomation gjord Zelda-style.