Messenger får stöd för bilder i 4K

Facebooks tjänst Messenger får nu stöd för bilder med upplösningen 4K. Funktionen lanseras till en början inte i Sverige. Men under de kommande veckorna rullas uppdateringen ut löpande världen över.

Den populära chattjänsten Messenger är nog de flesta bekanta med. Facebook uppdaterar nu klienten till att stödja foton i 4K. Det verkar röra sig om just bilder. Försändelser i form av film verkar inte få några uppdateringar.

Messenger har tidigare haft stöd för bilder i upp till 2K. Så även om antalet pixlar ökar drastiskt har det inte på något vis varit lågupplösta bilder tidigare.

Till en början lanseras uppdateringen i bland annat USA, Japan och Storbritannien. Men Facebook uppger att uppdateringen kommer rullas ut löpande till resten av världen under de kommande veckorna.

Källa: Facebook

Nu har vi lagt vantarna på en Iphone XS Max i guld. Självklart kan inga tester börja förrän vi packat upp den – häng med.

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.

Apples bilsystem Carplay har nu stöd för andra karttjänster, och först ut är ärkerivalen Google Maps.

UE har uppdaterat sin Boom-serie med portabla Bluetooth-högtalare. De nya modellerna är vattentäta och har fått flera nya finesser.

Tillsammans med IOS 12 släppte Apple också Watch OS 5 till världen. Vi går igenom nyheterna som väntar dig.

På fredag börjar Apples nya flaggskeppsmobiler att säljas i butiker. Om du har en Iphone X redan – finns det några skäl att uppgradera? Kanske finns det ett stort skäl.