Animal Crossing: Pocket Camp gör sig utmärkt i mobilen

Nintendo är tillbaka med ett nytt mobilspel. Den här gången har de gjort en version av Animal Crossing som släppts för IOS och Android. Vi har testat.

Nintendos spelserie Animal Crossing introducerades till Nintendo 64. Den första titeln kom 2001 och bjöd in spelare till en gullig by med antropomorfa djur. Spelaren är en människa som kan göra aktiviteter som att skaffa vänner, fiska, fånga insekter, leta fossiler och liknande.

Det speciella med spelserien är den öppna världen där spelaren inte har något direkt mål. Spelare spenderar sin tid i byn hur de vill. Fiska lite där, prata med en vän där. Det finns inga stressmoment, inga grejer att sträva efter. Gör det du känner för.

Nintendo använder klockan och kalendern som en viktig del i Animal Crossing. Plockar du frukt från ett träd tar det en viss tid innan du kan återvända till trädet för att plocka ny frukt. Vissa saker händer bara på vissa dagar eller tider. Det är dag i spelet när det är dag hos dig och samma sak med natten och mörkret, som dyker upp i spelet när det borde göra det också på riktigt.

Animal Crossing i mobilen

Nu släpper Nintendo en mobilversion de kallar för Animal Crossing: Pocket Camp där du tar din människa ut i naturen medelst husbil och slår upp läger. Spelet är gratis att ladda ned och finns för både IOS och Android.

Det finns – som vanligt nu för tiden – köp att göra i appen om du vill ha fler "lövbiljetter". Det finns olika paket som kostar mellan 10–419 kronor. Med lövbiljetterna kan du bland annat snabba på tillverkningen av möbler till din husbil och ditt läger. Så här långt har jag inte känt några behov av att köpa fler, jag har än så länge klarat mig på de löv jag fått i spelet.

Jag måste säga att Nintendo verkligen har fått till en riktig fullträff med Pocket Camp, även om de har behövt göra vissa kompromisser jämfört med de "större" spelen för konsoler. Likt de övriga titlarna bjuder spelet på en mysig, lugn stund utan några som helst prestationskrav. Det går att göra allt, eller inget – spela jättelänge eller bara en kort stund.

Pocket Camp erbjuder inte samma öppna värld som du är van vid om du spelat konsolvarianterna, istället finns det en handfull platser som du kan göra specifika saker vid. Åk till stranden eller bäcken för att fiska, åk till marknaden för att handla och till fruktträden för att plocka frukt. Lite av charmen med Animal Crossing saknas här; du kan inte bara vandra runt mållöst i din by och snubbla över en ny insekt eller hitta något på stranden.

En annan skillnad är att mobilappen bjuder på ständigt nya mål och saker att göra för att ta dig framåt. Genom att bocka av målen låser du upp nya saker. När du klarar av målen kan du exempelvis öka din nivå och låsa upp nya föremål att dekorera din lägerplats med.

I huvudsak tycker jag mobilspelet är en mycket bra miniversion av Animal Crossing som bjuder på lugnet som är den stora charmen med konsolspelen. Med Pocket Camp kan du spela lite och bara slappna av. Det är kul att möblera och fixa till lägerplatsen så allt blir helt perfekt. Det går att besök dina vänner från den riktiga världen och se hur de gjort på sin lägerplats. Hela spelet är trots specialarna för mobilversionen bara mysigt.

Namn
Animal Crossing: Pocket Camp
Utvecklare
Nintendo
Plattform
IOS | Android
Språk
Engelska med flera

App Store

Länk
Animal Crossing: Pocket Camp
Krav
Kräver IOS 9.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch.
Version
1.0.1

Google Play

Länk
Animal Crossing: Pocket Camp
Krav
Kräver 4.2 eller senare.
Version
1.0.2
Kommentarer
2 svar

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.