Fitbit Pay lanseras i Sverige med SEB och Eurocard

Från och med idag kan Fitbit Ionic-användare nyttja Fitbit Pay för att betala med klockan. Först ut är SEB och Eurocard.

I augusti släppte Fitbit sin smarta klocka Ionic. När 99 testade klockan tidigare i november fick vi höra att Fitbits egna kontaktlösa betallösning Fitbit Pay innan året slut skulle lanseras i Sverige. Nu är den här.

Med Fitbit Pay kan användare betala hos butiker som tar emot kontaktlösa betalningar via NFC. Från och med den 28 november kan kunder lägga till kort från SEB och Eurocard. Följande SEB-kort ska fungera:

  • SEB Mastercard

  • SAS Eurobonus Mastercard

  • Saab Mastercard

  • Opel Mastercard

  • Circle K Mastercard

  • Finnair Plus Mastercard

  • SJ Prio Mastercard

  • Globecard

  • Wallet Mastercard

Fitbit Pay aktiveras via Fitbit-appen som finns för Android, IOS och Windows. Ovan nämnda betalkort läggs med några enkla steg in i Fitbit Wallet. I en butik trycker du och håller ned den vänstra knappen tills du ser ditt kort på Ionics skärm. Håll klockan mot betalterminalen för att genomföra ditt köp.

Fitibit Pay använder en så kallad tokeniserad plattform av industristandard, vilket betyder att din betalkortsinformation aldrig delas med handlare eller Fitbit. Dessutom väljer du en PIN-kod som fungerar som ett extra skyddslager.

Kommentarer
6 svar

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.

Nu har vi lagt vantarna på en Iphone XS Max i guld. Självklart kan inga tester börja förrän vi packat upp den – häng med.

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.