Fitbit Pay lanseras i Sverige med SEB och Eurocard

Från och med idag kan Fitbit Ionic-användare nyttja Fitbit Pay för att betala med klockan. Först ut är SEB och Eurocard.

I augusti släppte Fitbit sin smarta klocka Ionic. När 99 testade klockan tidigare i november fick vi höra att Fitbits egna kontaktlösa betallösning Fitbit Pay innan året slut skulle lanseras i Sverige. Nu är den här.

Med Fitbit Pay kan användare betala hos butiker som tar emot kontaktlösa betalningar via NFC. Från och med den 28 november kan kunder lägga till kort från SEB och Eurocard. Följande SEB-kort ska fungera:

  • SEB Mastercard

  • SAS Eurobonus Mastercard

  • Saab Mastercard

  • Opel Mastercard

  • Circle K Mastercard

  • Finnair Plus Mastercard

  • SJ Prio Mastercard

  • Globecard

  • Wallet Mastercard

Fitbit Pay aktiveras via Fitbit-appen som finns för Android, IOS och Windows. Ovan nämnda betalkort läggs med några enkla steg in i Fitbit Wallet. I en butik trycker du och håller ned den vänstra knappen tills du ser ditt kort på Ionics skärm. Håll klockan mot betalterminalen för att genomföra ditt köp.

Fitibit Pay använder en så kallad tokeniserad plattform av industristandard, vilket betyder att din betalkortsinformation aldrig delas med handlare eller Fitbit. Dessutom väljer du en PIN-kod som fungerar som ett extra skyddslager.

Kommentarer
6 svar

Det finns många som önskar sig en ny modell av den lilla och behändiga Iphone SE, och Ida Blix håller med. I en värld av allt större mobiler behövs något greppvänligt och lagom.

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!