Google uppdaterar appar för Iphone X

Nya uppdateringar av Googles produktivitetsappar gör apparna mer Iphone X-vänliga.

I och med den nya skärmration på Iphone X-modellen har en hel del appar behövt uppdateras så att de även passar Iphone X. Några som varit lite sena på bollen är Google men igår uppdaterade företaget apparna Dokument, Kalkylark och Presentationer för att passa Apples senaste flaggskepp.

Utöver anpassningarna för Iphone X har dessa appar även uppdaterats för Ipad-ägare där de har bestyckats med stöd för dra-och-släpp-funktioner. Vissa uppdateringar lyser dock fortfarande med sin frånvaro, exempelvis Google Maps och Gmail. Förhoppningsvis dröjer dessa uppdateringar inte lika länge.

De som chockas och upprörs mest av Googles datainsamling är de många användare som aldrig ens reflekterat över att de är företagets användare, och som inte känner till Googles natur.

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. I Geeks valspecial har det nu blivit dags för Socialdemokraterna, som berättar om partiets politik i teknikrelaterade frågor.

Efter uppmärksamheten kring hur Google använder och lagrar användares platshistorik har nu företaget förtydligat sin beskrivning av inställningarna.

I september kommer Apple att visa upp årets nya Iphone-modeller, och enligt det senaste ryktet kommer det finnas stöd för ritdonet Apple Pencil.