Google Pixel blir bättre på att uppskatta energiåtgången

Google har utvecklat en smart funktion för att mäta och förutse hur mycket energi som förbrukas. Telefonen lär känna dina vanor baserat på hur du använder enheten vid olika dagar och tider.

Tidigare har batterisidan på Android-telefoner gett en uppskattning på energiåtgång baserat på hur användningen har sett ut de senaste timmarna. Sedan har systemet gjort en uppskattning på en trenden. Funktionen har med andra ord inte alltid speglat den faktiska minskningen och åtgången särskilt väl.

Google har nu implementerat ett nytt system för att mäta och förutse batteriåtgång på sina telefoner i serien Pixel. Det är en ny funktion i operativsystemet Android som till en början endast verkar återfinnas i just Pixel-enheter. Det nya konceptet ser på mönster i hur enheten används olika på olika dagar och tider – och gör sin uppskattning utifrån den datan. Telefonen lär alltså känna dig och hur du använder den för att kunna uppskatta energiåtgången bättre.

Huruvida funktionen även kommer till andra telefoner med Android finns det ännu ingen information om. Men det är inte helt otänkbart att telefonmakarna är intresserade av denna funktion.

Källa: Google

Kommentarer
4 svar

För dig som är sugen på att bli amatörpilot, men inte vill ge dig in på drönarmarknaden finns snart pappersflygplanet Powerup Dart som alternativ.

I den här tråden samlas de som redan lagt vantarna på en Homepod. In och läs om du är riktigt sugen på att skaffa en. Och har du redan köpt en vill vi läsa om dina intryck!

Andreas vilar upp sig hemma, Amandas halsont ställer till det – men podd blir det ändå. Som nästan varje vecka.

Den här killen styr det viktigaste i hemmet med sin Ocarina. Hemautomation gjord Zelda-style.

Det är bara att bita ihop och betala säger Tullverket.

Röstassistenten Google Assistant har ett hektiskt år framför sig. Enligt en bild från en Google-presentation kommer assistenten under 2018 att lanseras i flera nya länder och lära sig nya språk.