Google Pixel blir bättre på att uppskatta energiåtgången

Google har utvecklat en smart funktion för att mäta och förutse hur mycket energi som förbrukas. Telefonen lär känna dina vanor baserat på hur du använder enheten vid olika dagar och tider.

Tidigare har batterisidan på Android-telefoner gett en uppskattning på energiåtgång baserat på hur användningen har sett ut de senaste timmarna. Sedan har systemet gjort en uppskattning på en trenden. Funktionen har med andra ord inte alltid speglat den faktiska minskningen och åtgången särskilt väl.

Google har nu implementerat ett nytt system för att mäta och förutse batteriåtgång på sina telefoner i serien Pixel. Det är en ny funktion i operativsystemet Android som till en början endast verkar återfinnas i just Pixel-enheter. Det nya konceptet ser på mönster i hur enheten används olika på olika dagar och tider – och gör sin uppskattning utifrån den datan. Telefonen lär alltså känna dig och hur du använder den för att kunna uppskatta energiåtgången bättre.

Huruvida funktionen även kommer till andra telefoner med Android finns det ännu ingen information om. Men det är inte helt otänkbart att telefonmakarna är intresserade av denna funktion.

Källa: Google

Kommentarer
4 svar

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.