Google Pixel blir bättre på att uppskatta energiåtgången

Google har utvecklat en smart funktion för att mäta och förutse hur mycket energi som förbrukas. Telefonen lär känna dina vanor baserat på hur du använder enheten vid olika dagar och tider.

Tidigare har batterisidan på Android-telefoner gett en uppskattning på energiåtgång baserat på hur användningen har sett ut de senaste timmarna. Sedan har systemet gjort en uppskattning på en trenden. Funktionen har med andra ord inte alltid speglat den faktiska minskningen och åtgången särskilt väl.

Google har nu implementerat ett nytt system för att mäta och förutse batteriåtgång på sina telefoner i serien Pixel. Det är en ny funktion i operativsystemet Android som till en början endast verkar återfinnas i just Pixel-enheter. Det nya konceptet ser på mönster i hur enheten används olika på olika dagar och tider – och gör sin uppskattning utifrån den datan. Telefonen lär alltså känna dig och hur du använder den för att kunna uppskatta energiåtgången bättre.

Huruvida funktionen även kommer till andra telefoner med Android finns det ännu ingen information om. Men det är inte helt otänkbart att telefonmakarna är intresserade av denna funktion.

Källa: Google

Kommentarer
4 svar

De som chockas och upprörs mest av Googles datainsamling är de många användare som aldrig ens reflekterat över att de är företagets användare, och som inte känner till Googles natur.

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. I Geeks valspecial har det nu blivit dags för Socialdemokraterna, som berättar om partiets politik i teknikrelaterade frågor.

Efter uppmärksamheten kring hur Google använder och lagrar användares platshistorik har nu företaget förtydligat sin beskrivning av inställningarna.

I september kommer Apple att visa upp årets nya Iphone-modeller, och enligt det senaste ryktet kommer det finnas stöd för ritdonet Apple Pencil.