Google Pixel blir bättre på att uppskatta energiåtgången

Google har utvecklat en smart funktion för att mäta och förutse hur mycket energi som förbrukas. Telefonen lär känna dina vanor baserat på hur du använder enheten vid olika dagar och tider.

Tidigare har batterisidan på Android-telefoner gett en uppskattning på energiåtgång baserat på hur användningen har sett ut de senaste timmarna. Sedan har systemet gjort en uppskattning på en trenden. Funktionen har med andra ord inte alltid speglat den faktiska minskningen och åtgången särskilt väl.

Google har nu implementerat ett nytt system för att mäta och förutse batteriåtgång på sina telefoner i serien Pixel. Det är en ny funktion i operativsystemet Android som till en början endast verkar återfinnas i just Pixel-enheter. Det nya konceptet ser på mönster i hur enheten används olika på olika dagar och tider – och gör sin uppskattning utifrån den datan. Telefonen lär alltså känna dig och hur du använder den för att kunna uppskatta energiåtgången bättre.

Huruvida funktionen även kommer till andra telefoner med Android finns det ännu ingen information om. Men det är inte helt otänkbart att telefonmakarna är intresserade av denna funktion.

Källa: Google

Kommentarer
4 svar

Hör du till dem som tycker att Apple Homepod är alldeles för dyr? Rapporter gör gällande att Apple planerar ett billigare syskon under varumärket Beats.

Den sjätte uppstickartelefonen känns som en förfinad version av föregångaren som hänger på moderna trender, på gott och ont. Andreas har hunnit testa en helg, och så här tycker han.

Postnord och e-handelsföretaget Wish har enats om momshantering, och därmed kommer Postnords hanteringsavgift på 75 kronor snart att försvinna enligt nya uppgifter.

Just nu pågår en diskussion i forumet om hur man gör sin Iphone-mobil så säker som möjligt. Ge Appleman och varandra era bästa tips eller om du själv vill ha svar på frågan; gå in och läsa om alla tips och trix!

Apputvecklare bildar förbund inför konferensen WWDC, och kräver nu förändringar i Apples butik App Store. Bland annat vill de att Apple ska ta mindre än 30 procent av intäkterna.

Jag har varit Spotify trogen sedan 2008, men en så enkel sak som att jag slipper reklam på Youtube kan faktiskt vara nog för att jag ska överge min gamla musikpartner.