Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google Pixel blir bättre på att uppskatta energiåtgången

Google har utvecklat en smart funktion för att mäta och förutse hur mycket energi som förbrukas. Telefonen lär känna dina vanor baserat på hur du använder enheten vid olika dagar och tider.

Tidigare har batterisidan på Android-telefoner gett en uppskattning på energiåtgång baserat på hur användningen har sett ut de senaste timmarna. Sedan har systemet gjort en uppskattning på en trenden. Funktionen har med andra ord inte alltid speglat den faktiska minskningen och åtgången särskilt väl.

Google har nu implementerat ett nytt system för att mäta och förutse batteriåtgång på sina telefoner i serien Pixel. Det är en ny funktion i operativsystemet Android som till en början endast verkar återfinnas i just Pixel-enheter. Det nya konceptet ser på mönster i hur enheten används olika på olika dagar och tider – och gör sin uppskattning utifrån den datan. Telefonen lär alltså känna dig och hur du använder den för att kunna uppskatta energiåtgången bättre.

Huruvida funktionen även kommer till andra telefoner med Android finns det ännu ingen information om. Men det är inte helt otänkbart att telefonmakarna är intresserade av denna funktion.

Källa: Google

Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.