Razers vd besvarar kritiken mot Razer phone

I veckan gick Razers vd Min-Liang Tan ut med en post på Facebook där han diskuterade företagets beslut att inte inkludera ett hörlursuttag på deras premiärlur på marknaden.

Även om allt fler mobiltelefoner utelämnar den klassiska 3,5 millimeters ljudutgången har Razer har kritiserats för att de inte inkluderat ett hörlursuttag på Razer Phone. I likhet med många andra har de valt att endast använda sig av USB Type-C som fysiskt kopplingsdon.

I veckan bemötte företagets vd Min-Liang Tan kritiken i ett inlägg på Facebook. Tan säger att beslutet baserades på de prestanda- och kapacitetshöjningar de kunde få in om de valde bort 3,5 millimeters uttaget. Bland annat kunde de förbättra telefonens värmehantering, batterikapacitet och inte minst inkludera en duglig digital-analog-omvandlare (DAC).

Batterikapaciteten sägs ha ökat med ungefär 500 milliamperetimmar (mAh) vilket tog telefonen upp till det relativt höga 4000 mAh totalt. Tan skriver att det var viktigt för honom att inkludera den 24-bitars THX-certifierad DAC som nu sitter i telefonen, för högre ljudkvalitet för de som lyssnar med sladd.

Kommentarer
33 svar

För att Postnord ska klara av att hantera det nya systemet för lagring av paket från länder utanför EU kommer de nu bygga ett nytt lager i Örebro samt anställa runt 90 personer.

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.

Swype var länge ett populärt tangentbordsalterantiv för Android, och hittade också in i App Store, men nu meddelar utvecklarna att det inte kommer några fler uppdateringar.