Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

IOS-tips

Guide: Ändra fokus och exponering själv i Kamera-appen

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.

När du fotograferar med Apples inbyggda kamera-app i IOS är kameraläget bild förvalt. Det tar som namnet kanske antyder vanliga stillbilder (eller Live-bilder om du föredrar det). Kameran fokuserar automatiskt och justerar exponeringen uifrån vad du riktar den mot.

Det här blir ofta bra och du behöver bara trycka på knappen för att fånga en bild. Men i vissa lägen behöver du själv ändra fokus och eller exponering för att få till en bra bild. Visste du att du kan göra det? Om inte har du kommit till rätt ställe.

I förhållanden med lite sämre ljus kan det här tipset rädda dina bilder. Genom att själv klicka på det område i bilden som du vill fokusera på kommer det upp en liten fyrkant runt området med ett reglage bredvid. Dra i solen för att ändra exponeringen. Bonustips: Håller du ned fingret på skärmen så låser du både exponering och fokus.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.