Fredagsvideo

Du kommer få Baba Yetu på hjärnan

Rycks med i tonerna till ledmusiken till datorspelet Civilization IV som också blev den första spelmusiken att vinna en Grammy.

Denna vecka har spelmusiken till det turbaserade datorspelet Civilzation IV varit ett hett ämne på redaktionen. Låten hade premiär redan 2005 och var den första spelmusiken någonsin att vinna en Grammy. Musiken till Baba Yetu är komponerad av Christopher Tin, och texten är inget mindre än bönen Fader vår på swahili. Det är sångaren Ron Ragin som sjunger orginalmusiken och 2009 när Tin hade med låten på sitt debutalbum, Calling All Dawns, fick Ragin sällskap av Soweto Gospel Choir.

Nyligen gjorde artisten Alex Boye en cover på låten som du kan njuta av i denna veckas fredagsvideo.

Om du har några roliga spelminnen från Civilization IV dela gärna med dig i kommentarerna!

Kommentarer
2 svar

Längtar du efter en portabel och vattentålig högtalare med inbyggt smart röstassistent, då är det förmodligen JBL Link 20 du behöver.

Specialversionen av Oneplus 6T får ett Mclaren-inspirerat utseende, 10 gigabyte primärminne och extra snabb snabbladdning. 99 närvarar vid lanseringseventet utanför London.

Svenska betaltjänsten Klarna får nu stöd för Apple Pay. Det betyder i praktiken att även de som har banker och betalkort som inte har stöd kan använda Apple Pay genom Klarna.

Inför lanseringen av Mate 20 Pro skröt Huawei att företagets Kirin 980-processor skulle vara betydligt snabbare än konkurrenten Apples A12 Bionic-processor. Nu har telefonerna gått en match mot varandra.

Google Plus är Facebook-utmanaren som kom av sig, och efter att ännu mer data läckt kommer nu tjänsten att stänga ned redan i april.

Kommer du ihåg Infinity Blade-spelen som ofta visades upp på Apples presentationer som exempel på vad som var tekniskt möjligt på IOS? Epic har nu tagit bort dem från App Store.