Fredagsvideo

Du kommer få Baba Yetu på hjärnan

Rycks med i tonerna till ledmusiken till datorspelet Civilization IV som också blev den första spelmusiken att vinna en Grammy.

Denna vecka har spelmusiken till det turbaserade datorspelet Civilzation IV varit ett hett ämne på redaktionen. Låten hade premiär redan 2005 och var den första spelmusiken någonsin att vinna en Grammy. Musiken till Baba Yetu är komponerad av Christopher Tin, och texten är inget mindre än bönen Fader vår på swahili. Det är sångaren Ron Ragin som sjunger orginalmusiken och 2009 när Tin hade med låten på sitt debutalbum, Calling All Dawns, fick Ragin sällskap av Soweto Gospel Choir.

Nyligen gjorde artisten Alex Boye en cover på låten som du kan njuta av i denna veckas fredagsvideo.

Om du har några roliga spelminnen från Civilization IV dela gärna med dig i kommentarerna!

Kommentarer
2 svar

För att Postnord ska klara av att hantera det nya systemet för lagring av paket från länder utanför EU kommer de nu bygga ett nytt lager i Örebro samt anställa runt 90 personer.

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.

Swype var länge ett populärt tangentbordsalterantiv för Android, och hittade också in i App Store, men nu meddelar utvecklarna att det inte kommer några fler uppdateringar.