Fredagsvideo

Du kommer få Baba Yetu på hjärnan

Rycks med i tonerna till ledmusiken till datorspelet Civilization IV som också blev den första spelmusiken att vinna en Grammy.

Denna vecka har spelmusiken till det turbaserade datorspelet Civilzation IV varit ett hett ämne på redaktionen. Låten hade premiär redan 2005 och var den första spelmusiken någonsin att vinna en Grammy. Musiken till Baba Yetu är komponerad av Christopher Tin, och texten är inget mindre än bönen Fader vår på swahili. Det är sångaren Ron Ragin som sjunger orginalmusiken och 2009 när Tin hade med låten på sitt debutalbum, Calling All Dawns, fick Ragin sällskap av Soweto Gospel Choir.

Nyligen gjorde artisten Alex Boye en cover på låten som du kan njuta av i denna veckas fredagsvideo.

Om du har några roliga spelminnen från Civilization IV dela gärna med dig i kommentarerna!

Kommentarer
2 svar

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.