Fredagsvideo

Du kommer få Baba Yetu på hjärnan

Rycks med i tonerna till ledmusiken till datorspelet Civilization IV som också blev den första spelmusiken att vinna en Grammy.

Denna vecka har spelmusiken till det turbaserade datorspelet Civilzation IV varit ett hett ämne på redaktionen. Låten hade premiär redan 2005 och var den första spelmusiken någonsin att vinna en Grammy. Musiken till Baba Yetu är komponerad av Christopher Tin, och texten är inget mindre än bönen Fader vår på swahili. Det är sångaren Ron Ragin som sjunger orginalmusiken och 2009 när Tin hade med låten på sitt debutalbum, Calling All Dawns, fick Ragin sällskap av Soweto Gospel Choir.

Nyligen gjorde artisten Alex Boye en cover på låten som du kan njuta av i denna veckas fredagsvideo.

Om du har några roliga spelminnen från Civilization IV dela gärna med dig i kommentarerna!

Kommentarer
2 svar

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.