IOS 11.2 finns nu att ladda ned

Den andra större uppdateringen till IOS har nu släppts. Förutom att krossa några irriterande buggar så gör det trådlös snabbladdning på Iphone 8 och Iphone X möjligt.

Apple har precis uppdaterat IOS till version 11.2. Förutom att åtgärda allehanda buggar, som den beryktade miniräknarbuggen, introduceras en del nya funktioner till operativsystemet.

Apple Pay Cash är Apples motsvarighet till Swish, som gör att pengar kan skickas direkt mellan kontakter i Messages-appen genom att koppla ett kreditkort till tjänsten. Apple Pay Cash är dessvärre än så länge bara tillgängligt i USA.

Med Iphone 8 och Iphone X introducerades trådlös laddning till Iphonevärlden och i och med den senaste mjukvaruuppdateringen går detta nu fortare. Förbehållet att ett kompatibelt laddningsdon används kan telefonen nu laddas trådlöst med 7,5 watt, vilket är en högre effekt än den vanliga medföljande laddningsadaptern på 5 watt.

Bland mer kosmetiska ändringar kan nämnas att Iphone X nu visar en linje uppe i högre hörnet, under mottagnings- och batteri-indikatorerna. Linjen påminner om den som används för att nå hemskärmen och syftet är att tydligare visa att det går att nå kontrollcentrum med en svepgest.

I skrivande stund är detaljerna om uppdateringen inte publicerade på Apples supportsida, men kommer snart att kunna nås här.

Mer om trådlös laddning:

Kommentarer
18 svar

För att Postnord ska klara av att hantera det nya systemet för lagring av paket från länder utanför EU kommer de nu bygga ett nytt lager i Örebro samt anställa runt 90 personer.

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.

Swype var länge ett populärt tangentbordsalterantiv för Android, och hittade också in i App Store, men nu meddelar utvecklarna att det inte kommer några fler uppdateringar.