IOS 11.2 finns nu att ladda ned

Den andra större uppdateringen till IOS har nu släppts. Förutom att krossa några irriterande buggar så gör det trådlös snabbladdning på Iphone 8 och Iphone X möjligt.

Apple har precis uppdaterat IOS till version 11.2. Förutom att åtgärda allehanda buggar, som den beryktade miniräknarbuggen, introduceras en del nya funktioner till operativsystemet.

Apple Pay Cash är Apples motsvarighet till Swish, som gör att pengar kan skickas direkt mellan kontakter i Messages-appen genom att koppla ett kreditkort till tjänsten. Apple Pay Cash är dessvärre än så länge bara tillgängligt i USA.

Med Iphone 8 och Iphone X introducerades trådlös laddning till Iphonevärlden och i och med den senaste mjukvaruuppdateringen går detta nu fortare. Förbehållet att ett kompatibelt laddningsdon används kan telefonen nu laddas trådlöst med 7,5 watt, vilket är en högre effekt än den vanliga medföljande laddningsadaptern på 5 watt.

Bland mer kosmetiska ändringar kan nämnas att Iphone X nu visar en linje uppe i högre hörnet, under mottagnings- och batteri-indikatorerna. Linjen påminner om den som används för att nå hemskärmen och syftet är att tydligare visa att det går att nå kontrollcentrum med en svepgest.

I skrivande stund är detaljerna om uppdateringen inte publicerade på Apples supportsida, men kommer snart att kunna nås här.

Mer om trådlös laddning:

Kommentarer
18 svar

Längtar du efter en portabel och vattentålig högtalare med inbyggt smart röstassistent, då är det förmodligen JBL Link 20 du behöver.

Specialversionen av Oneplus 6T får ett Mclaren-inspirerat utseende, 10 gigabyte primärminne och extra snabb snabbladdning. 99 närvarar vid lanseringseventet utanför London.

Svenska betaltjänsten Klarna får nu stöd för Apple Pay. Det betyder i praktiken att även de som har banker och betalkort som inte har stöd kan använda Apple Pay genom Klarna.

Inför lanseringen av Mate 20 Pro skröt Huawei att företagets Kirin 980-processor skulle vara betydligt snabbare än konkurrenten Apples A12 Bionic-processor. Nu har telefonerna gått en match mot varandra.

Google Plus är Facebook-utmanaren som kom av sig, och efter att ännu mer data läckt kommer nu tjänsten att stänga ned redan i april.

Kommer du ihåg Infinity Blade-spelen som ofta visades upp på Apples presentationer som exempel på vad som var tekniskt möjligt på IOS? Epic har nu tagit bort dem från App Store.