IOS 11.2 finns nu att ladda ned

Den andra större uppdateringen till IOS har nu släppts. Förutom att krossa några irriterande buggar så gör det trådlös snabbladdning på Iphone 8 och Iphone X möjligt.

Apple har precis uppdaterat IOS till version 11.2. Förutom att åtgärda allehanda buggar, som den beryktade miniräknarbuggen, introduceras en del nya funktioner till operativsystemet.

Apple Pay Cash är Apples motsvarighet till Swish, som gör att pengar kan skickas direkt mellan kontakter i Messages-appen genom att koppla ett kreditkort till tjänsten. Apple Pay Cash är dessvärre än så länge bara tillgängligt i USA.

Med Iphone 8 och Iphone X introducerades trådlös laddning till Iphonevärlden och i och med den senaste mjukvaruuppdateringen går detta nu fortare. Förbehållet att ett kompatibelt laddningsdon används kan telefonen nu laddas trådlöst med 7,5 watt, vilket är en högre effekt än den vanliga medföljande laddningsadaptern på 5 watt.

Bland mer kosmetiska ändringar kan nämnas att Iphone X nu visar en linje uppe i högre hörnet, under mottagnings- och batteri-indikatorerna. Linjen påminner om den som används för att nå hemskärmen och syftet är att tydligare visa att det går att nå kontrollcentrum med en svepgest.

I skrivande stund är detaljerna om uppdateringen inte publicerade på Apples supportsida, men kommer snart att kunna nås här.

Mer om trådlös laddning:

Kommentarer
18 svar

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.