IOS 11.2 finns nu att ladda ned

Den andra större uppdateringen till IOS har nu släppts. Förutom att krossa några irriterande buggar så gör det trådlös snabbladdning på Iphone 8 och Iphone X möjligt.

Apple har precis uppdaterat IOS till version 11.2. Förutom att åtgärda allehanda buggar, som den beryktade miniräknarbuggen, introduceras en del nya funktioner till operativsystemet.

Apple Pay Cash är Apples motsvarighet till Swish, som gör att pengar kan skickas direkt mellan kontakter i Messages-appen genom att koppla ett kreditkort till tjänsten. Apple Pay Cash är dessvärre än så länge bara tillgängligt i USA.

Med Iphone 8 och Iphone X introducerades trådlös laddning till Iphonevärlden och i och med den senaste mjukvaruuppdateringen går detta nu fortare. Förbehållet att ett kompatibelt laddningsdon används kan telefonen nu laddas trådlöst med 7,5 watt, vilket är en högre effekt än den vanliga medföljande laddningsadaptern på 5 watt.

Bland mer kosmetiska ändringar kan nämnas att Iphone X nu visar en linje uppe i högre hörnet, under mottagnings- och batteri-indikatorerna. Linjen påminner om den som används för att nå hemskärmen och syftet är att tydligare visa att det går att nå kontrollcentrum med en svepgest.

I skrivande stund är detaljerna om uppdateringen inte publicerade på Apples supportsida, men kommer snart att kunna nås här.

Mer om trådlös laddning:

Kommentarer
18 svar

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.