Datumbugg i IOS 11 åtgärdas i 11.2

Den allvarliga buggen som får Iphone- och Ipad-enheter att krascha och starta om har åtgärdats i den nya systemversionen som finns ute nu.

Sedan strax efter midnatt har Iphone- och Ipad-användare kunnat råka ut för en tämligen oroväckande bugg i IOS 11 som får enheten att kontinuerligt krascha och starta om. Buggen är relaterad till tidsangivna återkommande notiser som dykt upp efter klockan 00.15 svensk tid den 2 december.

Om en användare har ställt in lokala återkommande påminnelser i olika appar aktiveras buggen, vilket får enheterna att krascha. Apple har redan släppt IOS 11.2 som åtgärdar problemet, men för den som inte vill riskera att en notis kraschar systemet mitt i uppdateringen rekommenderar Apple att du går in i systeminställningar och stänger av notiser för samtliga appar. När du uppdaterat till IOS 11.2 kan du sedan aktivera dessa notiser igen.

Om du inte har några notiser som riskerar att aktivera buggen bör du alltså uppdatera till IOS 11.2 omedelbart, men om risken finns går du igenom följande steg för att stänga av notiserna så att du sedan kan gå vidare med systemuppdateringen i god ro.

  1. Gå in i Systeminställningar och sedan Notiser.

  2. Välj en app, välj bort Tillåt notiser, och upprepa sedan detta steg för samtliga appar.

  3. Uppdatera din enhet till IOS 11.2

  4. Gå tillbaks och aktivera notiser för alla appar du faktiskt vill bli meddelad av.

Apple har onekligen inte haft den bästa avslutningen på året med allvarliga säkerhetsproblem med skrivbordssystemet Mac OS High Sierra, och ett flertal allvarliga eller bara pinsamma buggar i IOS. Vi får hoppas att företaget inleder 2018 med en något mer noggrann granskningsprocess i mjukvaruutvecklingen.

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.