Datumbugg i IOS 11 åtgärdas i 11.2

Den allvarliga buggen som får Iphone- och Ipad-enheter att krascha och starta om har åtgärdats i den nya systemversionen som finns ute nu.

Sedan strax efter midnatt har Iphone- och Ipad-användare kunnat råka ut för en tämligen oroväckande bugg i IOS 11 som får enheten att kontinuerligt krascha och starta om. Buggen är relaterad till tidsangivna återkommande notiser som dykt upp efter klockan 00.15 svensk tid den 2 december.

Om en användare har ställt in lokala återkommande påminnelser i olika appar aktiveras buggen, vilket får enheterna att krascha. Apple har redan släppt IOS 11.2 som åtgärdar problemet, men för den som inte vill riskera att en notis kraschar systemet mitt i uppdateringen rekommenderar Apple att du går in i systeminställningar och stänger av notiser för samtliga appar. När du uppdaterat till IOS 11.2 kan du sedan aktivera dessa notiser igen.

Om du inte har några notiser som riskerar att aktivera buggen bör du alltså uppdatera till IOS 11.2 omedelbart, men om risken finns går du igenom följande steg för att stänga av notiserna så att du sedan kan gå vidare med systemuppdateringen i god ro.

  1. Gå in i Systeminställningar och sedan Notiser.

  2. Välj en app, välj bort Tillåt notiser, och upprepa sedan detta steg för samtliga appar.

  3. Uppdatera din enhet till IOS 11.2

  4. Gå tillbaks och aktivera notiser för alla appar du faktiskt vill bli meddelad av.

Apple har onekligen inte haft den bästa avslutningen på året med allvarliga säkerhetsproblem med skrivbordssystemet Mac OS High Sierra, och ett flertal allvarliga eller bara pinsamma buggar i IOS. Vi får hoppas att företaget inleder 2018 med en något mer noggrann granskningsprocess i mjukvaruutvecklingen.

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.