Datumbugg i IOS 11 åtgärdas i 11.2

Den allvarliga buggen som får Iphone- och Ipad-enheter att krascha och starta om har åtgärdats i den nya systemversionen som finns ute nu.

Sedan strax efter midnatt har Iphone- och Ipad-användare kunnat råka ut för en tämligen oroväckande bugg i IOS 11 som får enheten att kontinuerligt krascha och starta om. Buggen är relaterad till tidsangivna återkommande notiser som dykt upp efter klockan 00.15 svensk tid den 2 december.

Om en användare har ställt in lokala återkommande påminnelser i olika appar aktiveras buggen, vilket får enheterna att krascha. Apple har redan släppt IOS 11.2 som åtgärdar problemet, men för den som inte vill riskera att en notis kraschar systemet mitt i uppdateringen rekommenderar Apple att du går in i systeminställningar och stänger av notiser för samtliga appar. När du uppdaterat till IOS 11.2 kan du sedan aktivera dessa notiser igen.

Om du inte har några notiser som riskerar att aktivera buggen bör du alltså uppdatera till IOS 11.2 omedelbart, men om risken finns går du igenom följande steg för att stänga av notiserna så att du sedan kan gå vidare med systemuppdateringen i god ro.

  1. Gå in i Systeminställningar och sedan Notiser.

  2. Välj en app, välj bort Tillåt notiser, och upprepa sedan detta steg för samtliga appar.

  3. Uppdatera din enhet till IOS 11.2

  4. Gå tillbaks och aktivera notiser för alla appar du faktiskt vill bli meddelad av.

Apple har onekligen inte haft den bästa avslutningen på året med allvarliga säkerhetsproblem med skrivbordssystemet Mac OS High Sierra, och ett flertal allvarliga eller bara pinsamma buggar i IOS. Vi får hoppas att företaget inleder 2018 med en något mer noggrann granskningsprocess i mjukvaruutvecklingen.

Längtar du efter en portabel och vattentålig högtalare med inbyggt smart röstassistent, då är det förmodligen JBL Link 20 du behöver.

Specialversionen av Oneplus 6T får ett Mclaren-inspirerat utseende, 10 gigabyte primärminne och extra snabb snabbladdning. 99 närvarar vid lanseringseventet utanför London.

Svenska betaltjänsten Klarna får nu stöd för Apple Pay. Det betyder i praktiken att även de som har banker och betalkort som inte har stöd kan använda Apple Pay genom Klarna.

Inför lanseringen av Mate 20 Pro skröt Huawei att företagets Kirin 980-processor skulle vara betydligt snabbare än konkurrenten Apples A12 Bionic-processor. Nu har telefonerna gått en match mot varandra.

Google Plus är Facebook-utmanaren som kom av sig, och efter att ännu mer data läckt kommer nu tjänsten att stänga ned redan i april.

Kommer du ihåg Infinity Blade-spelen som ofta visades upp på Apples presentationer som exempel på vad som var tekniskt möjligt på IOS? Epic har nu tagit bort dem från App Store.