Datumbugg i IOS 11 åtgärdas i 11.2

Den allvarliga buggen som får Iphone- och Ipad-enheter att krascha och starta om har åtgärdats i den nya systemversionen som finns ute nu.

Sedan strax efter midnatt har Iphone- och Ipad-användare kunnat råka ut för en tämligen oroväckande bugg i IOS 11 som får enheten att kontinuerligt krascha och starta om. Buggen är relaterad till tidsangivna återkommande notiser som dykt upp efter klockan 00.15 svensk tid den 2 december.

Om en användare har ställt in lokala återkommande påminnelser i olika appar aktiveras buggen, vilket får enheterna att krascha. Apple har redan släppt IOS 11.2 som åtgärdar problemet, men för den som inte vill riskera att en notis kraschar systemet mitt i uppdateringen rekommenderar Apple att du går in i systeminställningar och stänger av notiser för samtliga appar. När du uppdaterat till IOS 11.2 kan du sedan aktivera dessa notiser igen.

Om du inte har några notiser som riskerar att aktivera buggen bör du alltså uppdatera till IOS 11.2 omedelbart, men om risken finns går du igenom följande steg för att stänga av notiserna så att du sedan kan gå vidare med systemuppdateringen i god ro.

  1. Gå in i Systeminställningar och sedan Notiser.

  2. Välj en app, välj bort Tillåt notiser, och upprepa sedan detta steg för samtliga appar.

  3. Uppdatera din enhet till IOS 11.2

  4. Gå tillbaks och aktivera notiser för alla appar du faktiskt vill bli meddelad av.

Apple har onekligen inte haft den bästa avslutningen på året med allvarliga säkerhetsproblem med skrivbordssystemet Mac OS High Sierra, och ett flertal allvarliga eller bara pinsamma buggar i IOS. Vi får hoppas att företaget inleder 2018 med en något mer noggrann granskningsprocess i mjukvaruutvecklingen.

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.

Swype var länge ett populärt tangentbordsalterantiv för Android, och hittade också in i App Store, men nu meddelar utvecklarna att det inte kommer några fler uppdateringar.

Googles systerbolag Verily har tagit fram en artificiell intelligens som kan identifiera om en patient kan drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar genom att analysera patientens ögonbotten.