Apple ska betala 13 miljarder euro till Irland

Skattehärvan mellan Apple och Irland verkar äntligen få ett avslut. Apple kommer att betala tillbaka 13 miljarder euro till Irland under första kvartalet nästa år.

För den som har hängt med i skattehärvan mellan Irland och Apple verkar det nu som att Apple gått med på att betala tillbaka 13 miljarder euro till irländska staten trots att landet bestämt hävdar att de inte vill ha några pengar.

Förra sommaren fastslog EU-kommissionen att Apple var skyldiga irländska staten strax över 123 miljarder kronor i uteblivna skattebetalningar. Innan dess hade en utredning pågått i tre år för att utröna huruvida avtalen mellan Irland och Apple var lagliga eller inte.

Då kom unionens kommissionär för konkurrensfrågor, Margrethe Vestager, fram till att Irland erbjudit Apple otillåtna skattelättnader som har givit Apple konkurrensfördelar gentemot andra företag.

Kort därefter lämnade både Irland och Apple in varsin överklagan och hävdade bestämt att ingen gjort något fel. Nu uppger Irlands finansminister Paschal Donohoe till Reuters att Apple och Irland har gjort upp en betalningsplan för att betala tillbaka de 13 miljarder euro som Apple är skyldiga. Ministern uppger att Apple ska börja betala under första kvartalet nästa år.

Kommentarer
3 svar

Medlemmen Bjorsi har introducerat många till Kronaby-klockorna i forumet, vilket även ledde till diskussion om hur smart en smartklocka måste vara. Nyfiken? In och diskutera!

Amazon har kopplat ett stadigt grepp om den amerikanska marknaden för smarta högtalare, men konkurrensen är stenhård.

När du ska byta en sprucken skärm på din Iphone är det viktigt att det går fort. Nu får auktoriserade serviceverkstäder möjlighet att byta glaset på en timme, direkt på plats.

Nya renderingar visar upp hur Apples nästa generation av Ipad Pro kan komma att se ut. Apple förväntas visa upp de nya enheterna den 30 oktober.

Ett hemligt dokument avslöjar nu vad Android-tillverkarna får betala för att ha Play Store förinstallerad, och det blir dyrt. Men rabatt ges om även Chrome och Googles sökmotor används.

Vår medlem jk4 står i valet och kvalet mellan Iphone X och Iphone XR. Vilken skulle du välja och varför? In i tråden och berätta!