Apple ska betala 13 miljarder euro till Irland

Skattehärvan mellan Apple och Irland verkar äntligen få ett avslut. Apple kommer att betala tillbaka 13 miljarder euro till Irland under första kvartalet nästa år.

För den som har hängt med i skattehärvan mellan Irland och Apple verkar det nu som att Apple gått med på att betala tillbaka 13 miljarder euro till irländska staten trots att landet bestämt hävdar att de inte vill ha några pengar.

Förra sommaren fastslog EU-kommissionen att Apple var skyldiga irländska staten strax över 123 miljarder kronor i uteblivna skattebetalningar. Innan dess hade en utredning pågått i tre år för att utröna huruvida avtalen mellan Irland och Apple var lagliga eller inte.

Då kom unionens kommissionär för konkurrensfrågor, Margrethe Vestager, fram till att Irland erbjudit Apple otillåtna skattelättnader som har givit Apple konkurrensfördelar gentemot andra företag.

Kort därefter lämnade både Irland och Apple in varsin överklagan och hävdade bestämt att ingen gjort något fel. Nu uppger Irlands finansminister Paschal Donohoe till Reuters att Apple och Irland har gjort upp en betalningsplan för att betala tillbaka de 13 miljarder euro som Apple är skyldiga. Ministern uppger att Apple ska börja betala under första kvartalet nästa år.

Kommentarer
3 svar

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.

Swype var länge ett populärt tangentbordsalterantiv för Android, och hittade också in i App Store, men nu meddelar utvecklarna att det inte kommer några fler uppdateringar.

Googles systerbolag Verily har tagit fram en artificiell intelligens som kan identifiera om en patient kan drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar genom att analysera patientens ögonbotten.