Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple ska betala 13 miljarder euro till Irland

Skattehärvan mellan Apple och Irland verkar äntligen få ett avslut. Apple kommer att betala tillbaka 13 miljarder euro till Irland under första kvartalet nästa år.

För den som har hängt med i skattehärvan mellan Irland och Apple verkar det nu som att Apple gått med på att betala tillbaka 13 miljarder euro till irländska staten trots att landet bestämt hävdar att de inte vill ha några pengar.

Förra sommaren fastslog EU-kommissionen att Apple var skyldiga irländska staten strax över 123 miljarder kronor i uteblivna skattebetalningar. Innan dess hade en utredning pågått i tre år för att utröna huruvida avtalen mellan Irland och Apple var lagliga eller inte.

Då kom unionens kommissionär för konkurrensfrågor, Margrethe Vestager, fram till att Irland erbjudit Apple otillåtna skattelättnader som har givit Apple konkurrensfördelar gentemot andra företag.

Kort därefter lämnade både Irland och Apple in varsin överklagan och hävdade bestämt att ingen gjort något fel. Nu uppger Irlands finansminister Paschal Donohoe till Reuters att Apple och Irland har gjort upp en betalningsplan för att betala tillbaka de 13 miljarder euro som Apple är skyldiga. Ministern uppger att Apple ska börja betala under första kvartalet nästa år.

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.