Skriv ut uppkopplade 3D-prylar som inte behöver ett batteri

Forskare på Washingtons universitet har utvecklat ett sätt att skriva ut 3D-modeller som är uppkopplade till Wifi utan att behöva något batteri.

Det finns väldigt många fiffiga saker med uppkopplade prylar men den största nackdelen är nog utan tvekan behovet av batteri. Detta hoppas delvis forskare från Washingtons universitet råda bot på. De har tagit fram en 3D-modell som kan kopplas upp till Wifi utan att behöva vare sig batteri eller elektronik. Vikram Iver som jobbat med projektet säger att:

– Vårt mål var att skapa något som bara kommer ut från 3D-utskrivaren hemma och som på en gång kan skicka olika typer av information till andra enheter. Den stora utmaningen är hur du ska få en plastsak att kommunicera trådlöst genom Wifi. Det är något som ingen gjort tidigare.

För att lyckas med detta började de prylar som på olika sätt kunde översätta rörelse till antennöverförd information. De skrev bland annat ut tre prylar: en knapp, en knopp och ett reglage som kunde prata med andra smarta enheter.

Forskargruppen har släppt sina prototyper för allmänheten så att vem som helst ska kunna skriva ut dem.

Vad för smarta prylar önskar du att du skulle kunna skriva ut för ditt hem?

Källa: University of Washington | 3D-modeller

Skriven av Amanda Reventlid

Apple nekade en ny app från Valve som strömmar spel från Steam till IOS, och nu förklarar marknadschefen Phil Schiller varför.

Få Apple-produkter har fått så mycket kritik som Kartor. Numera är tjänsten en stor anledning till varför jag fortsätter att välja Apple. Nu ska ni få höra varför jag älskar Apple Kartor.

Den här veckans podd bjuder på mobilsnack, lite pepp inför WWDC, intressanta undersökningar och ett varmt hej då från Amanda som snart börjar på ett nytt jobb.

Nu är både Ida och Jakob tillbaka från sina respektive föräldraledigheter vilket betyder att det är dags för mig att säga hejdå.

Att förstå sig på kryptovalutor som Bitcoin är inte det lättaste. Youtube-kanalen Botnik studios "hjälper till" med ett tveksamt men roligt resultat.

En Echo-enhet har blivit ertappad med att spela in en konversation i bakgrunden och dela den med en kontakt i användarens adressbok.