Skriv ut uppkopplade 3D-prylar som inte behöver ett batteri

Forskare på Washingtons universitet har utvecklat ett sätt att skriva ut 3D-modeller som är uppkopplade till Wifi utan att behöva något batteri.

Det finns väldigt många fiffiga saker med uppkopplade prylar men den största nackdelen är nog utan tvekan behovet av batteri. Detta hoppas delvis forskare från Washingtons universitet råda bot på. De har tagit fram en 3D-modell som kan kopplas upp till Wifi utan att behöva vare sig batteri eller elektronik. Vikram Iver som jobbat med projektet säger att:

– Vårt mål var att skapa något som bara kommer ut från 3D-utskrivaren hemma och som på en gång kan skicka olika typer av information till andra enheter. Den stora utmaningen är hur du ska få en plastsak att kommunicera trådlöst genom Wifi. Det är något som ingen gjort tidigare.

För att lyckas med detta började de prylar som på olika sätt kunde översätta rörelse till antennöverförd information. De skrev bland annat ut tre prylar: en knapp, en knopp och ett reglage som kunde prata med andra smarta enheter.

Forskargruppen har släppt sina prototyper för allmänheten så att vem som helst ska kunna skriva ut dem.

Vad för smarta prylar önskar du att du skulle kunna skriva ut för ditt hem?

Källa: University of Washington | 3D-modeller

Skriven av Amanda Reventlid

Medlemmen Bjorsi har introducerat många till Kronaby-klockorna i forumet, vilket även ledde till diskussion om hur smart en smartklocka måste vara. Nyfiken? In och diskutera!

Amazon har kopplat ett stadigt grepp om den amerikanska marknaden för smarta högtalare, men konkurrensen är stenhård.

När du ska byta en sprucken skärm på din Iphone är det viktigt att det går fort. Nu får auktoriserade serviceverkstäder möjlighet att byta glaset på en timme, direkt på plats.

Nya renderingar visar upp hur Apples nästa generation av Ipad Pro kan komma att se ut. Apple förväntas visa upp de nya enheterna den 30 oktober.

Ett hemligt dokument avslöjar nu vad Android-tillverkarna får betala för att ha Play Store förinstallerad, och det blir dyrt. Men rabatt ges om även Chrome och Googles sökmotor används.

Vår medlem jk4 står i valet och kvalet mellan Iphone X och Iphone XR. Vilken skulle du välja och varför? In i tråden och berätta!