Skriv ut uppkopplade 3D-prylar som inte behöver ett batteri

Forskare på Washingtons universitet har utvecklat ett sätt att skriva ut 3D-modeller som är uppkopplade till Wifi utan att behöva något batteri.

Det finns väldigt många fiffiga saker med uppkopplade prylar men den största nackdelen är nog utan tvekan behovet av batteri. Detta hoppas delvis forskare från Washingtons universitet råda bot på. De har tagit fram en 3D-modell som kan kopplas upp till Wifi utan att behöva vare sig batteri eller elektronik. Vikram Iver som jobbat med projektet säger att:

– Vårt mål var att skapa något som bara kommer ut från 3D-utskrivaren hemma och som på en gång kan skicka olika typer av information till andra enheter. Den stora utmaningen är hur du ska få en plastsak att kommunicera trådlöst genom Wifi. Det är något som ingen gjort tidigare.

För att lyckas med detta började de prylar som på olika sätt kunde översätta rörelse till antennöverförd information. De skrev bland annat ut tre prylar: en knapp, en knopp och ett reglage som kunde prata med andra smarta enheter.

Forskargruppen har släppt sina prototyper för allmänheten så att vem som helst ska kunna skriva ut dem.

Vad för smarta prylar önskar du att du skulle kunna skriva ut för ditt hem?

Källa: University of Washington | 3D-modeller

Skriven av Amanda Reventlid

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. I Geeks valspecial har det nu blivit dags för Socialdemokraterna, som berättar om partiets politik i teknikrelaterade frågor.

Efter uppmärksamheten kring hur Google använder och lagrar användares platshistorik har nu företaget förtydligat sin beskrivning av inställningarna.

I september kommer Apple att visa upp årets nya Iphone-modeller, och enligt det senaste ryktet kommer det finnas stöd för ritdonet Apple Pencil.

Den här veckan ställer vi frågor om Microsoft, ett företag med många strängar på lyran. Hur många rätt får du?