Skriv ut uppkopplade 3D-prylar som inte behöver ett batteri

Forskare på Washingtons universitet har utvecklat ett sätt att skriva ut 3D-modeller som är uppkopplade till Wifi utan att behöva något batteri.

Det finns väldigt många fiffiga saker med uppkopplade prylar men den största nackdelen är nog utan tvekan behovet av batteri. Detta hoppas delvis forskare från Washingtons universitet råda bot på. De har tagit fram en 3D-modell som kan kopplas upp till Wifi utan att behöva vare sig batteri eller elektronik. Vikram Iver som jobbat med projektet säger att:

– Vårt mål var att skapa något som bara kommer ut från 3D-utskrivaren hemma och som på en gång kan skicka olika typer av information till andra enheter. Den stora utmaningen är hur du ska få en plastsak att kommunicera trådlöst genom Wifi. Det är något som ingen gjort tidigare.

För att lyckas med detta började de prylar som på olika sätt kunde översätta rörelse till antennöverförd information. De skrev bland annat ut tre prylar: en knapp, en knopp och ett reglage som kunde prata med andra smarta enheter.

Forskargruppen har släppt sina prototyper för allmänheten så att vem som helst ska kunna skriva ut dem.

Vad för smarta prylar önskar du att du skulle kunna skriva ut för ditt hem?

Källa: University of Washington | 3D-modeller

Skriven av Amanda Reventlid

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.

Swype var länge ett populärt tangentbordsalterantiv för Android, och hittade också in i App Store, men nu meddelar utvecklarna att det inte kommer några fler uppdateringar.

Googles systerbolag Verily har tagit fram en artificiell intelligens som kan identifiera om en patient kan drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar genom att analysera patientens ögonbotten.