Fulkultur pratar om TV-spel på språng

Från Game & Watch och Game Boy till smarta mobilers intåg och nu Nintendo Switch. Fulkultur pratar om det bärbara spelandet nu och då.

Vi som hänger här på 99 har varit med olika länge på teknikmarknaden. Vissa av oss har varit med sedan bärbart spelande utgjordes av Game & Watch-enheter där det fanns ett enda förinstallerat spel, andra kanske kom in i matchen när någon av Nintendos bärbara spelmaskiner dominerade marknaden och vissa av oss kanske inte gjort annat än att spela på smarta telefoner.

Detta är ämnet för senaste avsnittet av Fulkultur där panelen tar upp det bärbara spelandets historik, ställer sig frågan om det fortfarande klassas som lite "fult" att spela casual-spel på mobiler, vilka våra favoritkonsoler och favoritspel är och tipsar vilt om vilka spel du bör njuta av i bärbar form under julens ledigheter.

Fulkulturpanelen består denna gång av Calle Johansson-Sundelius, Amanda Reventlid, Andreas Eklöv och Ida Blix. Du får väldigt gärna dela med dig av dina egna bärbara favoritkonsoler och favoritspel, och vilka spel du kommer att njuta av i jul.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Det går att prenumerera på podden via RSS eller Itunes och Fulkultur har dessutom en egen Tumblr-sida där länklista och alla avsnitt samlas. Podden finns dessutom representerad på Facebook, Instagram och Twitter. Numera finns vi även representerade på Spotify. Som vanligt tar vi tacksamt emot all form av feedback. Berätta också gärna vad ni skulle vilja höra oss diskutera i framtida avsnitt.

Apple nekade en ny app från Valve som strömmar spel från Steam till IOS, och nu förklarar marknadschefen Phil Schiller varför.

Få Apple-produkter har fått så mycket kritik som Kartor. Numera är tjänsten en stor anledning till varför jag fortsätter att välja Apple. Nu ska ni få höra varför jag älskar Apple Kartor.

Den här veckans podd bjuder på mobilsnack, lite pepp inför WWDC, intressanta undersökningar och ett varmt hej då från Amanda som snart börjar på ett nytt jobb.

Nu är både Ida och Jakob tillbaka från sina respektive föräldraledigheter vilket betyder att det är dags för mig att säga hejdå.

Att förstå sig på kryptovalutor som Bitcoin är inte det lättaste. Youtube-kanalen Botnik studios "hjälper till" med ett tveksamt men roligt resultat.

En Echo-enhet har blivit ertappad med att spela in en konversation i bakgrunden och dela den med en kontakt i användarens adressbok.