Fulkultur pratar om TV-spel på språng

Från Game & Watch och Game Boy till smarta mobilers intåg och nu Nintendo Switch. Fulkultur pratar om det bärbara spelandet nu och då.

Vi som hänger här på 99 har varit med olika länge på teknikmarknaden. Vissa av oss har varit med sedan bärbart spelande utgjordes av Game & Watch-enheter där det fanns ett enda förinstallerat spel, andra kanske kom in i matchen när någon av Nintendos bärbara spelmaskiner dominerade marknaden och vissa av oss kanske inte gjort annat än att spela på smarta telefoner.

Detta är ämnet för senaste avsnittet av Fulkultur där panelen tar upp det bärbara spelandets historik, ställer sig frågan om det fortfarande klassas som lite "fult" att spela casual-spel på mobiler, vilka våra favoritkonsoler och favoritspel är och tipsar vilt om vilka spel du bör njuta av i bärbar form under julens ledigheter.

Fulkulturpanelen består denna gång av Calle Johansson-Sundelius, Amanda Reventlid, Andreas Eklöv och Ida Blix. Du får väldigt gärna dela med dig av dina egna bärbara favoritkonsoler och favoritspel, och vilka spel du kommer att njuta av i jul.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Det går att prenumerera på podden via RSS eller Itunes och Fulkultur har dessutom en egen Tumblr-sida där länklista och alla avsnitt samlas. Podden finns dessutom representerad på Facebook, Instagram och Twitter. Numera finns vi även representerade på Spotify. Som vanligt tar vi tacksamt emot all form av feedback. Berätta också gärna vad ni skulle vilja höra oss diskutera i framtida avsnitt.

Amazon har kopplat ett stadigt grepp om den amerikanska marknaden för smarta högtalare, men konkurrensen är stenhård.

När du ska byta en sprucken skärm på din Iphone är det viktigt att det går fort. Nu får auktoriserade serviceverkstäder möjlighet att byta glaset på en timme, direkt på plats.

Nya renderingar visar upp hur Apples nästa generation av Ipad Pro kan komma att se ut. Apple förväntas visa upp de nya enheterna den 30 oktober.

Ett hemligt dokument avslöjar nu vad Android-tillverkarna får betala för att ha Play Store förinstallerad, och det blir dyrt. Men rabatt ges om även Chrome och Googles sökmotor används.

Vår medlem jk4 står i valet och kvalet mellan Iphone X och Iphone XR. Vilken skulle du välja och varför? In i tråden och berätta!

Den svenska tjänsten Playpilot vill hjälpa alla där hemma i tv-soffan att hitta något gemensamt att titta på. Dessutom fungerar det som en tv-guide till alla de strömmande tjänster som du har tillgång till. 99 går igenom hur det funkar.