Fulkultur pratar om TV-spel på språng

Från Game & Watch och Game Boy till smarta mobilers intåg och nu Nintendo Switch. Fulkultur pratar om det bärbara spelandet nu och då.

Vi som hänger här på 99 har varit med olika länge på teknikmarknaden. Vissa av oss har varit med sedan bärbart spelande utgjordes av Game & Watch-enheter där det fanns ett enda förinstallerat spel, andra kanske kom in i matchen när någon av Nintendos bärbara spelmaskiner dominerade marknaden och vissa av oss kanske inte gjort annat än att spela på smarta telefoner.

Detta är ämnet för senaste avsnittet av Fulkultur där panelen tar upp det bärbara spelandets historik, ställer sig frågan om det fortfarande klassas som lite "fult" att spela casual-spel på mobiler, vilka våra favoritkonsoler och favoritspel är och tipsar vilt om vilka spel du bör njuta av i bärbar form under julens ledigheter.

Fulkulturpanelen består denna gång av Calle Johansson-Sundelius, Amanda Reventlid, Andreas Eklöv och Ida Blix. Du får väldigt gärna dela med dig av dina egna bärbara favoritkonsoler och favoritspel, och vilka spel du kommer att njuta av i jul.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Det går att prenumerera på podden via RSS eller Itunes och Fulkultur har dessutom en egen Tumblr-sida där länklista och alla avsnitt samlas. Podden finns dessutom representerad på Facebook, Instagram och Twitter. Numera finns vi även representerade på Spotify. Som vanligt tar vi tacksamt emot all form av feedback. Berätta också gärna vad ni skulle vilja höra oss diskutera i framtida avsnitt.

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. I Geeks valspecial har det nu blivit dags för Socialdemokraterna, som berättar om partiets politik i teknikrelaterade frågor.

Efter uppmärksamheten kring hur Google använder och lagrar användares platshistorik har nu företaget förtydligat sin beskrivning av inställningarna.

I september kommer Apple att visa upp årets nya Iphone-modeller, och enligt det senaste ryktet kommer det finnas stöd för ritdonet Apple Pencil.

Den här veckan ställer vi frågor om Microsoft, ett företag med många strängar på lyran. Hur många rätt får du?