Fulkultur pratar om TV-spel på språng

Från Game & Watch och Game Boy till smarta mobilers intåg och nu Nintendo Switch. Fulkultur pratar om det bärbara spelandet nu och då.

Vi som hänger här på 99 har varit med olika länge på teknikmarknaden. Vissa av oss har varit med sedan bärbart spelande utgjordes av Game & Watch-enheter där det fanns ett enda förinstallerat spel, andra kanske kom in i matchen när någon av Nintendos bärbara spelmaskiner dominerade marknaden och vissa av oss kanske inte gjort annat än att spela på smarta telefoner.

Detta är ämnet för senaste avsnittet av Fulkultur där panelen tar upp det bärbara spelandets historik, ställer sig frågan om det fortfarande klassas som lite "fult" att spela casual-spel på mobiler, vilka våra favoritkonsoler och favoritspel är och tipsar vilt om vilka spel du bör njuta av i bärbar form under julens ledigheter.

Fulkulturpanelen består denna gång av Calle Johansson-Sundelius, Amanda Reventlid, Andreas Eklöv och Ida Blix. Du får väldigt gärna dela med dig av dina egna bärbara favoritkonsoler och favoritspel, och vilka spel du kommer att njuta av i jul.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Det går att prenumerera på podden via RSS eller Itunes och Fulkultur har dessutom en egen Tumblr-sida där länklista och alla avsnitt samlas. Podden finns dessutom representerad på Facebook, Instagram och Twitter. Numera finns vi även representerade på Spotify. Som vanligt tar vi tacksamt emot all form av feedback. Berätta också gärna vad ni skulle vilja höra oss diskutera i framtida avsnitt.

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.

Swype var länge ett populärt tangentbordsalterantiv för Android, och hittade också in i App Store, men nu meddelar utvecklarna att det inte kommer några fler uppdateringar.

Googles systerbolag Verily har tagit fram en artificiell intelligens som kan identifiera om en patient kan drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar genom att analysera patientens ögonbotten.