Ikea och Sonos inleder samarbete

Dags för nästa steg i Ikeas smarta hem-satsning. Möbeljätten inleder nu ett samarbete med högtalarföretaget Sonos. De första produkterna kommer att landa i Ikeas varuhus med start 2019.

Ikea inledde sin satsning på det smarta hemmet 2015 med trådlösa laddningsprodukter för mobiltelefoner. Därefter kom Trådfri-serien med smart belysning och nu blir nästa steg en satsning på ljud.

Ikea startar nu ett samarbete med Sonos, en stor aktör när det gäller högtalare och multirumsystem.

– Tillsammans med Sonos vill vi demokratisera musik och ljud i hemmet, och vi vill skapa produkter som är utformade för hur människor lyssnar tillsammans hemma. Genom samarbetet med Sonos kan vi kombinera Ikeas heminredningskunskap med Sonos expertis inom bra hemmaljud, säger Björn Block, affärschef för smarta hem på Ikea i ett pressmeddelande.

Tillsammans kommer företagen att sträva efter att göra det enklare för människor att lyssna på musik var som helst i hemmet. De vill också göra det möjligt för människor att skapa den rätta atmosfären i sina hem med bra design och ljud.

– På Sonos förstår vi musikens transformerande kraft i hemmet. Vi tror på att ljud ska vara ett inslag i hemdesignen och tillsammans med Ikea kommer vi nu att arbeta för att skapa produkter som gör att människors hem ser bättre ut och låter än mer fantastiskt, säger Patrick Spence, vd på Sonos.

Tyck till!

Vad tror du? Kan det bli något bra av det här samarbetet? Vilken typ av produkter vill du se?

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
4 svar

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.

Swype var länge ett populärt tangentbordsalterantiv för Android, och hittade också in i App Store, men nu meddelar utvecklarna att det inte kommer några fler uppdateringar.

Googles systerbolag Verily har tagit fram en artificiell intelligens som kan identifiera om en patient kan drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar genom att analysera patientens ögonbotten.