Ikea och Sonos inleder samarbete

Dags för nästa steg i Ikeas smarta hem-satsning. Möbeljätten inleder nu ett samarbete med högtalarföretaget Sonos. De första produkterna kommer att landa i Ikeas varuhus med start 2019.

Ikea inledde sin satsning på det smarta hemmet 2015 med trådlösa laddningsprodukter för mobiltelefoner. Därefter kom Trådfri-serien med smart belysning och nu blir nästa steg en satsning på ljud.

Ikea startar nu ett samarbete med Sonos, en stor aktör när det gäller högtalare och multirumsystem.

– Tillsammans med Sonos vill vi demokratisera musik och ljud i hemmet, och vi vill skapa produkter som är utformade för hur människor lyssnar tillsammans hemma. Genom samarbetet med Sonos kan vi kombinera Ikeas heminredningskunskap med Sonos expertis inom bra hemmaljud, säger Björn Block, affärschef för smarta hem på Ikea i ett pressmeddelande.

Tillsammans kommer företagen att sträva efter att göra det enklare för människor att lyssna på musik var som helst i hemmet. De vill också göra det möjligt för människor att skapa den rätta atmosfären i sina hem med bra design och ljud.

– På Sonos förstår vi musikens transformerande kraft i hemmet. Vi tror på att ljud ska vara ett inslag i hemdesignen och tillsammans med Ikea kommer vi nu att arbeta för att skapa produkter som gör att människors hem ser bättre ut och låter än mer fantastiskt, säger Patrick Spence, vd på Sonos.

Tyck till!

Vad tror du? Kan det bli något bra av det här samarbetet? Vilken typ av produkter vill du se?

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
4 svar

Medlemmen Bjorsi har introducerat många till Kronaby-klockorna i forumet, vilket även ledde till diskussion om hur smart en smartklocka måste vara. Nyfiken? In och diskutera!

Amazon har kopplat ett stadigt grepp om den amerikanska marknaden för smarta högtalare, men konkurrensen är stenhård.

När du ska byta en sprucken skärm på din Iphone är det viktigt att det går fort. Nu får auktoriserade serviceverkstäder möjlighet att byta glaset på en timme, direkt på plats.

Nya renderingar visar upp hur Apples nästa generation av Ipad Pro kan komma att se ut. Apple förväntas visa upp de nya enheterna den 30 oktober.

Ett hemligt dokument avslöjar nu vad Android-tillverkarna får betala för att ha Play Store förinstallerad, och det blir dyrt. Men rabatt ges om även Chrome och Googles sökmotor används.

Vår medlem jk4 står i valet och kvalet mellan Iphone X och Iphone XR. Vilken skulle du välja och varför? In i tråden och berätta!