Ikea och Sonos inleder samarbete

Dags för nästa steg i Ikeas smarta hem-satsning. Möbeljätten inleder nu ett samarbete med högtalarföretaget Sonos. De första produkterna kommer att landa i Ikeas varuhus med start 2019.

Ikea inledde sin satsning på det smarta hemmet 2015 med trådlösa laddningsprodukter för mobiltelefoner. Därefter kom Trådfri-serien med smart belysning och nu blir nästa steg en satsning på ljud.

Ikea startar nu ett samarbete med Sonos, en stor aktör när det gäller högtalare och multirumsystem.

– Tillsammans med Sonos vill vi demokratisera musik och ljud i hemmet, och vi vill skapa produkter som är utformade för hur människor lyssnar tillsammans hemma. Genom samarbetet med Sonos kan vi kombinera Ikeas heminredningskunskap med Sonos expertis inom bra hemmaljud, säger Björn Block, affärschef för smarta hem på Ikea i ett pressmeddelande.

Tillsammans kommer företagen att sträva efter att göra det enklare för människor att lyssna på musik var som helst i hemmet. De vill också göra det möjligt för människor att skapa den rätta atmosfären i sina hem med bra design och ljud.

– På Sonos förstår vi musikens transformerande kraft i hemmet. Vi tror på att ljud ska vara ett inslag i hemdesignen och tillsammans med Ikea kommer vi nu att arbeta för att skapa produkter som gör att människors hem ser bättre ut och låter än mer fantastiskt, säger Patrick Spence, vd på Sonos.

Tyck till!

Vad tror du? Kan det bli något bra av det här samarbetet? Vilken typ av produkter vill du se?

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
4 svar

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. I Geeks valspecial har det nu blivit dags för Socialdemokraterna, som berättar om partiets politik i teknikrelaterade frågor.

Efter uppmärksamheten kring hur Google använder och lagrar användares platshistorik har nu företaget förtydligat sin beskrivning av inställningarna.

I september kommer Apple att visa upp årets nya Iphone-modeller, och enligt det senaste ryktet kommer det finnas stöd för ritdonet Apple Pencil.

Den här veckan ställer vi frågor om Microsoft, ett företag med många strängar på lyran. Hur många rätt får du?