Ikea och Sonos inleder samarbete

Dags för nästa steg i Ikeas smarta hem-satsning. Möbeljätten inleder nu ett samarbete med högtalarföretaget Sonos. De första produkterna kommer att landa i Ikeas varuhus med start 2019.

Ikea inledde sin satsning på det smarta hemmet 2015 med trådlösa laddningsprodukter för mobiltelefoner. Därefter kom Trådfri-serien med smart belysning och nu blir nästa steg en satsning på ljud.

Ikea startar nu ett samarbete med Sonos, en stor aktör när det gäller högtalare och multirumsystem.

– Tillsammans med Sonos vill vi demokratisera musik och ljud i hemmet, och vi vill skapa produkter som är utformade för hur människor lyssnar tillsammans hemma. Genom samarbetet med Sonos kan vi kombinera Ikeas heminredningskunskap med Sonos expertis inom bra hemmaljud, säger Björn Block, affärschef för smarta hem på Ikea i ett pressmeddelande.

Tillsammans kommer företagen att sträva efter att göra det enklare för människor att lyssna på musik var som helst i hemmet. De vill också göra det möjligt för människor att skapa den rätta atmosfären i sina hem med bra design och ljud.

– På Sonos förstår vi musikens transformerande kraft i hemmet. Vi tror på att ljud ska vara ett inslag i hemdesignen och tillsammans med Ikea kommer vi nu att arbeta för att skapa produkter som gör att människors hem ser bättre ut och låter än mer fantastiskt, säger Patrick Spence, vd på Sonos.

Tyck till!

Vad tror du? Kan det bli något bra av det här samarbetet? Vilken typ av produkter vill du se?

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
4 svar

Apple nekade en ny app från Valve som strömmar spel från Steam till IOS, och nu förklarar marknadschefen Phil Schiller varför.

Få Apple-produkter har fått så mycket kritik som Kartor. Numera är tjänsten en stor anledning till varför jag fortsätter att välja Apple. Nu ska ni få höra varför jag älskar Apple Kartor.

Den här veckans podd bjuder på mobilsnack, lite pepp inför WWDC, intressanta undersökningar och ett varmt hej då från Amanda som snart börjar på ett nytt jobb.

Nu är både Ida och Jakob tillbaka från sina respektive föräldraledigheter vilket betyder att det är dags för mig att säga hejdå.

Att förstå sig på kryptovalutor som Bitcoin är inte det lättaste. Youtube-kanalen Botnik studios "hjälper till" med ett tveksamt men roligt resultat.

En Echo-enhet har blivit ertappad med att spela in en konversation i bakgrunden och dela den med en kontakt i användarens adressbok.